Cześć,
Ostatnio "udało mi się" zgubić cały pęk kluczy. Zachodu zeby je "odtworzyć" było co nie miara, wiec zeby sobie takiej przyjemności nie zafundować ponownie, zainwestowałem w airtaga. Wszystko ustawione jak należy, airtag dodany do konta, właściwie nazwany, powiadomienia w aplikacji "znajdz" dla airtaga wlaczone (z wyjątkiem domu) i, sama aplikacja Znajdz rowniez ma wlaczone powiadomienia w ustawieniach i... rozczarowanie. Liczyłem na to że airtag powiadomi mnie OD RAZU gdy dany przedmiot wyjdzie z zasięgu iPhone - wtedy po prostu wracam po zgubę, ale nic takiego sie nie dzieje. Prozaiczny test - klucze z domu pozostawione w samochodzie na parkingu centrum handlowego, nie otrzymałem ZADNEGO powiadomienia pomimo tego ze spędziłem na zakupach jakiś czas. A to są właśnie sytuacje kiedy na powiadomieniach mi zależy. Nie wiem czy aplikacja "znajdz" musi działać w tle, ale test wykonałem przy włączonej i wyłączonej aplikacji - w żadnym wypadku nie dostałem powiadomienia o pozostawieniu.
Szukając pomocy w internecie znalazłem info że powiadomienie przychodzi w czasie nawet do 8 godzin (!!!!) od pozostawienia airtaga poza zasięgiem. Jeśli to prawda to.. bądźmy poważni, w 8 godzin można dojechać ze śląska nad morze, wtedy info o pozostawieniu np portfela w domu jest psu...
Jak więc działa ten airtag, mógłby mi ktoś wytłumaczyć ? Jak szybko powinienem dostać powiadomienie o pozostawieniu ? Czy aplikacja Znajdź powinna cały czas działać w tle ?
Użytkownik sigreg edytował ten post wczoraj, 11:38