Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

włącznie wyłączanie wyświetlacza w iPad (blokowanie) - inteligentny budynek

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 jl

jl
  • 2 posts

Posted 30 April 2016 - 14:53

Witam,

Prośba o instrukcję - iPad AIR. Używam iPada do obsługi inteligentnego budynku - jest powieszony na ścianie. Są dwie opcje włączania wyświetlacza:

A - na stałe (wyłączenie blokady) lub

B - za każdym razem muszę odblokować iPada.

Czy jest aplikacja, dzięki której kamera wykrywając ruch włączy wyświetlacz?, a następnie po ustawionym czasie wyświetlacz wyłączy się.

a jeśli nie ma takiej opcji to czy...

Czy można ustawić w taki sposób, aby np.: podczas ładowania wyświetlacz był włączony, a na baterii konieczne było odblokowywanie?

lub ustawienie włączenia wyświetlacza w określonych godzinach w ciągu doby?

Bateria ładuje się okresowo (zasilanie do ładowarki podawane jest wg określonego harmonogramu, aby regularnie bateria rozładowywała się)

Nie chcę, aby wyświetlacz był włączony 24h (nawet podczas nieobecności). Przy takim użytkowaniu mocno skrócę jego żywotność.

Prośba o wskazówki.

#2 Najwyzszy

Najwyzszy
  • 665 posts
  • SkądStrzegom

Posted 30 April 2016 - 17:02

No przycisk wcisnac jest takie sobie z racji jego miejsca, ale przykladowo mozesz wybudzac podwojnym tapnieciem w ekran. Jest taki tweak w JB jesli Cie to interesuje. Poszukam wybudzania kamerka jeszcze, ale watpie szczerze czy znajde, bo musialaby ona byc podtrzymywana ciagle w dzialaniu = drastyczny spadek baterii.

Edited by Najwyzszy, 30 April 2016 - 17:05.

#3 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 02 May 2016 - 09:47

Bateria ładuje się okresowo (zasilanie do ładowarki podawane jest wg określonego harmonogramu, aby regularnie bateria rozładowywała się)

Nie chcę, aby wyświetlacz był włączony 24h (nawet podczas nieobecności). Przy takim użytkowaniu mocno skrócę jego żywotność.

Prośba o wskazówki.

Po co harmonogram? Jeżeli to ma być iPad do sterowania, to po co Ci dbanie przesadne o baterię? Ja używam pierwszego iPada, jako zegarek jest podłączony na stałę do prądu i świeci 24/7 od kilku już lat i się nie zużyło nic a po tylu latach bateria jeszcze z kilka godzin ciągnie bez problemu...

Nie ma sensu wydziwiać na siłę. Zostaw go na stałę święcącego, po to to montujesz na stałę na ścianie.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#4 jl

jl
  • 2 posts

Posted 04 May 2016 - 21:26

No przycisk wcisnac jest takie sobie z racji jego miejsca, ale przykladowo mozesz wybudzac podwojnym tapnieciem w ekran. Jest taki tweak w JB jesli Cie to interesuje. Poszukam wybudzania kamerka jeszcze, ale watpie szczerze czy znajde, bo musialaby ona byc podtrzymywana ciagle w dzialaniu = drastyczny spadek baterii.

Szukałem w sieci, dzwoniłem do wsparcia technicznego ale nie ma takiej opcji jak wzbudzanie ekranu z kamery, czy harmonogram jak w windows.

Po co harmonogram? Jeżeli to ma być iPad do sterowania, to po co Ci dbanie przesadne o baterię? Ja używam pierwszego iPada, jako zegarek jest podłączony na stałę do prądu i świeci 24/7 od kilku już lat i się nie zużyło nic a po tylu latach bateria jeszcze z kilka godzin ciągnie bez problemu...

Nie ma sensu wydziwiać na siłę. Zostaw go na stałę święcącego, po to to montujesz na stałę na ścianie.

Masz rację tak będę musiał zrobić. Sądziłem, że apple ma pomysł na takie rozwiązania. Denerwuje mnie, że iPad świeci kiedy nie jest potrzebny, dlatego najlepiej gdyby aktywował się bez konieczności dotyku, na ruch :-)

Zbyt duże wymagania nawet jak dla apple postawiłem :-)

#5 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 May 2016 - 08:18

Wydaje mi się, że raczej taką funkcję powinna mieć aplikacja zarzadzająca, tak jak np, różne aplikacje zegarkowe typu nightstand umieją przygaszać ekran do minimum, żeby był ledwo widoczny dopóki nie grzebiesz nic w nim...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users