Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przechowywanie zdjęć.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomek0268

tomek0268
  • 3 postów

Napisano 26 marca 2016 - 18:02

Witam.

Niedawno stałem się posiadaczem iPhona 6 w wersji 16gb i staram się zagłębić trochę w ten świat, przesiadłem się z Galaxy s5 gdzie z dosyć sporą kartą pamięci miałem masę zdjęć i już tutaj samej w sobie pamięci w iP by zabrakło, więc staram się jakoś używać tej chmurki icloud, jednak mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to skonfigurować abym na przykład mógł usunąć zdjęcia na iphonie bez usuwania ich z chmury? Chcę mieć zdjęcia i filmy tam jednak tylko w razie potrzeby ściągać je na telefon a zdjęcia te które sam zrobię aby były na telefonie cały czas, da się to jakoś tak ustawić?

#2 iNdeed

iNdeed
  • 164 postów

Napisano 26 marca 2016 - 18:40

Daj sobie spokój z iCloud. Zainstaluj chmurę od mega. Za darmo masz 50gb i bez problemu możesz przechowywać tam wszystkie zdjęcia. Po otwarciu aplikacji automatycznie kopiowana jest rolka do chmury.

#3 tomek0268

tomek0268
  • 3 postów

Napisano 27 marca 2016 - 01:00

A urządzenia takie jak pendrive ze złączem lighting? Czy do każdego musi być aplikacja? Czy można podłączyć pendrive/kartę pamięci przez kabel otg i można dowolnie kopiować zdjęcia?

#4 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 27 marca 2016 - 09:49

W ustawieniach icloud ja mam włączoną opcję optymalizacji dysku iphona - wtedy na telefonie masz tylko pokazane miniaturki, które zajmują bardzo mało miejsca i dopiero jak chcesz dane zdjęcie obejrzeć to jest ściągane w całości. Taki sposób się sprawdza, bo w iCloud mam z 40GB zdjęć, a na iPhonie i tak mam wolne miejsce, pomimo tego, że mam tylko 16gb pamięci.

#5 ddeb151741-29af395f6f

ddeb151741-29af395f6f
  • 86 postów

Napisano 29 marca 2016 - 00:24

Taki sposób sprawdza się tylko do czasu jak jesteś w zasięgu "dobrego" internetu lub wifi. Jeśli jesteś w miejscu, gdzie dostęp do danych jest utrudniony to możesz sobie pooglądać jedynie zdjęcia o jakości jak za pierwszych aparatów fotograficznych montowanych w komórkach :) iPhone z 16GB nie powinien znajdować się w ogóle w sprzedaży, gdyż tak mała ilość pamięci w połączeniu z niemożliwością rozszerzania jej za pomocą kart pamięci odbiera bardzo dużo z multimedialności temu urządzeniu.

Jeśli natomiast mowa o trzymaniu danych w chmurze to "prawdziwej" musisz szukać u konkurencji, no chyba że nauczysz się żyć z ograniczeniami jakie ma iCloud.

Użytkownik bbart79 edytował ten post 29 marca 2016 - 00:25

#6 bobi1326

bobi1326
  • 75 postów

Napisano 29 marca 2016 - 12:12

Polecam dropbox z ich aplikacją na iOS : ) Spisuje się znakomicie ; )

#7 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 29 marca 2016 - 22:23

A urządzenia takie jak pendrive ze złączem lighting? Czy do każdego musi być aplikacja? ...

Do każdej pamięci zewnętrznej ze złączem lightning potrzebna jest aplikacja (bezpłatna ale każdy producent pamięci zewnętrznych - ma swoją).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych