Mam dwa iPhony - główny 6S i dodatkowy 5S który używam między innymi z RunKeeper'em na rowerze. RunKeeper eksportuje dane do Apple'owskiego Zdrowie/Health, ten jednak nie synchronizuje się miedzy urządzeniami. Czy jest możliwość wymiany danych pomiędzy dwoma urządzeniami?

Zdrowie/Health - synchronizacja danych między urządzeniami
Napisano 18 kwietnia 2016 - 13:44
Napisano 18 kwietnia 2016 - 14:42
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 18 kwietnia 2016 - 14:44
Naliczane były by niezależnie, ale mógłbym z poziomu iP6S sprawdzić statystyki z drugiego urządzenia.
Napisano 18 kwietnia 2016 - 15:24
Naliczane były by niezależnie, ale mógłbym z poziomu iP6S sprawdzić statystyki z drugiego urządzenia.
To co Ty chcesz to zarządzanie a nie synchronizacja, ale niestety tego nie ma i nie będzie bo coś takiego nie ma sensu po prostu.
Napisano 18 kwietnia 2016 - 15:34
Napisano 18 kwietnia 2016 - 16:27
Moim zdaniem nie ma sensu to, że zdrowie nie trzyma danych w iCloud. Jeśli chcę skonfigurować "nowego iPhona" po testore to wszystkie dane trafia szlag...
Przecież powiedzieli, że ze względów bezpieczeństwa nie będą tego synchronizować... Zawsze możesz kopię przywrócić. Dane aplikacji też w większości nie są synchronizowane do iCloud. Też uważasz, że to bez sensu?
Napisano 19 kwietnia 2016 - 07:28
Zawsze możesz kopię przywrócić
Właśnie przez to straciłem blisko 2 lata stats'ów bo backup, który robiłem na Mac'u nie był szyfrowany. Trochę kicha bo w tym komunikacie bodaj nie było ani małej wzmianki o tym. Od tego czasu migracja na kolejne urządzenie to u mnie seria przygotowań i czytanie najaktualniejszych how to.
Napisano 19 kwietnia 2016 - 11:23
Ok, w takim razie jeszcze trzy pytania\scenariusze
a) czy można wyeksportować te dane ręcznie
czy jest inny agregat który zbierze mi dane z RunKeepera, Sleep Cycle, czy Moves
c) czy można wyeksportować do Zdrowie/Health dane z RunKeepera, ale już na drugim urządzeniu? (5S odpalony RunKeeper > dane zapisane w RunKeeperze > eksport danych z RunKeepera do Zdrowie/Health na 6S)?
Napisano 19 kwietnia 2016 - 13:25
c - poczytaj instrukcję od Run Keepera.
Napisano 19 kwietnia 2016 - 13:26
Niestety musisz kupić paskudny apple watch ;/ sam mam Moto 360 i bardzo chciałbym aby synchronizował mi moje osiągnięcia gdyż idąc biegać nie zabieram ze sobą iPhone.
Napisano 26 kwietnia 2016 - 11:19
Uwielbiam jak wszyscy martwią się o moje bezpieczeństwo. Wolałbym sam decydować czy wyciek danych o mojej wadze, ilości kroków czy innych pokonanych piętrach jest dla mnie bezpieczny czy nie.Przecież powiedzieli, że ze względów bezpieczeństwa nie będą tego synchronizować... Zawsze możesz kopię przywrócić. Dane aplikacji też w większości nie są synchronizowane do iCloud. Też uważasz, że to bez sensu?
A jeżeli chodzi o synchronizacje danych aplikacji firm trzecich to nie do końca jest to to samo co przechowywanie danych z applowej aplikacji domyślnie wrzuconej w applowski sprzęt.
To tak jakby uznać, że kontakty również nie powinny być przechowywane w chmurze bo przecież to dane osobowe, no i zawsze mogę sobie przecież kopię przywrócić.
Użytkownik Dusiek edytował ten post 26 kwietnia 2016 - 11:21
Napisano 26 kwietnia 2016 - 14:06
Dane medyczne są danymi o specjalnej ochronie, bo na ich podstawie można Ciebie zwolnić, odmówić ubezpieczenia, czy nie przyjąć do pracy. I tak, biorąc pod uwagę ptania które się na forum przewijają, niestety trzeba za ludzi myśłeć...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych