Witam.
Kupiłem niedawno używanego MacBooka Pro z dyskiem SSD 120 GB. Komputer miał zainstalowany system OSX Yosemite, jednak system nie był wyczyszczony do zera. Chciałem więc zainstalować system "na czysto". Poczytałem, pooglądałem w necie instrukcje i wszystko wydawało się proste. Niestety system nie chciał się pobrać z Internetu z informację "zawartość chwilowo niedostępna". W tej chwili mam dysk bez systemu, komputer od razu wchodzi w tryb Narzędzie OS X, ale w Narzędziach dyskowych nie mogę z dyskiem nic zrobić. Wszystkie opcje są wyszarzone. Nie mam innego komputera Apple, więc nie mogę (chyba) jakoś ściągnąć OS X na nim i jakoś zainstalować na MacBooku (?).
Załączam zdjęcia pokazujące jak teraz wygląda temat dysku i wyszarzonych opcji. Bardzo proszę o pomoc, bo teraz MacBook bez działającego systemu to tylko ładny przedmiot :/
Jeśli mój wpis powinien znaleźć się w innej sekcji, bardzo przepraszam i proszę o wyrozumiałość
To nie jest problem ze sprzętem. Powinien znaleźć się w dziale dotyczącym Yosemite. Tym razem przenoszę.
Attached Files
Edited by 666, 24 March 2016 - 15:27.