W powiadomieniach AW dla telefonu mam ustawione "Kopiuj z iPhone'a". Wyciszam telefon przełącznikiem i przy przychodzącej rozmowie zegarek dzwoni tak jak zawsze kiedy telefon nie jest wyciszony. Czy to jest poprawne zachowanie? Czy można wyciszać dzwonienie zegarka samym wyciszeniem telefonu?

Wyciszanie dzwonka AW kiedy telefon jest wyciszony
Napisano 12 kwietnia 2016 - 14:46
Napisano 12 kwietnia 2016 - 16:37
Na stronie Apple też wyczytałem, że "obojętnie które urządzenie wyciszysz to drugie też uciszy się samo"... U mnie to nie działa. Mam dokładnie tak samo, jak Ty. Wyciszenie następuje TYLKO, jak ustawię na iphonie "nie przeszkadzać".
Użytkownik Mariusz Piaścik edytował ten post 12 kwietnia 2016 - 16:48
Napisano 12 kwietnia 2016 - 16:45
Napisano 12 kwietnia 2016 - 21:25
Ja mam AW na stałe wyciszony, wibracja ustawiona na silną i w zupełności wystarcza. Czy telefon ma dźwięki włączone, czy nie - zegarek zawsze cichutki.
Było by inaczej gdyby zegarek kopiował sobie także dźwięk dzwonka z telefonu a że ma inny, to tylko drażni ucho.
Napisano 13 kwietnia 2016 - 08:07
Problem w tym, że jak założysz AW na rękę to iphone sam się wyciszy - masz powiadomienia tylko na AW. Brakuje mi jedynie możliwości wyciszenia z iphona - jak przesunę przycisk wyciszenia w iPhonie to uważam, że AW też powinien sam się wyciszyć (przynajmniej gdzieś czytałem o tym na stonach Apple).
Napisano 13 kwietnia 2016 - 10:44
No nie tak do końca iPhone się wycisza, bo dźwięk połączeń pozostaje nie wyciszony.
Napisano 13 kwietnia 2016 - 10:45
racja
Napisano 18 kwietnia 2016 - 11:04
Połączenia telefoniczne to taki typowy wyjątek od reguły w tym wszystkim. Ewidentnie Apple miało pomysł by zegarek po prostu wibrował i dzwonił gdy ktoś dzwoni niezależnie od tego co się dzieje. Reszta powiadomień działa intuicyjnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych