Czy istnieje możliwość, aby Mail pobierał pocztę automatycznie, gdy jest wyłączony? Czy musi pod nim świecić się ta kropeczka, żebym dostawał powiadomienie o nowej wiadomości, kiedy ona przychodzi? Jeśli nie ma takiej opcji w Mailu, to czy jest jakiś inny program, który to umożliwi?

Mail nie pobiera poczty automatycznie
Posted 04 May 2016 - 10:52
Posted 04 May 2016 - 11:29
Ta małą kropeczka oznacza, że program jest włączony a jej brak - że wyłączony. Jak zatem przy wyłączonym programie ma pobierać pocztę?
Poszukaj a pewnie znajdziesz jakiś widget na górny pasek który monitoruje skrzynki pocztowe, jest na pewno taki dla gmail.
MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2
Posted 04 May 2016 - 11:38
No, z tego, co pamiętam, to Thunderbird mi pobierał wiadomości na Windowsie... myślałem, że na macu też tak jest. Dlatego myślałem, że właśnie program automatycznie to sprawdza i pobiera np. co 5 minut. Teraz tym bardziej nie rozumiem sprawdzania „ręcznego” przy cały czas włączonym programie.
Posted 04 May 2016 - 11:43
Czy istnieje możliwość, aby Mail pobierał pocztę automatycznie, gdy jest wyłączony? Czy musi pod nim świecić się ta kropeczka, żebym dostawał powiadomienie o nowej wiadomości, kiedy ona przychodzi? Jeśli nie ma takiej opcji w Mailu, to czy jest jakiś inny program, który to umożliwi?
Mail musi być uruchominy, żeby sprawdzać pocztę, tak jak wszystkie inne programy. Niektóre uruchamiają się, nie pokazując ikony w Docku tylko ikonkę na pasku zadań (np. http://mailcallapp.com/ i podobne) - ale na ogół zajmują tyle samo pamięci co Mail, jeśli nie więcej. Są też rozszerzenia do przeglądarek sprawdzające pocztę w tle - też zajmują pamięć, i przeglądarka musi być ciągle uruchomiona.
Edit: O, już ktoś ci odpowiedział
Edited by ciotka_paszczaka, 04 May 2016 - 11:44.
Nie czytam prywatnych wiadomości.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users