Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Naprawa Watch Sport w serwisie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bebis

Bebis
  • 62 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 maja 2016 - 19:52

Witam.
W niedziele zauważyłem iż z pod koronki Digital Crown wypadła mi uszczelka.
W poniedziałek pojechałem do serwisu Cortland.
Tam stwierdzili że zegarek należy wymienić w ramach gwarancji.
Miało to potrwać 7 dni roboczych gdyż musza wysłać do centrum serwisowego w Holandii (w przeciwieństwie do iP6 którego jakiś miesiąc wcześniej wymieniali mi w Polsce i trwało to 2 dni).
Byłem w wielkim szoku gdy w środę otrzymałem informację iż zegarek został wymieniony i czeka na odbiór.
Drugi szok przeżyłem podczas odbioru gdy otrzymałem zegarek w ładnym kwadratowym pudełku w którym znajdował się zegarek zbazpieczony folia tak jak to ma się w wypadku zakupu nowego zegarka.
Nie wygląda to na refuba, gdzie jak w przypadku wymiany telefonu przychodzi on tylko w foli bombelkowej.
Jeśli chodzi o czas wymiany to okazało się że wysłali do centrum serwisowego w Czechach i dlatego trwało to tak krótko.
Poprostu super!!!
Brawo Apple.

Załączone pliki

Użytkownik Bebis edytował ten post 12 maja 2016 - 19:56

#2 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 18 maja 2016 - 09:52

Ja swój oddałem do iDream w celu płatnej wymiany na nowy (zbita szybka) i czekam już półtorej tygodnia. Wczoraj dostałem info, że dopiero został wysłany "za granicę" w celu wymiany (nie poinformowali gdzie. Więc obstawiam, że jeszcze pewnie z tydzień poczekam.

Strasznie się ociągają...

Trzeba było jednak oddać do Cortlandu...

iPhone 13 Pro Max /  Watch S4 / MacBook Pro 2020 / iPad Air 4th gen.

#3 Bebis

Bebis
  • 62 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 maja 2016 - 19:11

Ja swój oddałem do iDream w celu płatnej wymiany na nowy (zbita szybka) i czekam już półtorej tygodnia. Wczoraj dostałem info, że dopiero został wysłany "za granicę" w celu wymiany (nie poinformowali gdzie. Więc obstawiam, że jeszcze pewnie z tydzień poczekam.

Strasznie się ociągają...

Trzeba było jednak oddać do Cortlandu...

Rzeczywiście nie najlepiej....
W Cortlandzie przy jakiejkolwiek wymianie (chyba z 5 razy iPhone i 1 raz Watch) nigdy nie czekałem dłużej niż 3-4 dni.
Oddawałem sprzęt w poniedziałek rano a najpóźniej w czwartek odbierałem wymieniony.
Trzymam kciuki byś jak najszybciej odebrał.

Użytkownik Bebis edytował ten post 18 maja 2016 - 19:14

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych