Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konkurs na LOGO dla MyApple.pl Etap II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
196 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Konkurs na LOGO dla MyApple.pl Etap II (0 użytkowników oddało głos)

1. db (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

2. pejot (2 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

3. Milo (1 głosów [25.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 07 lutego 2006 - 23:56

Konkurs na LOGO dla MyApple.pl Etap II

Ankieta ma na celu wybranie nowego LOGO dla MyApple.pl

Ankieta pozostaje aktywna przez 3 dni.
Głosowanie zakończy się dnia 11 lutego 2005.

W ankiecie można oddać jeden głos.

Serdecznie zachęcamy do oddania głosu na swojego faworyta.

db

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pejot

Dołączona grafika

Milo

Dołączona grafika

#2 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 07 lutego 2006 - 23:58

Re: Konkurs na LOGO dla MaApple.pl Etap II IPod się nie zalapał :cry: Szkoda.

#3 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 07 lutego 2006 - 23:58

głos oddany :)

#4 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 07 lutego 2006 - 23:59

"Let Mortal Kombat begin!" :mrgreen: Ciekawy jestem ostatecznego wyniku...

#5 beru

beru
  • 368 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 lutego 2006 - 00:00

trochę mi przykro, że nie dostałem żadnego głosu w I turze :( ale przynajmniej nie tracę nadziei, że przynajmniej w tych wyborach wygra mój faworyt :D

#6 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 08 lutego 2006 - 00:07

Obywatelski obowiązek spełniłem :)

#7 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 00:13

Ee tam... Po co ta 2 tura.. Przecież i tak wiadomo że wygra........... :mrgreen: Vote or die! :D

#8 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 08 lutego 2006 - 00:16

Taki mały OT - czy możecie mi powiedziec dlaczego od jakiegos czasu nie dostaje powiadomień mailem że są nowe posty w tematach w których brałem udział ? ( w profilu mam ustawione powiadomienia )

#9 Hex

Hex
  • 2 660 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 lutego 2006 - 00:21

Jeżeli chodzi o koszulkę to bardziej mi odpowiada opcja pjot'a. Natomiast na stronie wolał bym widzieć to co naskrobał db Mój faworyt odpadł w pierwszej turze ;)

Ciężki kawałek piętki z wyborem :)

#10 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 08 lutego 2006 - 00:22

Proponuje podesłać na grupe dyskusyjną znowu,, teraz nie ma poblemów z "Critical Error". :D Głos oddany of course!

#11 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 08 lutego 2006 - 00:31

Propozycja pejot`a nieodparcie kojarzy mi się z Timexem 2048
http://1000bit.net/l.../timex_2048.jpg

Ale mam z nim związane miłe wspomnienia 8)

#12 jarasek

jarasek
  • 81 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 01:02

pejot pejot pejot. - bo logika i kolorystyka logotypu jest konsekwentna i przemyslana - bo projekt jest pelny (uwzglednia koszulke jak i wizualizacje strony www) - bo ikonki i czcionki na strone www sa czytelne - bo nie zawiera kłopotliwych w nadruku przejść tonalnych (np. sitodruku) - bo jest czytelny na koszulce z odleglosci 5-7 metrów - bo nie kojarzy sie z logotypem przetworni owocowo-warzywnej Logotyp pejota ma jednak jedna bardzo duza wade: nie informuje bowiem ogladajacego (np koszulke) czym jest to "myapple". Projekty konkurencyjne zawirają taką informację np: "forum macuserow" albo podają adres myapple.pl

#13 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 01:15

:!:

db RULEZ

-bo dizajn jest "lekki"
-bo jest aqua i kwarc
-bo jest komunikatywny
-bo prowokuje wyobraźnię (np. sam kontur na białym tle jako sygnaturka)
-bo jest przyszłościowy

Pejot projekt ok, ale:

-podobny do witaminy centrum
-trochę ośmiobitowy
-kufle z browcem ?!?!?

Milo super, niestety:

-coś takiego zrobiłem dla S@ntee stron makowych :lol: :lol: (temat -"Niespodziewana aktywność)
-myapple to nie tylko Polska (no keel me , mista!)

#14 Grek

Grek
  • 63 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 02:30

pEJot tylko Pejot, 1.najczyszcze 2. najmniej łączy się z oczywistym jabłekiem i tak już wyeksplatowanym (przecież logotyp nie musi być bezpośrenim nawiązaniem, poza tym pomysł właśnie tu tkwi, żeby nie było aż tak dosłownie jak reszta) 3. liternictwo najlepsze spośrod wyłonionych ( w db wogole niezły kompot aha i ta interlinia po prawej kolo samej nazwy) 4. najlepiej czytelne bo a) bez gradientów (nie jak milo) B) grubości są idealne (nie jak db, gdzie wogole nie czyta się z dalszej odległości kształtu) c) również ikonki są świetne (w db wógólnie nie można rozróżnić, która jest która) 5. jest lekkie i konsekwentne zarazem 6. kolorystyka jest trafiona w 10*, bo jest czysta poprostu (w db te gradienty strasznie osłabiają) 7. poza tym najlepiej się nadaję na i tak już "zagizdrane" graficznie forum Aha, nikogo nie znam i nie mam żadnej osobistej sympatii, tylko poprostu tak na sucho to wygląda, poza tym jest to dla mnie narazie forum no.1* i zobaczymy jak będzie po liftingu. pozdr

#15 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 07:50

jarasek, kokos, Grek, Panowie! Czy to ma być edukacja wizualna?
Czy wybory loga wedle własnych preferencji?!

#16 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 08 lutego 2006 - 08:09

A dlaczego na głównej nie ma newsa że jest drugi etap głosowania? :wink:

#17 reeye

reeye

• 1 506 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 08:19

krzyfar, wystarczy, ze w kazdym dziale jest ten temat jako pierwszy.

#18 jarasek

jarasek
  • 81 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 08:21

Sorry Administratorze. Każdy ma prawo do wyboru i nie chciałbym nikogo pouczać ani nawet zachęcać do głosowania na konkretną propozycję. Jednak wybór logotypu to rzecz bardzo ważna dla każdej firmy lub instytucji i naszego małego Forum. Swoim postem chciałem tylko wskazać, że to co ładne na ekranie, nie zawsze nadaje sie do wydruku (tkanina). Dlatego wymieniłem wady/zalety propozycji na którą oddałem głos. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem i jedynie zachęciłem do krytycznego spojrzenia na wszystkie trzy finałowe propozycje. Chętnie poznałbym argumenty innych głosujących forumowiczów.

#19 iMuck

iMuck
  • 510 postów
  • Skądstolyca

Napisano 08 lutego 2006 - 08:52

Krzyfar, moim zdaniem to bardzo słuszne spostrzeżenie. Jak wyborcy maja trafić do lokalu wyb., skoro trzeba go ze świecą szukać? Wziąwszy pod uwagę niską frekwencję pierwszej tury, może należałoby wynająć jakiś naganiaczy? :lol:

Ale tym razem chciałem zabrać głos w innej sprawie. Dla mnie już dziś zaczął się nowy etap funkcjowania forum. Nowe ikonki poprawnie wskazują OSy i przeglądarki!
Nigdy nie byłem maniakiem porządku, ale od zawsze zachodziłem w głowę: po co w ogóle coś sygnalizować, jeśli sygnalizuje się błędnie?
Oczywiście zamysł tych ikonek implikuje segregację, a to już całkiem niedaleko od dyskryminacji. Ale jak cierpieć, to przynajmniej za ideały!

A propos ideałów. Jedno z prezentowanych (pretendujących) log ma tę właściwość, że w sposób nieoczywisty i moim zdaniem udany nawiązuje do klasycznego logo Apple, w którym ani kształt nadgryzionego jabłka ani pokrywająca je tęcza nie były przypadkowe i konotowały wartości jakie przyświecały twórcom produktów firmy. Jesli w historii Apple Macintosh było coś, z czym użytkownicy maków się utożsamiali to właśnie ten symbol, który urósł do rozmiarów (pop)kulturowej ikony. Jego doskonałym dopełnieniem było hasło "think different".
Nie jestem sekciarzem, ale moim zdaniem warto o tym pamiętać, tym bardziej, że nowe, wygładzone i wyblakłe logo Apple znacznie się zdewaluowało, a już napewno nie jest tak pojemne znaczeniowo. To tak jakby forma ostatecznie zdominowała treść, co, dość paradoksalnie, widać w postępowaniu, projektach i charakterze firmy Jobsa.

Aha, dziękuję administracji za trud włożony w zmianę ikonek. Małe, a cieszy! :mrgreen:

Głosujcie, bo potem będziecie musieli z tym żyć!

#20 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 08 lutego 2006 - 09:33

Głos oddany :mrgreen:

#21 rami

rami
  • 184 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 09:43

pejot pejot pejot.

- bo logika i kolorystyka logotypu jest konsekwentna i przemyslana

troche mnie dziwi, ze "wazne ogloszenie" jest koloru innych rzeczy, zas "ogloszenie" (jak rozumiem - mniej wazne) ma swoj odrebny, wyrozniajacy sie kolor...

#22 s@ntee

s@ntee
  • 596 postów
  • SkądBanbury, UK

Napisano 08 lutego 2006 - 11:10

100% zgody z iMuck. Logo pejota jest przemyslane, klarowne i lekkie.
Fantastyczna robota. Glos oddany ;-)

#23 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 11:31

rami, za to ważne ogłoszenie widoczne jest w każdym dziale.

#24 Grek

Grek
  • 63 postów

Napisano 08 lutego 2006 - 12:23

wlasnie, malo info. o glosowaniu! jestem za, żeby na pierwszej się znalazło i tyle. Jeżeli znajduje się info. i ilości sprzedanych piosenek na itunes, czy informacja dla akcjonariuszy appla, to chyba jest nietakt, żeby inf. o zmianie wizerunku samego forum była umieszczona głębiej w strukturze. pozdr :o

#25 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 08 lutego 2006 - 12:36

Zgadzam, się rozgłaszać....

A po drugie, wszelakie opnie i uzasadnienia dlaczego taki wybór a nie inny są mile widziane (od osobistych, do "rzeczowych"). :D

Mój wybór to pejot of course.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych