Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Safari nie zapamiętuje zakładek

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 jabba1

jabba1
  • 28 posts
  • SkądKraków

Posted 25 March 2016 - 19:23

Hej,

kupiłem nowego Macbooka Air i mam problem z Safari, pomimo wybrania opcji zapamiętywania zakładek po otwarciu przeglądarki jest nadal "gołe okno" nawet nie strona startowa. Da się to jakoś naprawić?

#2 jabba1

jabba1
  • 28 posts
  • SkądKraków

Posted 29 March 2016 - 08:11

Nikt nie pomoże?:(

#3 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 29 March 2016 - 11:57

Wstaw, proszę, zrzut okna Preferencji Safari, zakładka Ogólne. Zobaczmy te ustawienia.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#4 Pshemas

Pshemas
  • 64 posts

Posted 29 March 2016 - 14:43

Podpinam się pod temat.

U mnie jest podobnie. Gdy zamykam safari "krzyżykiem" to nie zapamiętuje obecnie otwartych zakładek, a jak zamykam przez cmd+q to zapamiętuje. Dlaczego?

Attached Files

Edited by Pshemas, 29 March 2016 - 14:44.

MBP 15" 2015  iPhone 6s  iPad 4  Apple TV3

#5 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 29 March 2016 - 15:06

Temat był już omawiany na forum. Jest różnica pomiędzy zakończeniem procesu programu (cmd + Q) i przywróceniem wszystkich okien/kart ostatniej sesji, a zamknięciem okna/karty (czy to za pomocą krzyżyka, czy cmd + W), czyli zakończeniem tejże sesji z własnej woli i rozpoczęciem nowej w nowej karcie lub nowym oknie. A tam masz już "stronę domową" jako start nowej sesji. Chcesz później przywrócić otwarte karty, a zwolnić na tę chwilę nieco RAM? Zakończ Safari quitem (cmd + Q). Masz wystarczająco RAM, a chcesz tylko, żeby Safari chwilowo znikło Ci sprzed oczu? Przypisz je sobie do jakiegoś Biurka i uciekaj z niego na ten czas albo po prostu cmd + H – ukryjesz wszystkie okna Safari nie zamykając sesji; potem błyskawicznie je wszystkie przywrócisz klikając ikonę przeglądarki w Docku (tu jest jeszcze kilka opcji ukrytych pod prawoklikiem, tudzież podwójnym tapnięciem, ale ich odkrycie pozostawiam Tobie).

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

#6 Pshemas

Pshemas
  • 64 posts

Posted 29 March 2016 - 15:30

Temat był już omawiany na forum. Jest różnica pomiędzy zakończeniem procesu programu (cmd + Q) i przywróceniem wszystkich okien/kart ostatniej sesji, a zamknięciem okna/karty (czy to za pomocą krzyżyka, czy cmd + W), czyli zakończeniem tejże sesji z własnej woli i rozpoczęciem nowej w nowym karcie lub nowym oknie. A tam masz już "stronę domową" jako start nowej sesji. Chcesz później przywrócić otwarte karty, a zwolnić na tę chwilę nieco RAM? Zakończ Safari quitem (cmd + Q). Masz wystarczająco RAM, a chcesz tylko, żeby Safari chwilowo znikło Ci sprzed oczu? Przypisz je sobie do jakiegoś Biurka i uciekaj z niego na ten czas albo po prostu cmd + H – ukryjesz wszystkie okna Safari noe zamykając sesji; potem błyskawicznie je wszystkie przywrócisz klikając ikonę przeglądarki w Docku (tu jest jeszcze kilka opcji ukrytych pod prawoklikiem, tudzież podwójnym tapnięciem, ale ich odkrycie pozostawiam Tobie).

Dzięki :) ...i już wiem więcej :)

MBP 15" 2015  iPhone 6s  iPad 4  Apple TV3

#7 jabba1

jabba1
  • 28 posts
  • SkądKraków

Posted 29 March 2016 - 19:56

Dzięki za pomoc, jak widzę mam jeszcze sporo nauki przed sobą (pierwszy OsX) :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users