Hej,
kupiłem nowego Macbooka Air i mam problem z Safari, pomimo wybrania opcji zapamiętywania zakładek po otwarciu przeglądarki jest nadal "gołe okno" nawet nie strona startowa. Da się to jakoś naprawić?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 25 marca 2016 - 19:23
Hej,
kupiłem nowego Macbooka Air i mam problem z Safari, pomimo wybrania opcji zapamiętywania zakładek po otwarciu przeglądarki jest nadal "gołe okno" nawet nie strona startowa. Da się to jakoś naprawić?
Napisano 29 marca 2016 - 08:11
Nikt nie pomoże?
Napisano 29 marca 2016 - 11:57
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 29 marca 2016 - 14:43
Podpinam się pod temat.
U mnie jest podobnie. Gdy zamykam safari "krzyżykiem" to nie zapamiętuje obecnie otwartych zakładek, a jak zamykam przez cmd+q to zapamiętuje. Dlaczego?
Użytkownik Pshemas edytował ten post 29 marca 2016 - 14:44
MBP 15" 2015 iPhone 6s iPad 4 Apple TV3
Napisano 29 marca 2016 - 15:06
Temat był już omawiany na forum. Jest różnica pomiędzy zakończeniem procesu programu (cmd + Q) i przywróceniem wszystkich okien/kart ostatniej sesji, a zamknięciem okna/karty (czy to za pomocą krzyżyka, czy cmd + W), czyli zakończeniem tejże sesji z własnej woli i rozpoczęciem nowej w nowej karcie lub nowym oknie. A tam masz już "stronę domową" jako start nowej sesji. Chcesz później przywrócić otwarte karty, a zwolnić na tę chwilę nieco RAM? Zakończ Safari quitem (cmd + Q). Masz wystarczająco RAM, a chcesz tylko, żeby Safari chwilowo znikło Ci sprzed oczu? Przypisz je sobie do jakiegoś Biurka i uciekaj z niego na ten czas albo po prostu cmd + H – ukryjesz wszystkie okna Safari nie zamykając sesji; potem błyskawicznie je wszystkie przywrócisz klikając ikonę przeglądarki w Docku (tu jest jeszcze kilka opcji ukrytych pod prawoklikiem, tudzież podwójnym tapnięciem, ale ich odkrycie pozostawiam Tobie).
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Napisano 29 marca 2016 - 15:30
Temat był już omawiany na forum. Jest różnica pomiędzy zakończeniem procesu programu (cmd + Q) i przywróceniem wszystkich okien/kart ostatniej sesji, a zamknięciem okna/karty (czy to za pomocą krzyżyka, czy cmd + W), czyli zakończeniem tejże sesji z własnej woli i rozpoczęciem nowej w nowym karcie lub nowym oknie. A tam masz już "stronę domową" jako start nowej sesji. Chcesz później przywrócić otwarte karty, a zwolnić na tę chwilę nieco RAM? Zakończ Safari quitem (cmd + Q). Masz wystarczająco RAM, a chcesz tylko, żeby Safari chwilowo znikło Ci sprzed oczu? Przypisz je sobie do jakiegoś Biurka i uciekaj z niego na ten czas albo po prostu cmd + H – ukryjesz wszystkie okna Safari noe zamykając sesji; potem błyskawicznie je wszystkie przywrócisz klikając ikonę przeglądarki w Docku (tu jest jeszcze kilka opcji ukrytych pod prawoklikiem, tudzież podwójnym tapnięciem, ale ich odkrycie pozostawiam Tobie).
Dzięki ...i już wiem więcej
MBP 15" 2015 iPhone 6s iPad 4 Apple TV3
Napisano 29 marca 2016 - 19:56
Dzięki za pomoc, jak widzę mam jeszcze sporo nauki przed sobą (pierwszy OsX)
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych