Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z pobieraniem NOWEJ poczty Onet w iPhone - dziwna sprawa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 05 maja 2016 - 10:09

Zawsze twierdziłam, że w iPhone wszystko działa idealnie, bez problemów i akurat się na tym zawiodłam.

Mam w iPhone 6s plus dodane konto Onet i obsługuję pocztę przez aplikację Mail.

To naprawdę świetnie działało, kiedy Android miał problemy z synchronizacją i sprawdzeniem wiadomości, iPhone robił to za I razem.

Wczoraj coś się pokrzaczyło, ale dość dziwnie... bo w MacBooku nie mam problemów.

Ale po kolei :

Wczoraj - 04 maja rano były problemy z synchronizacją zarówno w iOS, jak i Androidzie (chodzi pewnie o IMAP).

Po południu problemy skończyły się w Androidzie (Galaxy S7E), jak również na MacBooku.

Natomiast mój iPhone wciąż ma problem z pobieraniem NOWYCH wiadomości (czyli nieczytanych na innych urządzeniach).

Wymazywałam zawartość urządzenia, ustawiałam jako "nowy iPhone", próbowałam z odtwarzaniem z archiwum.

O ile tak od razu, kiedy iPhone jeszcze nie zdążył pobrać archiwalnych wiadomości, pobiera i te świeże, tak po kilku minutach, kiedy pobierze już starsze, przestaje pobierać NOWE, czyli nieczytane gdzie indziej.

Dzwoniłam do Onetu. Powiedziano mi, że wczoraj były jakieś prace dotyczące IMAPu, ale po południu wszystko już działało.

Czyli jednak coś grzebali. Ale już nie grzebią, pan z obsługi zrestartował mi coś tam (co był w stanie), ale niestety to nie pomogło.

Zatem pocztę mogę odbierać wszędzie, wszędzie z wyjątkiem iPhone.

Kiedy odbiorę i przeczytam na innym sprzęcie, wtedy iPhone mi pobiera te wiadomości.

O co tu chodzi ? Czy ma ktoś jakiś pomysł ?

Na razie przyjmuję, że nie jest to wina Onetu, ale ustawień iPhone. Tylko jakich ? - nie mam antywira, iOS ostatnio się nie aktualizował...

#2 Dariusz Sokolowski

Dariusz Sokolowski
  • 1 postów

Napisano 05 maja 2016 - 20:11

Mam ten sam problem z poczta Onet na iPhone 5 i 6. Wcześniej śmigało bez zarzutu.

#3 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 05 maja 2016 - 20:41

czyli do wtorku nie było problemów, są od wczoraj, tak ?

Onet umywa ręce. Twierdzą, że niczego nie zmieniali.

Pokopiowałam starsze wiadomości do nowych folderów na serwerze Onetu.

Niby w iPhonie jest lepiej, ale teraz znowuż wiadomości wysłane z MacBooka nie są archiwizowane na serwerze. Wcześniej oczywiście było inaczej...

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 06 maja 2016 - 08:15

Ewidentnie problem onetu.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#5 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 06 maja 2016 - 08:52

Pobawiłam się folderami i poprzenosiłam do nich archiwalne wiadomości, potem chciałam przywrócić stan początkowy (bez folderów do skrzynki odbiorczej) i okazało się, że aplikacja Mail przestała pobierać wiadomości w ogóle. Czyli wynika z tego fakt, iż Mail jest w stanie ściągnąć tylko określoną liczbę wiadomości, po czym przestaje pobierać w ogóle - niezależnie od tego, czy wiadomość jest nowa, czy dawno czytana.

Zgłosiłam to do Onetu i po kilku próbach wciskania mi, że to moja wina, albo iOS, Onet napisał wreszcie, że pracują nad rozwiązaniem problemu :).

Bardzo proszę, żeby ktoś, kto doświadczył problemów, przestał w którymś momencie je mieć, napisał tu o tym. 

Mam teraz wiadomości poprzenoszone do folderów, więc jedynym sposobem by dowiedzieć się, czy problem został rozwiązany, jest usunięcie folderów i wrzucenie maili do jednego wora :).

#6 Omega55

Omega55
  • 338 postów

Napisano 06 maja 2016 - 13:38

PROBLEM ROZWIĄZANY :)

Jednak się dało i jednak to wina Onetu.

Otrzymałam wiadomość, że naprawili błąd i faktycznie mają rację, bo wszystko działa :). Zatem macie to dzięki mnie :) :) :) - bo byłam uparta  :D

#7 grandel

grandel
  • 1 postów

Napisano 11 maja 2016 - 06:57

Witam

Ja niestety nadal mam ten sam problem z pocztą onet. Czy mogłabyś podać jak wygląda konfiguracja u ciebie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych