Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MacBook a Internet z Netii

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 slowakpol

slowakpol
  • 49 posts

Posted 27 December 2007 - 16:39

Witam! Dzisiaj stałem się szczęśliwym posiadaczem MacBooka. O ile sam komputer wprawił mnie w zachwyt o tyle za cholerę nie mogę go podłączyć do internetu (Netia) Dodam, że nie posiadam (jeszcze) internetu bezprzewodwego, więc, chciałbym go podłączyć bezpośrednio do modemu (Sagem fast 800). Sciągnołem sterowniki, zainstalowałem. Wpisuję wszystko (tak mi się przynajmniej wydaje) tam gdzie trzeba i nic... :( Proszę w miarę możliwości o szybką odpowiedź... :) Pozdrawiam,

#2 BarneY

BarneY
  • 49 posts
  • SkądSiedlce

Posted 28 December 2007 - 19:09

Miałem ten sam problem. Niestety Sagem F@st 800 nie współpracuje z platformą Appla opartą na Intelu. Producent też się nie śpieszyz wydaniem sterowników pod te procki. Proponuje zakup nowego modemu z ruterem (np LinSys). Ja mam LinkSys AM200, a koszt takiego cacka to 150zł. Jednak warto wydać te pieniądze bo jestem teraz bardzo zadowolony. Podtrzymuje połączenie i nie muszę bez przerwy uruchamiać jakiegoś programu do łączenia z netem. Konfigurujesz raz i śmiga aż miło. W Towim przypadku proponowałbym jednak coś z siecią bezprzewodową ponieważ masz wbudowaną kartę WiFi, np. Linksys WAG200G. Cena ok 215zł

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users