Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odblokowanie iPhone przy rozwalonym ekranie ;_;

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 jakasrandomnazwa

jakasrandomnazwa
  • 7 postów

Napisano 29 marca 2016 - 15:17

(Jeśli było to przepraszam ale nie znalazłam. Jeśli to w sposób oczywisty niewykonalne to też przepraszam ale jestem zdesperowana.)

No więc. Jakiś czas temu wyłączyłam opcje ściągania zdjęć do iClouda (chyba sie zestresowałam po fappeningu XD) i teraz odczuwam konsekwencje. Otóż upuściłam telefon, ekran sie rozwalił, dotyk w ogole nie działa na połowie ekranu a akurat na tej połowie są cyferki które mam w kodzie odblokowującym. 

Na telefonie mam zdjęcia na których bardzo mi zależy, wyjazdy, notatki itd. Chciałam zrobić kopie zapasową w iTunesie żeby potem zgrać na innego iPhona, a której jak kretynka dawno nie robiłam, ale żeby cokolwiek zrobić oczywiscie trzeba odblokować podłączony telefon.

Czy jest jakiś sposób na podanie kodu, odblokowanie telefonu bez utraty danych w takiej sytuacji? Jakoś przerzucenie ekranu na komputer? Nie chce płacić kilkuset złotych za wymianę ekranu w telefonie, który i tak wymieniam, ale na zdjęciach mi bardzo zależy :(

BŁAGAM o pomoc.

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 marca 2016 - 15:26

Nie ma żadnego sposobu. Trzeba podłączyć sprawny ekran przynajmniej na czas zgrania danych.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#3 jakasrandomnazwa

jakasrandomnazwa
  • 7 postów

Napisano 30 marca 2016 - 18:08

Nie ma żadnego sposobu. Trzeba podłączyć sprawny ekran przynajmniej na czas zgrania danych.

dzięki za odpowiedz chociaz rani moje serce oraz portfel ;_;

#4 Filip_Lis

Filip_Lis
  • 5 postów

Napisano 31 marca 2016 - 18:29

To nie do końca jest prawda. Jeśli zrobiłaś backup tego telefonu w iTunes, nawet dawno temu, to jest duża szansa, ze wciąż możesz zrobić nowy backup bez odblokowywania telefonu hasłem o ile używasz tego samego komputera.

#5 jakasrandomnazwa

jakasrandomnazwa
  • 7 postów

Napisano 31 marca 2016 - 18:33

To nie do końca jest prawda. Jeśli zrobiłaś backup tego telefonu w iTunes, nawet dawno temu, to jest duża szansa, ze wciąż możesz zrobić nowy backup bez odblokowywania telefonu hasłem o ile używasz tego samego komputera.

Próbowałam, ale gdy go podłączam mówi że iTunes nie połączy się z iPhonem póki nie odblokuje ekranu :(

#6 Filip_Lis

Filip_Lis
  • 5 postów

Napisano 31 marca 2016 - 18:41

Próbowałam, ale gdy go podłączam mówi że iTunes nie połączy się z iPhonem póki nie odblokuje ekranu :(

No to ja mam inny pomysł. Skoro nie masz Touch ID, to znaczy, ze masz iPhone'a 5C lub starszego. A taki telefon, do tego roztrzaskany, jest wart bardzo niewiele. Spróbuj iść do jakiegoś nieautoryzowanego serwisu, poproś, żeby Ci wsadzili jakiś działający (choćby nawet zbity, ale z działającym dotykiem) ekran na pare chwil, odblokuj, zrób backup a w ramach podziękowania zostaw im to, co zostało z Twojego telefonu. Wezma sobie z niego bebechy i stratni na pewno nie bedą. A jesli sie nie zgodzą, to tak czy siak za przysłowiowe "na piwo" powinni Ci pomoc. Dla wprawnego serwisanta to parenascie minut roboty. Zwłaszcza, ze nie musi byc ani szczególnie dokładny, ani robić tego w sterylnych warunkach. A takie serwisy na pewno maja mnóstwo zbitych, ale z działającym dotykiem ekranów.

#7 jakasrandomnazwa

jakasrandomnazwa
  • 7 postów

Napisano 31 marca 2016 - 19:04

To było 5s, ale po upadku musiałam restartowac, a po uruchomieniu ponownie trzeba wpisac kod za pierwszym razem zamiast touch id XD masakra...

ale w sumie wszystko jedno bo i tak go już nie chce tylko zdjęcia więc świetny pomysł, dzięki!! :)

#8 Filip_Lis

Filip_Lis
  • 5 postów

Napisano 31 marca 2016 - 19:16

To było 5s, ale po upadku musiałam restartowac, a po uruchomieniu ponownie trzeba wpisac kod za pierwszym razem zamiast touch id XD masakra...
ale w sumie wszystko jedno bo i tak go już nie chce tylko zdjęcia więc świetny pomysł, dzięki!! :)

Powodzenia!

#9 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 31 marca 2016 - 20:42

Jeśli jesteś z Krakowa to możesz podejść, podłączymy drugi ekran na chwilę i zgramy dane, nawet za darmo, bo to prosta sprawa.

• pedros i GAMA007 lubią to

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#10 Filip_Lis

Filip_Lis
  • 5 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 16:06

Jeśli jesteś z Krakowa to możesz podejść, podłączymy drugi ekran na chwilę i zgramy dane, nawet za darmo, bo to prosta sprawa.

Świetna postawa. Brawo chłopaki!

#11 jakasrandomnazwa

jakasrandomnazwa
  • 7 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 16:59

Świetna i dziękuje bardzo, niestety Warszawa :)

#12 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 18:04

Witam,

@jakasrandomnazwa,

bierz pendolino w 6 godzin + wyciąganie danych i jesteś w domu.

Pozdrawiam

GAMA007

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych