Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Imac - problem z klawiaturą i klawiszami funkcyjnymi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 sbagicz

sbagicz
  • 11 postów
  • Skądkołobrzeg

Napisano 24 kwietnia 2016 - 13:51

Mam problem z klawiaturą. Wszystko działało dobrze i po 3 dniach nieużytkowania komputera włączyłem go. Wtedy zaczęły się jakieś cyrki. Klikając kilkukrotnie np. klawisz "a" pojawiało się takie coś "AAAFF". Po dłuższym czasie udało mi się odkryć, że to wina rzekomo wciśniętego klawisza SHIFT, a komputer załączał sie w trybie bezpiecznego rozruchu. Wymieniłem więc baterie w klawiaturze, przedmuchałem, postukałem i wszystko wróciło do normy.

Teraz jednak nie działają klawisze funkcyjne, a klawisz F12 włącza dashboard i F11 widok do biurka. Probówałem SMC i PRAM, to na chwilę pomogło i zaczęły działać tylko klawisze odpowiedzialne za głośność, ale znowu przestały. Przywróciłem domyślne ustawienia klawiatury, odznaczyłem "Używanie wszystkich klawiszy F1,F2...." - próbowalem chyba wszystkiego i nic. 
Jest to bardzo irytujące i nie mam pojęcia czemu się tak stało. 
Jakby co mam jeszcze zainstalowanego Windowsa 7 na Bootcampie, ale jest już od dawna i nie jest raczej winowajcą.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

#2 sbagicz

sbagicz
  • 11 postów
  • Skądkołobrzeg

Napisano 25 kwietnia 2016 - 16:52

Jakieś pomysły ? Bo nie da się tak pracować, jak jeszcze co chwila trzeba wyłączać i włączać klawiaturę, bo SHIFT sam się włącza.

#3 sbagicz

sbagicz
  • 11 postów
  • Skądkołobrzeg

Napisano 12 maja 2016 - 21:02

Dalej czekam na pomoc w rozwiązaNIU PRobleMU. Na załączonym filmiku nie Dotykałem klawIAtury. PRZEZ 3 dni wszystko DZIAŁAŁO BEZ ZARZUTU A TERAZ ZNOWU SIĘ ZACZĘŁO
https://drive.google.com/open?id=0B37pablwDdGyU2ljdkZsNlJNaDQ

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 maja 2016 - 08:14

Klawiatura jest zepsuta i nic z tym nie zrobisz, trzeba kupić nową. Taki problem pojawia się zazwyczaj po zalaniu albo czyszczeniu na mokro.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#5 www007

www007
  • 408 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 maja 2016 - 18:50

Miałem ostatnio to samo, klawisz k samoczynnie się wciskał, potem 2 dni było ok i znowu problem, próbowałem wszystkiego resety, baterie, czyszczenie nic nie pomogło, kupiłem nową klawiaturę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych