Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ciągły błąd 29 iPhone 4s - telefon w trybie awaryjnym

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 06 May 2016 - 17:13

Dzień dobry,

posiadam iPhona 4s, 

telefon zakupiony więc nie wiem w jakiej sytuacji nastąpił błąd. 

Sytuacja wygląda następująco: 

gdy włączam iPhona od razu przechodzi w tryb awaryjny, po podłączeniu do ITunes pojawia się informacja, że trzeba odtworzyć iPhona - klikam .. instaluje się system jednak pod koniec instalacja się przerywa i wyskakuje błąd 29. Nie pomaga przejście w tryb DFU - dzieje się to samo. 

Wymieniłem baterię i próbowałem od nowa - jednak sytuacja się powtarza. Po wymianie 3 baterii - od działającego iPhona 4s - sytuacja wygląda tak samo ..

Jak mogę naprawić telefon? 

#2 pedros

pedros
  • 1392 posts
  • SkądWAW, PL

Posted 06 May 2016 - 19:09

Tak trudno użyć forumowej wyszukiwarki? Było pierdyliard razy... Wymień akumulator na nie tylko sprawny ale i _oryginalny_.

#3 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 06 May 2016 - 20:33

Wymiana nie pomaga.

#4 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 06 May 2016 - 22:36

Wymiana nie pomaga.

Edytuje: 

1) Wymieniłem baterię na nową: APN: 616-0579 - nie działa

2) Wymieniłem baterię na jedną z działającego iPhona 4s - nie działa

3) Wymieniłem baterię na oryginalna z iPhona 4s na którym działa i wiem że jest oryginalna - też nie działa (APN: 616-0580)

4) Wszystkie elementy są widoczne przy złączu.

Ciągle pojawia się błąd 29 w końcowej fazie aktualizacji. iPhone automatycznie wchodzi w tryb awaryjny..

#5 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 07 May 2016 - 15:25

Edytuje: 

1) Wymieniłem baterię na nową: APN: 616-0579 - nie działa

2) Wymieniłem baterię na jedną z działającego iPhona 4s - nie działa

3) Wymieniłem baterię na oryginalna z iPhona 4s na którym działa i wiem że jest oryginalna - też nie działa (APN: 616-0580)

4) Wszystkie elementy są widoczne przy złączu.

Ciągle pojawia się błąd 29 w końcowej fazie aktualizacji. iPhone automatycznie wchodzi w tryb awaryjny..

Ktoś pomoże? 

Dodam że iTunes widzi iPhona natomiast TinyUmbrella już nie widzi .. 

#6 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 07 May 2016 - 16:25

Jeżeli wymieniłeś baterię na oryginalną, to uszkodzenie na płycie jest w takim razie.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#7 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 07 May 2016 - 18:55

Masz uszkodzoną płytę główną. Tak z czystej ciekawości zapytam po co Ci TinyUmbrella?

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#8 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 07 May 2016 - 19:34

A co tam moze byc nie tak?
Da się to naprawić? Ktoś może już ktoś miał taki problem?

#9 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 08 May 2016 - 21:56

Masz uszkodzoną płytę główną. Tak z czystej ciekawości zapytam po co Ci TinyUmbrella?

Gdzieś wyczytałem, że tym programem można "wybudzić" iPhona z trybu Recovery, bo telefon sam automatycznie w niego wchodzi po włączeniu. 

Mówicie, że 100% płyta do wymiany? 

#10 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 08 May 2016 - 23:03

Nie, tak sobie piszemy, bo tacy z nas jajcarze. :-/

#11 harti

harti
  • 347 posts

Posted 09 May 2016 - 06:52

Gdzieś wyczytałem, że tym programem można "wybudzić" iPhona z trybu Recovery, bo telefon sam automatycznie w niego wchodzi po włączeniu. 

niekoniecznie cała płyta do wymiany, ale oddaj do serwisu to ci to zrobią

no chyba że masz w domu taki sprzęt i zrobisz sobie sam ;)

https://www.youtube....h?v=TX2ABaAGDMY

#12 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 11 May 2016 - 22:05

Okej dzięki za informację. Jutro jadę do serwisu. 

Jeszcze jeden problem. Po aktualizacji w innym telefonie ale też 4s padło Wi-Fi, restore, resetowanie ustawień sieciowych itp. nie pomaga. Jakie są koszty naprawy w takich problemach? W serwisie mi nie powiedzą bo chcą dostać telefon do ręki a potem się wypowiadać.

#13 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 12 May 2016 - 08:29

No to chyba oczywiste, że serwis musi dostać telefon do ręki żeby się wypowiadać, bo przecież muszą sprawdzić z czego wynika usterka. Gdyby wyceniali bez sprawdzania to ja bym się bał takiego serwisu.

Jeśli po aktualizacji oprogramowania w 4S WiFi zrobiło się szare to trzeba wymienić układ WiFi na nowy i kosztuje to około 200-250 złotych. Niektórzy kowale robią też za cenę kiepskiej flaszki ale poprzez podgrzanie martwego układu, więc usterka wróci za kilka dni.

Odnośnie naprawy tego 4S z błędem 29 to naprawa raczej nie jest opłacalna, bo to wynika z zasilania basebandu i koszt naprawy również wyjdzie około 200-300 złotych albo w ogóle nie będzie to możliwe.

Oczywiście to wszystko co opisałem trzeba potwierdzić w serwisie, bo przypadki są różne ale ja tak piszę bazując na swoim doświadczeniu.

#14 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 12 May 2016 - 23:54

No to chyba oczywiste, że serwis musi dostać telefon do ręki żeby się wypowiadać, bo przecież muszą sprawdzić z czego wynika usterka. Gdyby wyceniali bez sprawdzania to ja bym się bał takiego serwisu.

Jeśli po aktualizacji oprogramowania w 4S WiFi zrobiło się szare to trzeba wymienić układ WiFi na nowy i kosztuje to około 200-250 złotych. Niektórzy kowale robią też za cenę kiepskiej flaszki ale poprzez podgrzanie martwego układu, więc usterka wróci za kilka dni.

Odnośnie naprawy tego 4S z błędem 29 to naprawa raczej nie jest opłacalna, bo to wynika z zasilania basebandu i koszt naprawy również wyjdzie około 200-300 złotych albo w ogóle nie będzie to możliwe.

Oczywiście to wszystko co opisałem trzeba potwierdzić w serwisie, bo przypadki są różne ale ja tak piszę bazując na swoim doświadczeniu.

Takie odpowiedzi, aż chce się czytać. Dziękuję bardzo za nią :)

Jeszcze jedno pytanie w takim razie. W tym samym iPhonie, w którym jest błąd 29 wyciągałem wyświetlacz i przekładałem go do innego rozbitego. Po zamianie okazało się, że około 5 mm pasek w prawym dolnym rogu nie działa - nie reaguje na dotyk. Co ciekawe na samym dole rekanu reaguje, problem leży mniej więcej na wysokości literki "p" na klawiaturze oraz przycisku wysłania wiadomiści który raz reaguje raz nie a także przycisku kasowania znaków. 

Dziwi mnie trochę punktowe niedomaganie wyświetlacza. Domyślam się że ekran już jest "padający" .. 

Czy to może mały problem który można by łatwo rozwiązać? 

#15 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 13 May 2016 - 08:12

Można rozwiązać łatwo ale nie tanio - trzeba wymienić wyświetlacz, bo jest on uszkodzony.

#16 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 13 May 2016 - 14:23

Dzięki bardzo za odpowiedzi

#17 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 14 May 2016 - 12:43

Próbowałem naprawić tego 4s z problemem WiFi, jednak po ogrzewaniu telefonu z 4-5 minut - nie pojawiał się komunikat, że telefon potrzebuje ochłodzenia. Balem się, że w końcu coś się zepsuj, więc przestałem i włożyłem telefon do zimnego na 10 minut, potem włączyłem - jednak WiFi dalej nie działa ..

Aby to naprawić konieczne jest podgrzewanie telefonu tak długo aż pojawi się komunikat że telefon jest zbyt ciepły i potrzebuje ochłodzenia czy raczej "na czuja"? 

Dodam jeszcze, że gdy wchodzę w ustawiania WiFi funkcja jest wyszarzona, jednak gdy ściągam z dołu pasek - to w kółku WiFi nie ma znaczka - jest całe wypełnione szarością. (Oprogramowanie - najnowsze 9.3.1)

#18 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 14 May 2016 - 16:17

Aby to naprawić konieczne jest oddanie telefonu do serwisu...

#19 macsupport

macsupport

• 8620 posts
  • SkądKraków

Posted 14 May 2016 - 20:25

Trzeba wymienić uszkodzony układ na nowy, a nie odprawiać jakieś szamańskie rytuały z podgrzewaniem czy chłodzeniem.

• OleYek likes this

#20 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 16 May 2016 - 12:27

Zadałem tylko pytanie i chciałem wiedzieć czy robię tą czynność w dobry sposob.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users