no właśnie, przejrzałem to wszystko w tym temacie i zauważyłem, że tylko kolegę Szemota tak minusują, no i dla jednej osoby zmieniać zasady? BEZ SENSU
Ale tu nie chodzi o to żeby mi było dobrze tylko o walkę z trolami.
Może złotym środkiem byłoby tak jak na Facebooku... albo plus (like) albo nic?
Ale czy na pewno? Przecież po coś są minusy. Nie chodzi o to żeby przysłowiowo lizać sobie tyłki. Zawsze znajdzie się ktoś komu przeszkadzać będzie wypowiedź i od tego są minusy. Ale gdy zaczyna się minusować osobę a nie jej wypowiedzi to idea ta zaczyna być zachwiana. On robi to bo może i mechanika portalu na to pozwala. Gdy wszystko będzie jawne to wszystko się skończy. Co prawda zawsze znajdą się trole, które nie mają życia ale które zarazem mają umiejętności. Taki trol żyje na komórkomani i włada disqusem a administracja jest absolutnie bezsilna bo nie mogą zbanować jego IP a jedynie konto. A ten jakimś cudem (prawdopodobnie zmyślny programik napisał) potrafi założyć 15 kont w ciągu minuty i z każdego oddzielnie pisać w tym samym czasie i robi to często. Jak widać są ludzie bez życia. Ale tu problem wg mnie rozwiąże prosty brak anonimowości. Pomijając fakt, że jak napisałem powyżej w uzasadnieniu są pewne osoby na MA które mają jakiś autorytet. Gd taka Cie plusuje to wiesz, że dobrze robisz, jak minusuje to może czas się pizgnąć w łeb ;-)
P.S. Jeśli ktoś ewentualnie wątpi w zakładanie lipnych kąt przez troli to niech sprawdzi tu. W 20 min 18 minusów. Podejrzewam, że w normalnych warunkach 18 osób nawet nie przeczyta tyle osób tego newsa. Widać komentuje nik właśnie założony admin mapple. Amini pewnie mogą sprawdzić sobie ile osób założyło konto 2 tygodnie temu a ile w ostatnim tygodniu ;-) Zwiększony ruch który niebawem połączony będzie ze spamem to już zacznie być problemem portalu a nie moim tylko.
Użytkownik Szemot edytował ten post 19 kwietnia 2016 - 14:02
iPhone 14ProMax (256), MacBookPro16 M3Pro AirPods2Pro ATV 4K 2gen (64), 2x HomePod Mini, iPodTouch3Gen (32), AirTag,