Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IP6s+ - dziwne pykanie w słuchawkach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 07 kwietnia 2016 - 06:15

Cześć,

Własnie zauważyłem, że gdy nie leci żadna muzyka a są podłączone słuchawki w telefonie to słyszę dziwne pykanie w nich co jakiś czas.

Próbowałem przedmuchać port ale dalej ten sam efekt. Ruszałem kabelkami i przy gnieździe ale to nie wina gniazda/kabelka bo nic nie słychać.

Czy ma ktoś podobny problem?

Apple iPhone 4 => 5 => 6s PLUS => XS MAX => 13 Pro Max
Apple Watch 3 42mm => 7 45mm LTE => Ultra 2
Apple HomePod Mini
Apple TV 4k

#2 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 postów

Napisano 07 kwietnia 2016 - 11:20

Miałem dokładnie ten same efekt z tym, że podłączony po kablu do zestawu. Myślałem, że ktoś w ścianę puka co jakiś czas. Podejrzewam jakiś bug i dlatego wyskoczyłem do sklepu po Logitech Bluetooth Audio Adapter i po sprawie. Zagadka jednak pozostaje nierozwiązana.

#3 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 07 kwietnia 2016 - 13:30

No ja używam fabrycznych słuchawek dostarczonych z telefonem... zmieniałem oczywiście słuchawki na stare z iPhone 5 ale ten sam efekt... na pewno ani gniazdo ani kable nie są uszkodzone... 

Apple HomePod Mini
Apple TV 4k

#4 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 08 kwietnia 2016 - 01:00

Potwierdzam, też mam podobny efekt w Iphone 5s i nie mam pojęcia co to jest, ale jakoś specjalnie to nie przeszkadza bo nie słychać tego podczas odtwarzania, przynajmniej ja nie zauważyłem. Mam już nowy tel 6s i jak odpakuje słuchawki to sprawdzę czy też występuje na nich ten efekt.

Użytkownik Radi-83 edytował ten post 08 kwietnia 2016 - 01:03

#5 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 09 kwietnia 2016 - 07:45

Mam to samo w 6s. Jest ono delikatne, ale słyszalne.

#6 Azahiels

Azahiels
  • 14 postów

Napisano 09 kwietnia 2016 - 11:49

Ja na 6 nie mam takiego czegoś... Za to na bluetooth mi się zrobiło po aktualizacji do 9.3.

Natomiast takie objawy z tym cykaniem to mniej więcej tak:

- czułe słuchawki, mocny wzmacniacz w sprzęcie (przenosi ten cały szum i jakby własnie takie cykanie)

- brak filtra przy wyjściu. 

- problem softowy, gdzie daje za dużo mocy gdzie nie wyrabia już układ wzmocnienia. To samo można zauważyć, gdy np. w telefonach w androidzie sztucznie podbijemy głośność. 

#7 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 10 kwietnia 2016 - 18:40

Czy ktoś wie może, czy taki problem został zgłoszony do Apple?

Jest jakaś strona/forum gdzie można sprawdzić zgłoszone problemy do Apple z iOS?

Bo wiem, że można zostać testerem DEV wersji iOS za pomocą: https://developer.ap...m/ios/download/ - ale nie chciałbym na telefonie, który codziennie używam robić takie eksperymenty....

Pozdrawiam

Apple HomePod Mini
Apple TV 4k

#8 Krzysztof Szala

Krzysztof Szala
  • 1 postów

Napisano 23 kwietnia 2016 - 13:56

Mam ten sam problem na iPhone SE. Czy ktoś wie co z tym zrobić? Reklamować telefon? Ech...

#9 AAnd88

AAnd88
  • 36 postów

Napisano 06 września 2016 - 00:15

Podbijam temat. Mam takie pykanie na iPhone'ie 6s. Słuchawki na pewno w pełni sprawne, oryginalne, zresztą sprawdzałem też na drugiej parze. Zauważyłem np. prawidłowość, że pykanie słychać za każdym razem, gdy wyślę komuś wiadomość na Messengerze. Ktoś wie, o co chodzi?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych