Witam wszystkich,
od kilku dni gnębi mnie pytanie, czy będzie szansa, że baterie z iPhone se (która będzie miała takie same wymiary jak w ip5s prawda?) będzie można zamontować do ip5s? Zawsze te koło 100mAh więcej, a że oryginalna bateria Apple, to może się lepiej przyjąć niż chińskie podróbki (które rzekomo sięgają nawet po 2000mAh) - oczywiście nawet nie myślę, by dokonywać przeszczepu z gównianymi, chińskimi, nie pewnymi organami

Bateria iPhone SE w iPhone 5s?
Napisano 30 marca 2016 - 09:05
Napisano 30 marca 2016 - 09:21
Pewnie nie a jeśli nawet to co kupisz nowego SE za 2000zł żeby przerzucić baterię do 5s ? Raczej słaby deal.
Napisano 30 marca 2016 - 09:27
Na 100% bateria będzie inna i nie będzie dało się jej przeszczepić, jeszcze nigdy żadna bateria z jednego iPhona do drugiego nie pasowała. Zawsze są inne parametry, wtyczka itp.
Poza tym dobre pytanie zadał nie_lubie_jablek - nawet jeśli jakimś cudem ta bateria by pasowała to skąd niby chciałbyś ją wziąć nową i oryginalną, żeby zamontować w 5S? Kupisz nowego 5SE dla samej baterii żeby ją wydłubać i wsadzić do 5S?
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Napisano 30 marca 2016 - 09:29
A gdzie dostaniesz tę "oryginalną" baterię od SE? Różnica 82 mAh pomiędzy bateriami w SE i 5S jest praktycznie nieznacząca. Rzekomy dłuższy czas pracy na baterii w SE jest spowodowany zastosowaniem bardziej energooszczędnych komponentów, a nie samą baterią.
Napisano 30 marca 2016 - 10:18
Dobrze chopoki godają.interes nie jest opłacalny
Napisano 30 marca 2016 - 11:41
Poza tym nie wiadomo, czy bateria będzie miała takie same wymiary. Może być na przykład minimalnie większa. To, że telefon z zewnątrz się nie zmienił, nie oznacza że w środku jest też taki sam jak 5S. Ale oczywiście mogę się mylić.
iPhone XR 64Gb RED
Napisano 30 marca 2016 - 16:48

Napisano 31 marca 2016 - 04:27
To odpowiedź jak chcesz to zrobić ? kupując iphone se i wymienisz baterie ?
Napisano 31 marca 2016 - 07:25
Panowie z wątku tworzy się jałowa dyskusja.
Kolega zapytał o pasującą bateria z SE do 5s.
Uzyskał odpowiedź że nie.
Więc po co drążyć temat jakimi to sposobami miałby to zrobić itd.
Temat do zamknięcia.
iPhone 3GS
Napisano 31 marca 2016 - 15:29
Ty ziomek, a skąd ta pewność? Bo nigdy nie pasowała?
LoL, myśle że można byłoby się wgłębić w ten temat i dać tu na 100% pewną odpowiedź.
Napisano 02 kwietnia 2016 - 14:09
Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Oczywiście, że deal z kupnem SE i wymontowaniem baterii by nie miało większego sensu.
Jednakże w autoryzowanych serwisach idąc z 5s i chcąc wymienić na nową baterie (moja powoli zaczyna się domagać wymiany) może mógłbym mieć wybór, i zamontować taką do 5s, albo taką do SE. Oczywiście póki co baterie do SE nie są jeszcze dostępne w serwisach i troche to jeszcze potrwa, byłem tylko ciekaw czy może taka możliwość będzie.
Z tym, że inna wtyczka lub wymiary to wątpliwa sprawa, choć kto wie.
Zapewne macie racje i nikłe szanse zeby taki "przeszczep" a raczej pożyczenie podzespołów byłby możliwy. Jednakże czas pokaże i możliwe, że w niedługim czasie znajdzie ktoś na yt, kto taką rzecz wykona.
Napisano 02 kwietnia 2016 - 15:53
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych