Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mam problem z baterią, może ktoś pomoże.

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 mac_ya

mac_ya
  • 178 posts
  • SkądJelenia Góra/KRK

Posted 27 December 2007 - 11:38

Po nałaadowaniu baterii, zamiast 100% wyświetla się na pasku 97% pomimo tego,że lapka przy ładowarce świeci się na zielono, i widnieje informacja że bateria jest nałądowana. O co chodzi? Co się stało? Może ktoś wyjaśnić?

#2 ltj

ltj
  • 166 posts
  • SkądGdańsk

Posted 27 December 2007 - 12:05

tez tak mam, to podobno normalne

#3 mac_ya

mac_ya
  • 178 posts
  • SkądJelenia Góra/KRK

Posted 27 December 2007 - 13:20

Heh, troche rozładowałem i znów się naładowało i jest już dobrze. Znów się pokazuje 100% :)

#4 lonk

lonk
  • 113 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 27 December 2007 - 13:32

Bateria zaczyna sie łądować od bodajże 95%.

#5 pkamyk

pkamyk
  • 42 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 December 2007 - 13:49

co by nie zakladac nowego watku - pojde dalej tym tropem. otoz w przypadku mojej baterii mam (a bynajmniej tak mi sie wydaje) pewiem problem, tzn. naladuje ja do 100% elegancko odlaczylem zasilanie i pracuje na baterii - w przypadku gdy nie zdaze jeszcze rozladowac baterii do konca i probuje nastepnego dnia wlaczyc macbooka okazuje sie ze bateria jest na 0% a pamietam jak wylaczalem maca bylo jakies 16% jeszcze. zdazylo mi sie to dwa razy jak do tej pory - raz pamietam wlasnie ze bylo jakies 16% jeszcze a raz 30% baterii. co moze byc przyczyna? tzn. ze bateria sama sie rozladowuje? chyba ze mam cos jeszcze w ustawieniach bardziej skomplikowane ze mac sie uruchamia sam - ale wszelie taski, alaramy etc. sa wylaczone, tak wiec nie wiem za bardzo co moze byc tego przyczyna - zwlaszcza ze nie dzieje sie to za kazdym razem! pozdrawiam P.

#6 lonk

lonk
  • 113 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 27 December 2007 - 13:56

Zgaduje ale może włączenie/wyłączenie kompa zżera tyle energii, że bateria sie rozładowuje. Chociaż przy tych 30% wydaje sie to mało prawdopodobne...

#7 pkamyk

pkamyk
  • 42 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 December 2007 - 14:00

nie wydaje mi sie aby wlaczenie/wylaczenie kompa mialo na to wplyw. wylaczam kompa ma 30% nastepnego dnia probuje odpalic maszyne niestety bateria jest pusta.

#8 mac_ya

mac_ya
  • 178 posts
  • SkądJelenia Góra/KRK

Posted 27 December 2007 - 16:08

Po co go wyłączać na noc? Niech sobie spokojnie śpi, i nie będziesz miał takiego problemu. Ja od kiedy kupiłem to go nie wyłączałem i wszystk jest git. Nie jest czasem tak, że dla Maca tryb sleep jest lepszy niż turn off?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users