Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iP6s+ ios 9.3 ciemna plama w lewym górnym rogu i kłopoty z Safari

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 vlodarchyck

vlodarchyck
  • 62 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 28 marca 2016 - 22:42

Witajcie,

uaktualniłem system do iOS 9.3 w dniu jego premiery. Do tej pory nie było jakichkolwiek problemów. Dzisiaj niespodziewanie wyskoczyła mi mała (mała, ale widoczne i przeszkadzająca mi) ciemna plama w lewym górnym rogu nad paskiem statusu sieci. Co ciekawe, widoczna jest ona na wszystkich tłach, kolorach - poza białym. 

Dla przykładu: gdy uruchamiam appke Fb to górne krawędzie tej apki są niebieskie i na tym tle widzę tę ciemną plamę. Ale gdy już włączę Messengera z białym tłem to wtedy tego zaciemnienia nie widzę. 

Jak robię zrzut ekranu to plama na tym zrzucie nie jest widoczna. Tylko "na zywo" na ekranie. 

Problem występuje również w efekcie Night Shift. 

W tym samym momencie wyskoczył mi problem z Safari, ale jest on już opisany na głównej stronie MyApple (muszę wyłączać JavęScript by korzystać w pełni z internetu w Safari). 

Co do plamy - to ma ktoś podobny problem? Udało się go komuś rozwiązać? A może podejrzewacie jakąś przyczynę: techniczną czy raczej związaną z ostatnią aktualizacją do 9.3?

pozdrawiam,

mw

PS iPhone'a 6s Plus mam od jego premiery (od pazdziernika). 

Użytkownik vlodarchyck edytował ten post 28 marca 2016 - 22:47

v.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 29 marca 2016 - 09:18

Jezeli na screenahotach jej nie ma a na ekranie jest to raczej stawiałbym na fizyczne uszkodzenie ekranu.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 vlodarchyck

vlodarchyck
  • 62 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 29 marca 2016 - 09:26

Ale na bialym nie widac. Tylko na przyciemnionych obszarach, na kolorowych ten rog jest ciemniejszy. 

A daje sobie reke uciac, ze wczoraj gdy to mi sie stalo, telefon nie zostal w zaden sposob uszkodzony! Nie spadl, nie bylo zadnego uderzenia w ekran etc. 

v.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych