Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z wifi na mac mini- nie łączy się z sieciami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 szaracz

szaracz
  • 16 postów

Napisano 14 kwietnia 2016 - 06:39

Witam,

Od wczoraj mam duży problem z wifi w swoim macu mini. Nie chce on łączyć się z sieciami wifi - wykrywa dostępne sieci lecz po wpisaniu hasła wyskakuje komunikat iż nie można nawiązać połączenia.

Zrobiłem czystą instalację na El Capitan i był spokój na kilka godzin po czym sytuacja powróciła. Dodam ,że resetowałem router i wifi działa dobrze na laptopie, konsoli i telefonach. 

Próbowałem się również połączyć z hot spotem utworzonym na telefonie - również nie mógł nawiązać połączenia. Internet po kablu chodzi dobrze. 

Czy spotkał się ktoś z takim problemem?

#2 szaracz

szaracz
  • 16 postów

Napisano 14 kwietnia 2016 - 12:53

Znalazłem odpowiedź na swój problem na forum Apple. 

O dziwo winowajcą był zewnętrzny dysk na usb 3.0. Gdy go odłączyłem, wszystko wróciło do normy, podobnie jak odsuniecie go od maca.

#3 mplutek

mplutek
  • 13 postów
Napisano 14 kwietnia 2016 - 14:32

Mam ten sam problem. Po podłączeniu zewnętrznego ssd na USB 3.0 do maca mini, wi-fi nie działa. Cały czas mam również podpięty zwykły hdd na USB 3. Wyczytałem, że dyski mogą zakłócić pracę wi-fi. Mam zamiar spróbować podpiąć dysk na dłuższym kablu. Zobaczymy czy to pomoże.

Fotografia ślubna www.sfotografowani.pl

#4 szaracz

szaracz
  • 16 postów

Napisano 14 kwietnia 2016 - 14:37

Właśnie ułożyłem dysk z dala od maca, w zasadzie w półce pod nim i póki co wszystko jest dobrze. 

#5 mplutek

mplutek
  • 13 postów
Napisano 14 kwietnia 2016 - 18:15

Właśnie sprawdziłem i mogę napisać, że gdy dysk leży w odległości 25 cm od komputera to jest wszystko jest ok. Przy odległości ok 10 cm wi-fi nie działa. 

Fotografia ślubna www.sfotografowani.pl

#6 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 14 kwietnia 2016 - 22:06

Dla bardziej dociekliwych - oficjalny dokument techniczny: http://www.usb.org/d...pers/327216.pdf

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych