Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Piszczenie Macbook Pro Retina 2015

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cahir09

Cahir09
  • 9 postów

Napisano 04 kwietnia 2016 - 23:07

Witam,

przed chwilą usłyszałem piski dochodzące z mojego komputera. 

Gdyby nie to, że mieszkam na wsi i jest tu grobowa cisza to bym nawet tego nie usłyszał.

Piski dochodzą z pod spodu. Ciężko określić dokładnie skąd - przykładam ucho wzdłuż klawiszy numerycznych i wszędzie je słychać choć wydaje mi się, że najbardziej w okolicach klawiszy Esc-F4.

Nie jest to ciągły pisk lecz taki przerywany, przypominający promieniowanie:) (....--....-...-....-).

Czy jest to coś poważnego? Laptop jest na gwarancji ale przez najbliższy miesiąc jest mi potrzebny i go nie oddam do serwisu.

Komputer pochodzi z Anglii, kupiłem polską wtyczkę do zasilacza (podróbkę). Czy mogą być jakieś problemy z gwarancją?

Pozdrawiam.

#2 MiL

MiL
  • 1 488 postów
Napisano 08 kwietnia 2016 - 12:44

Czasem dyski SSD potrafią popiskiwać w czasie pracy, ale różnie dobrze może to być coś innego.

#3 markdk-fe5228f169

markdk-fe5228f169
  • 154 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 08 kwietnia 2016 - 16:17

Witam,

przed chwilą usłyszałem piski dochodzące z mojego komputera. 

Gdyby nie to, że mieszkam na wsi i jest tu grobowa cisza to bym nawet tego nie usłyszał.

Piski dochodzą z pod spodu. Ciężko określić dokładnie skąd - przykładam ucho wzdłuż klawiszy numerycznych i wszędzie je słychać choć wydaje mi się, że najbardziej w okolicach klawiszy Esc-F4.

Nie jest to ciągły pisk lecz taki przerywany, przypominający promieniowanie:) (....--....-...-....-).

Czy jest to coś poważnego? Laptop jest na gwarancji ale przez najbliższy miesiąc jest mi potrzebny i go nie oddam do serwisu.

Komputer pochodzi z Anglii, kupiłem polską wtyczkę do zasilacza (podróbkę). Czy mogą być jakieś problemy z gwarancją?

Pozdrawiam.

Kropki i kreski, wiec to alfabet morse`a. Prawdopodobnie Twoj MacBook chce ci cos przekazac. Radze wszystko zanotowac i podtrzymywac kontakt :)

#4 burdzyk

burdzyk
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 kwietnia 2016 - 17:32

Mój też piszczy, podobnie jak SSD Crucial M4, którego mam w obudowie zewnętrznej. Piski słychać jak sie przyłoży ucho. IMHO nie ma co się przejmować...

#5 Cahir09

Cahir09
  • 9 postów

Napisano 09 kwietnia 2016 - 09:17

Chyba się pospieszyłem z tym tematem.

Przez 2 dni był spokój (czasem coś tam usłyszałem).

Dzisiaj znowu wróciło i to ze zdwojoną siłą.

Wyniosłem laptopa do innego pokoju - cisza.

Wracam do siebie - pisk:)

Co ciekawe, po przykładaniu ucha do obudowy pisk słychać wyraźniej. Może jakiś rezonans?:)

A z czego ten odgłos się dobywa to nie mam pojęcia... Wszystkie głośniki wyłączone.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych