Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Magic Mouse i akumulatorki - nie działają - tylko baterie

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 tinto_brass

tinto_brass
  • 105 posts

Posted 15 April 2016 - 13:24

witam

mam taki problem - obojętnie jakie ładowalne akumulatorki (oczywiście w pełni naładowane) włożę do Magic Mouse (chyba pierwsza wersja) to nie działa - miga zielona lampka, ale się nie łączy. Jak tylko wsadzę zwykłe baterie - od razu rusza.

Akumulatorki są sprawne - działają z pilotami, lampą błyskową i innymi urządzeniami na baterie - sprawdzałem. Różne marki - Sony, GoGreen, Hama, Eneloop, Tronic. Ładowane różnymi ładowarkami - Sony, Hama i GoGreen (ta ostatnia ładuje małym prądem - czas ładowania ok 4h).

Czy ktoś może wie co może być przyczyną? Ktoś się spotkał z czymś takim?

Dodam, że mam wrażenie, że kiedyś używałem Magic Mouse na akumulatorki i śmigała...

#2 GAMA007

GAMA007
  • 1394 posts

Posted 15 April 2016 - 13:38

Witam,

posiadam ładowarke Apple Battery Charger + 6 akumulatorków.

Działa bez problemu z magic mouse 1 generacji.

795678.jpg

Pozdrawiam

GAMA007

#3 DanielF

DanielF
  • 5766 posts
  • SkądSiedlce

Posted 15 April 2016 - 14:19

Te w apple to nic tylko eneloop'y obecnie eneloop jest własnością Panasonic'a. Są akumulatorki i są eneloopy.

Fallout ...war, war never changes...

#4 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 15 April 2016 - 15:18

U mnie bez problemu działa na akumulatorkach Energizer, Amazon  Basic, a nawet sprawdziłem na takich zwykłych No Name i myszka śmiga bez problemów. Oczywiście na zwykłych bateriach AA również działa.

Edited by pavi7600, 15 April 2016 - 15:23.

#5 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 April 2016 - 16:35

Może coś z myszką jest nie tak, w końcu akumulatorki mają niższe napięcie (1,2 V vs 1,5 V w bateriach) i to jest przyczyną na logikę...

#6 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 15 April 2016 - 18:38

witam

mam taki problem - obojętnie jakie ładowalne akumulatorki (oczywiście w pełni naładowane) włożę do Magic Mouse (chyba pierwsza wersja) to nie działa - miga zielona lampka, ale się nie łączy. Jak tylko wsadzę zwykłe baterie - od razu rusza.

Akumulatorki są sprawne - działają z pilotami, lampą błyskową i innymi urządzeniami na baterie - sprawdzałem. Różne marki - Sony, GoGreen, Hama, Eneloop, Tronic. Ładowane różnymi ładowarkami - Sony, Hama i GoGreen (ta ostatnia ładuje małym prądem - czas ładowania ok 4h).

Czy ktoś może wie co może być przyczyną? Ktoś się spotkał z czymś takim?

Dodam, że mam wrażenie, że kiedyś używałem Magic Mouse na akumulatorki i śmigała...

Raczej problem z myszką, bo ja jak miałem magic mouse 1 to używałem z nią najtańszych akumulatorków jakie kiedykolwiek kupiłem i bez problemu działała kilka tygodni z nimi na jednym ładowaniu i wcale nie trzeba było eneloopow czy jakichś specjalnie dedykowanych czy coś.

Edited by klnt, 15 April 2016 - 18:39.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users