Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pilot do prezentacji Keynote

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Arek Kot

Arek Kot
  • 4 postów

Napisano 12 maja 2016 - 20:31

Witajcie, jestem świeżo upieczonym użytkownikiem Mac'a (zarówno Macbooka jak i Ipada) i mam problem związany z pilotem multimedialnym. Otóż tworzę sporo prezentacji do wykładów i między innymi dlatego przerzuciłem się na Mac OS X by tu móc tworzyć prezentacje. Ale nie wiem co zrobić, bo mój stary pilot uniwersalny, który działał w lapku z Windowsem w Mac'u nie działa... I lipa :( 

A doczytałem, że nowe Macbooki nie mają portu podczerwieni więc Pilot Remote odpada. 

Macie jakieś pomysły, co w takiej sytuacji zrobić? Może jest jakaś opcja, by Ipada zsynchronizować jakoś, tak bym mógł przerzucać zdalnie slajdy. 

Proszę o pomoc, bo to dla mnie bardzo ważne a wiedzy mam niewiele :)

#2 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 maja 2016 - 22:39

Jak masz oryginalnego Apple Remote, to za parę PLN mogę Ci ożenić odbiornik IR na USB, obsługiwany przez OSX:) Ja sam jestem z tego rozwiązania zadowolony.

:!: Dyski SSD i RAM do wszystkich Maków, części  Apple.
MacMall na Allegro | Serwis pogwarancyjny Apple.

"w ogóle" piszemy osobno!!

#3 Arek Kot

Arek Kot
  • 4 postów

Napisano 13 maja 2016 - 10:29

No właśnie nie mam Apple Remote - nie kupowałem, bo chciałem sie najpierw zorientować czy to mi będzie działało. 

A na czym polega to Twoje rozwiązanie z tym odbiornikiem (wiem, ze być moze to banalne pytania, ale uwierz mi - jeszcze jestem zielony w te klocki)

#4 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 maja 2016 - 10:35

No właśnie nie mam Apple Remote - nie kupowałem, bo chciałem sie najpierw zorientować czy to mi będzie działało. 

A na czym polega to Twoje rozwiązanie z tym odbiornikiem (wiem, ze być moze to banalne pytania, ale uwierz mi - jeszcze jestem zielony w te klocki)

Po prostu mam odbiornik IR z macbooka, na USB. Pilota dostaniesz dość tanio tego białego i w przyzwoitej cenie tego srebrnego:)

#5 dejnasm

dejnasm
  • 64 postów

Napisano 15 maja 2016 - 19:06

Jeśli prezentacje robisz w keynote to chyba iPad może być pilotem do Maca

#6 Arek Kot

Arek Kot
  • 4 postów

Napisano 18 maja 2016 - 08:12

dejnasm a wiesz może jak połączyć Ipada z Macbookiem tak by działało jak mówisz?

#7 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maja 2016 - 09:02

dejnasm a wiesz może jak połączyć Ipada z Macbookiem tak by działało jak mówisz?

Musisz zainstalować apkę "remote".

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych