Witam, U mnie ten sam problem dotyczy mbp 2015 (el capitan) przy przeglądaniu Safari, a dokładnie przy włączaniu youtube. Mac wiesza się kilka razy w tygodniu. Pomaga tylko przytrzymanie "power". Poza tym bez zastrzeżeń. Czy ktoś sobie poradził z tym problemem? Zmiana przeglądarki, jeśli tak to na jaką najlepiej? Sterowniki? Powrót do Yosemite?

Komputer zawiesza się po aktualizacji do 10.11.4
Napisano 06 maja 2016 - 23:01
Napisano 07 maja 2016 - 06:20
Podejrzewam problem ze sterownikami grafiki dla określonych komputerów, pytanie czy problem pojawia się nagminnie na mb pro czy na air też i czy system był stawiany na czysto czy tylko nakładka. Ja mam od wersji 10.10 robione nakładki bo nie chciało mi się robić czystej instalacji.
Wydaje mi się, że to dobry trop.
Ostatnio czytałem artykuł w którym porównują działanie Pro Tools'a na 10.10 i 10.11.
Jak widać na filmie grafika pod El Capitan ma totalne zacinki. Ale najczęściej takie problemy mają ludzie posiadający maki z grafikami Intela.
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Napisano 07 maja 2016 - 08:00
Podejrzewam problem ze sterownikami grafiki dla określonych komputerów, pytanie czy problem pojawia się nagminnie na mb pro czy na air też i czy system był stawiany na czysto czy tylko nakładka. Ja mam od wersji 10.10 robione nakładki bo nie chciało mi się robić czystej instalacji.
Ja mam czystą instalację i też się tak dzieje.
Napisano 07 maja 2016 - 09:46
Ja mam czystą instalację i też się tak dzieje.
Jaką masz karte graficzną?
Muzyka i Komputery
https://iro.myapple.pl
Napisano 07 maja 2016 - 11:27
Jaką masz karte graficzną?
Intel Iris Graphics 6100 1536 MB
Napisano 07 maja 2016 - 15:56
Witam, U mnie ten sam problem dotyczy mbp 2015 (el capitan) przy przeglądaniu Safari, a dokładnie przy włączaniu youtube. Mac wiesza się kilka razy w tygodniu. Pomaga tylko przytrzymanie "power". Poza tym bez zastrzeżeń. Czy ktoś sobie poradził z tym problemem? Zmiana przeglądarki, jeśli tak to na jaką najlepiej? Sterowniki? Powrót do Yosemite?
U siebie naprawiłem problem instalując system 10.11.3 - jak ręką odjął.
Napisano 12 maja 2016 - 21:41
U siebie naprawiłem problem instalując system 10.11.3 - jak ręką odjął.
Safari Technology Preview niestety nie pomogło. Mac się dzisiaj dwa razy zawiesił, więc postanowiłem zainstalować ios 10.11.3 i tu może trywialne pytanie. Mam po prostu ściągnąć instalkę iosX, o której wspomniałeś? Backup mi nie pomoże- zakupiłem sprzęt już po aktualizacji.
Napisano 14 maja 2016 - 22:45
Safari Technology Preview niestety nie pomogło. Mac się dzisiaj dwa razy zawiesił, więc postanowiłem zainstalować ios 10.11.3 i tu może trywialne pytanie. Mam po prostu ściągnąć instalkę iosX, o której wspomniałeś? Backup mi nie pomoże- zakupiłem sprzęt już po aktualizacji.
Generalnie są dwie opcje, jedna to backup, którego nie masz (ja tak zrobiłem). Druga opcja to czysta instalacja 10.11.3 i tutaj niestety zawód będziesz miał, bo utracisz pliki i będziesz musiał je ręcznie przerzucić z kopii zapasowej (nie będzie się dało jej wgrać w całości, bo pochodzi ona z nowszego systemu).
Napisano 22 maja 2016 - 20:24
Hej, od kilku dni zaczął mi się wieszać El Capitan: podczas eksportu filmów z programu Zdjęcia, i przy przenoszeniu dużych plików w tym samym komputerze. Jakieś pomysły co mogło się stać i jak to naprawić?
Napisano 23 czerwca 2016 - 18:06
Czy po aktualizacji do 10.11.5 problem zawieszania występuje dalej?
MacBook Pro 13 2017, iPhone 7
Napisano 26 czerwca 2016 - 12:52
U mnie od aktualizacji wszystko ok
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych