Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wyciszanie dzwonka AW kiedy telefon jest wyciszony

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gio

Gio
  • 49 postów

Napisano 12 kwietnia 2016 - 14:46

W powiadomieniach AW dla telefonu mam ustawione "Kopiuj z iPhone'a". Wyciszam telefon przełącznikiem i przy przychodzącej rozmowie zegarek dzwoni tak jak zawsze kiedy telefon nie jest wyciszony. Czy to jest poprawne zachowanie? Czy można wyciszać dzwonienie zegarka samym wyciszeniem telefonu?

#2 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 12 kwietnia 2016 - 16:37

Na stronie Apple też wyczytałem, że "obojętnie które urządzenie wyciszysz to drugie też uciszy się samo"... U mnie to nie działa. Mam dokładnie tak samo, jak Ty. Wyciszenie następuje TYLKO, jak ustawię na iphonie "nie przeszkadzać".

Użytkownik Mariusz Piaścik edytował ten post 12 kwietnia 2016 - 16:48

#3 Gio

Gio
  • 49 postów

Napisano 12 kwietnia 2016 - 16:45

Tyle fajnych i intuicyjnych ficzerów wymyślili, a w tym przypadku trzeba się naklikać na obydwu urządzeniach? Dziwne.

#4 iDefender

iDefender
  • 53 postów

Napisano 12 kwietnia 2016 - 21:25

Ja mam AW na stałe wyciszony, wibracja ustawiona na silną i w zupełności wystarcza. Czy telefon ma dźwięki włączone, czy nie - zegarek zawsze cichutki.
Było by inaczej gdyby zegarek kopiował sobie także dźwięk dzwonka z telefonu a że ma inny, to tylko drażni ucho.

#5 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 13 kwietnia 2016 - 08:07

Problem w tym, że jak założysz AW na rękę to iphone sam się wyciszy - masz powiadomienia tylko na AW. Brakuje mi jedynie możliwości wyciszenia z iphona - jak przesunę przycisk wyciszenia w iPhonie to uważam, że AW też powinien sam się wyciszyć (przynajmniej gdzieś czytałem o tym na stonach Apple).

#6 iDefender

iDefender
  • 53 postów

Napisano 13 kwietnia 2016 - 10:44

No nie tak do końca iPhone się wycisza, bo dźwięk połączeń pozostaje nie wyciszony.

#7 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 13 kwietnia 2016 - 10:45

racja

#8 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 18 kwietnia 2016 - 11:04

Połączenia telefoniczne to taki typowy wyjątek od reguły w tym wszystkim. Ewidentnie Apple miało pomysł by zegarek po prostu wibrował i dzwonił gdy ktoś dzwoni niezależnie od tego co się dzieje. Reszta powiadomień działa intuicyjnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych