Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z synchronizacją kalendarza Iphone'a z kalendarzem na mac

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcus1234

marcus1234
  • 3 postów

Napisano 10 kwietnia 2016 - 13:15

Witam Wszystkich,

Mam problem z synchronizacją pozycji kalendarza systemowego ( wydarzenia itp. ) z mojego mac'a z Iphonem 6.

Oba urządzenia są zaktualizowane. Dodam, że jeszcze parę miesięcy temu tego problemu nie miałem. Przy normalnej synchronizacji po podłączeniu Iphona do maca po prostu pozycje kalendarza z maca automatycznie pojawiały się w Iphonie. Teraz się to niestety nie dzieje. Dodam, że nie korzystam z Icloud i nie korzystałem w zakresie kalendarza. Ma ktoś pomysł jak to zmienić? 

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 10 kwietnia 2016 - 13:47

Najprostszy sposób zacząć korzystać z iCloud. Nie będziesz już musiał podłączać w ogóle telefonu do komputera.

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 marcus1234

marcus1234
  • 3 postów

Napisano 11 kwietnia 2016 - 08:18

Najprostszy sposób zacząć korzystać z iCloud. Nie będziesz już musiał podłączać w ogóle telefonu do komputera.

To rozumiem. Chciałbym jednak dojść do sedna problemu dlaczego bez korzystania z Icloud nie mogę przeprowadzić tej prostej synchronizacji jak wcześniej. Pytanie czy taka opcja została wykluczona po aktualizacji i bez Icloud już nie można synchronizować kalendarzy czy to kwestia jakichś ustawień.

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 kwietnia 2016 - 09:05

A w iTunes masz w zakładkach jak podłączysz telefon możliwość synchronizacji ręcznej? Może się odptaszkowało. Nie sprawdzę u siebie jak to wygląda, bo mam wszedzie iCloud, więc mi się te opcje nie wyświetlą nawet jak są...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#5 marcus1234

marcus1234
  • 3 postów

Napisano 11 kwietnia 2016 - 11:30

A w iTunes masz w zakładkach jak podłączysz telefon możliwość synchronizacji ręcznej? Może się odptaszkowało. Nie sprawdzę u siebie jak to wygląda, bo mam wszedzie iCloud, więc mi się te opcje nie wyświetlą nawet jak są...

Problem rozwiązany w bocznym pasku lewym po kliknięciu w informacje okazało się, że odptaszkowało się automatycznie synchronizowanie kalendarzy. Teraz wszystko gra po staremu. Dzięki za pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych