Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy bateria z tego sklepu jest oryginalna ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 przemek212121

przemek212121
  • 4 postów

Napisano 02 maja 2016 - 11:06

Witam,

Planuję zakupić nową, oryginalną baterię do IPhona 5.

Czy bez obawy mogę kupić ją w tym sklepie ? : 

https://www.zolti.pl/product-pol-119372-NOWA-BATERIA-APN-616-0611-616-0613-itd-APPLE-iPhone-5-Li-Po.html

Lub tym ? :

http://4kom.pl/product-pol-4255-Oryginalna-bateria-APN-616-0613-Apple-do-iPhone-5-.html?product=4255&apple+watch

Czy ktoś może mi podpowiedzieć, bo nie chce żeby mi mój IPhone wybuchł xD 

#2 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 02 maja 2016 - 11:13

nie ma oryginalnych baterii które możesz sobie po prostu kupić w sklepie

to są zamienniki, często wzięta stara, zużyta mocno bateria na którą chińczyk (celowo z małej litery) nakleił naklejkę i zapakował w pudełeczko, coś tam chyba jeszcze kombinują z elektroniką baterii..

kupiłem  jakiś czas temu zamiennik, bluestar.. okazało się że trzymała gorzej niż oryginalna kilkuletnia bateria w iPhonie 4s, cykle miała wyzerowane, ale pojemność tylko 1100, podczas gdy oryginalna bateria z 670 cyklami miała tej pojemności 1200

a, i jeszcze dodatkowo nie przechodziła testu zgodności przy upgradzie softu, wyskakiwał błąd 29, trzeba było włożyć starą żeby przeszło..

innymi słowy, nie kombinuj, oddaj telefon do sprawdzonego serwisu, zapłacisz więcej, ale będzie spał spokojnie, i jeszcze dostaniesz na to gwarancję... samodzielna wymiana to pozorna oszczędność..

#3 przemek212121

przemek212121
  • 4 postów

Napisano 02 maja 2016 - 11:20

nie ma oryginalnych baterii które możesz sobie po prostu kupić w sklepie

to są zamienniki, często wzięta stara, zużyta mocno bateria na którą chińczyk (celowo z małej litery) nakleił naklejkę i zapakował w pudełeczko, coś tam chyba jeszcze kombinują z elektroniką baterii..

kupiłem  jakiś czas temu zamiennik, bluestar.. okazało się że trzymała gorzej niż oryginalna kilkuletnia bateria w iPhonie 4s, cykle miała wyzerowane, ale pojemność tylko 1100, podczas gdy oryginalna bateria z 670 cyklami miała tej pojemności 1200

a, i jeszcze dodatkowo nie przechodziła testu zgodności przy upgradzie softu, wyskakiwał błąd 29, trzeba było włożyć starą żeby przeszło..

innymi słowy, nie kombinuj, oddaj telefon do sprawdzonego serwisu, zapłacisz więcej, ale będzie spał spokojnie, i jeszcze dostaniesz na to gwarancję... samodzielna wymiana to pozorna oszczędność.

Ja chcę oddać do serwisu, ale sam chcę kupić baterię, bo tam też nie wiadomo jaką mi sprzedadzą.

#4 harti

harti
  • 347 postów

Napisano 02 maja 2016 - 11:24

Ja chcę oddać do serwisu, ale sam chcę kupić baterię, bo tam też nie wiadomo jaką mi sprzedadzą.

a mieszkasz w jakimś dużym mieście?

nie idź do pierwszego lepszego serwisu bo to loteria...

w sprawdzonym, renomowanym serwisie zrobią to porządnie i dostaniesz gwarancję..

np. w Warszawie, w iSense, wymiana baterii (usługa + bateria + gwarancja) w 4s to koszt 120 zł..

#5 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 maja 2016 - 11:28

Świetne podejście :) Wybierz porządny serwis to nie będziesz się musiał martwić o to jaką baterię Ci zamontują. Każdy normalny serwis zaopatruje się w baterie ze sprawdzonych źródeł i daje gwarancję, więc jeśli okaże się, że coś z baterią jest nie tak to serwis ją wymieni kolejny raz. A jak sobie kupisz bateryjkę i przyjdziesz z nią na wymianę to kiedy okaże się kiepska, to będziesz płacił za kolejne wymiany, przesyłki itd.

Na przykład my sami sprowadzamy sobie baterie nowe, bo to co sprzedają w Polsce w hurtowniach często do niczego się nie nadaje.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#6 przemek212121

przemek212121
  • 4 postów

Napisano 02 maja 2016 - 12:08

W aż tak dużym mieście jak Warszawa nie mieszkam :D (około 30 000) ludności, ale jeżeli tak mówicie to oddam do serwisu i tam kupię baterię ;)

A i jeszcze jedno jeżeli bateria ma 772 cykle ładowania to chyba już czas ja wymienić czy nie ? :) 

A o tym sklepie co myślicie ? 

http://espares24.com/product-pol-2206-Bateria-iPhone-5-Oryginalna.html#close

#7 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 02 maja 2016 - 17:26

Ja kupowałem 2 szt że sklepu zolti.pl. Polecam, obie trzymały jak oryginały do momentu sprzedaży i z tego co wiem dalej działają. Możesz śmiało kupować.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#8 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 07 maja 2016 - 23:29

W aż tak dużym mieście jak Warszawa nie mieszkam :D (około 30 000) ludności, ale jeżeli tak mówicie to oddam do serwisu i tam kupię baterię ;)

A i jeszcze jedno jeżeli bateria ma 772 cykle ładowania to chyba już czas ja wymienić czy nie ? :)

A o tym sklepie co myślicie ? 

http://espares24.com...alna.html#close

Jak ktoś nazywa oryginałem coś co oryginałem nie jest - to omijaj z daleka (bo to oznacza, że ktoś próbuje "dowartościować" często niewiele warty produkt).

Oryginały (nowe) to tylko w autoryzowanych serwisach, a dobre zamienniki (w dobrych sklepach i serwisach) nie są (bo nie potrzebują być) nazywane oryginałami.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#9 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 08 maja 2016 - 17:21

Orientuje się ktoś jaki jest koszt wymiany baterii w idream i czy są to rzeczywiście oryginalne baterie czy dobre zamienniki?

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#10 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 08 maja 2016 - 18:15

300-350zł oryginał.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych