Kolego odpowiedź na Twoje pytanie padła w wątku, który przytaczasz. Zatem uznano temat za wyczerpany.
Co do złapania wirusa to gratuluję, nie znam nikogo kto by cokolwiek na osx złapał, pewnie wychodzi instalowanie śmieci na kompie z niewiadomego źródła.
Tutaj też masz odpowiedź, nie wiesz jak uleczyć to tylko całkowity format dysku pozostaje i ponowna instalacja od zera systemu.
Ok. Padła, ale w szczegółach nie wiem co zrobić i niestety na to nie mam odpowiedzi...
Rozumiem że dla Ciebie, autora tej wypowiedzi i wielu wielu innych jest to jasne jak słońce, ale nie dla mnie.
Po prostu robię to po raz pierwszy w życiu...
Przekopałem wiele stron innych w poszukiwaniu odpowiedzi i jej nie znalazłem.
Pytanie jest proste co mam pobrać z AppStora, aby móc zainstalować system z pendrive'a?
Powiem szczerze, że często słyszę że jestem prekursorem w wielu tematach...
Dobrze jest być 1-szym nieprawdaż?
Nie jesteś 1-szy który wykazuje zdziwienie.
Powiem tylko tyle, błogostan użytkowników jabłkowych systemów, jakoby system dawał radę jest powoli mitem i o tym mam nadzieję się powoli Ty także przekonasz.
Czego Tobie jak i innym oczywiście nie życzę.
Ale powoli staje się to faktem i trzeba się obudzić z błogiej nieświadomości.
Poza tym od zarania jabłko było systemem dla KAŻDEGO użytkownika, dlatego jest takie intuicyjne.
A więc wśród użytkowników może być bardzo dużo takich którzy nie są informatykami, czy młodymi ludźmi którzy wyrośli w tym świecie razem z maszynami.
Dlatego prośba o zrozumienie...
Pracuję na jabłku od kilkunastu lat, nigdy nie miałem innego (oprócz ZX Spektrum ponad 20 lat temu) więc wśród ludzi w moim wieku uchodzę, za nieźle oblatanego.
Ale my takrze przypominamy komputery, uznajmy że jestem bardzo starym modelem jabłkowym, pracuję, przetwarzam dane ale w swoim tempie.
Pozdrówki. Peace and Love 
PS
Do tego momentu ściągałem muzę z torrentów aby słuchać w całości i kupować te które potrzebne mi będą do pracy, bo nie odpowiadało mi słuchanie w kawałkach.
Teraz już od paru miesięcy mam subskrypcję Apple Music i to musi wystarczyć, bo nie ma tam pełnych dyskografii, ale wolę to niż torrenty.
Użytkownik Wieśniaczek edytował ten post 26 kwietnia 2016 - 10:02