Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Da się włączyć wyświetlanie zegara permanentnie?

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 kostek

kostek
  • 320 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 10 May 2016 - 13:21

Hejka, pytanie jak w temacie. Wie ktoś coś? :)

Chciałbym aby tarcza zegara wyświetlała się cały czas, można tak np. zrobić chyba w Huawei z tego co pamiętam.

pozdr.

kostek

#2 soczekpl

soczekpl
  • 3288 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 10 May 2016 - 14:26

Można podłączyć do ładowarki i włączyć tryb szafki nocnej. Permanentne wyświetlenie zegara chyba nie, pewnie z powodu baterii.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#3 iDefender

iDefender
  • 53 posts

Posted 10 May 2016 - 16:04

Nie ma takiej opcji. 

#4 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 posts

Posted 11 May 2016 - 10:23

Szkoda, mam to Huawei Watchu i to jest świetna opcja, można dyskretnie spojrzeć bez machania ręką. Skraca to czas działania z 2 dni do jednego ale jak widać da się. W razie potrzeby - np. w kinie można dwuklikiem to wyłączyć.

Edited by qb4hkm, 11 May 2016 - 10:24.

#5 abuser

abuser
  • 36 posts

Posted 11 May 2016 - 15:34

W AW, wystarczy dyskretnie stuknąć ekran kiedy jest niepodświetlony, wówczas bez machania ręką zobaczysz godzinę.

#6 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 posts

Posted 13 May 2016 - 08:40

Tak czy inaczej trzeba ruszyć ręką jedną lub drugą i to moim zdaniem nie jest dyskretne, jak pokazało Huawei - permanentne wyświetlanie czasu jest możliwe przy zachowaniu sensownego czasu pracy więc mam nadzieję że to poprawią w następnym modelu.

#7 iDefender

iDefender
  • 53 posts

Posted 13 May 2016 - 12:40

Nie tylko Huawei to pokazał. Miałem smart watche sony i LG i we wszystkich dało się włączyć tarcze na stałe. To jest zaimplementowane w android wear. 

#8 North

North
  • 1336 posts

Posted 13 May 2016 - 18:46

Apple Watch ma moim zdaniem zbyt mały zapas baterii, żeby takie coś umożliwić. Tzn. gdyby Apple się na taki zabieg zdecydowało, to u dużej części użytkowników, aktywując ten tryb, nie wytrzymałbym zegarek do wieczora przy aktywniejszym użytkowaniu.

#9 Burczyk

Burczyk
  • 662 posts

Posted 14 May 2016 - 13:40

Jedna z wielu rzeczy które LG czy inne Hujaweje mają a iPhone nie mi brakuje wlasnie wyświetlania godziny na ekranie i funkcji knockout code- wybudzania stuknięciem palców... :(

#10 iDefender

iDefender
  • 53 posts

Posted 14 May 2016 - 15:45

Androidy mają masę rzeczy, które przydały by się w iOS ale nigdy nie będą miały tego co ma iOS. Stabilności i płynności szczególnie w starszych modelach. Ja wybrałem tą drugą opcję i nie narzekam. Ale pogadać zawsze można... :)

#11 kostek

kostek
  • 320 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 15 May 2016 - 16:00

W AW, wystarczy dyskretnie stuknąć ekran kiedy jest niepodświetlony, wówczas bez machania ręką zobaczysz godzinę.

Trochę niebezpieczne podczas jazdy na rowerze, a w tym głównie kontekście założyłem temat :)

#12 iDefender

iDefender
  • 53 posts

Posted 15 May 2016 - 18:46

Jadąc na rowerze po polskich drogach wytrzęsie Cię tak, że zegarek będzie miał tarczę wyświetlaną non stop, więc osiągnąłeś swój cel. :)

#13 mgdgdr

mgdgdr
  • 56 posts
  • SkądKraków, Poland, Poland

Posted 17 June 2016 - 08:37

Ciekawe jak to sie ma do baterii? Zastanawia mnie jeszcze jedno jak dostosowanie tarczy zegarka  ma wpływ na baterie czy wyswietla w jednolitym kolorze czy sie ustawi na kolorwy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users