Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

iPad 2 z iOS 9.3

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 22 March 2016 - 21:25

Witam,

Mam problem po aktualizacji mogego iPada 2 do iOS 9.3

Problem 1) Po restarcie / instalacji aktualizacji pojawił mi się ekran gdzie muszę aktywować iPada. Niestety, ciągle wyskakuje błąd "Could not activate iPad"

• kilkanaście razy już kliknąłem "try again" ciągle jest wiadomość, że "activation server is temp. unavailable"

Problem 2) Po podłączeniu iPada do komputera i odpaleniu iTunes wyskakuje mi błąd "iTunes nie może zweryfikować urządzenia" co za tym idzie, nie mogę zrobić backupu/restore ani nic. 

• reset urządzenia nie pomógł
  • podłaczanie i odłącznie również
  • wyłączenie również nie pomogło

Ktoś jest w stanie pomóc?

Pozdrawiam,

Artur

UPDATE: udało się naprawić. 

Edited by ArturM, 22 March 2016 - 21:45.

#2 Daggett

Daggett
  • 2 posts

Posted 22 March 2016 - 21:55

Jako, że to mój pierwszy post to pierw się przywitam. Hej :)

Mam dokładnie ten sam problem z aktualizacją na swoim iPadzie 2. 

@ArturM

Jakieś wskazówki w jaki sposób udało Ci się naprawić?

#3 tenol

tenol
  • 29 posts

Posted 22 March 2016 - 22:48

Mam ten sam problem
Możesz napisać jak to rozwiązałeś ?

Witam,

Mam problem po aktualizacji mogego iPada 2 do iOS 9.3

Problem 1) Po restarcie / instalacji aktualizacji pojawił mi się ekran gdzie muszę aktywować iPada. Niestety, ciągle wyskakuje błąd "Could not activate iPad"

• kilkanaście razy już kliknąłem "try again" ciągle jest wiadomość, że "activation server is temp. unavailable"
Problem 2) Po podłączeniu iPada do komputera i odpaleniu iTunes wyskakuje mi błąd "iTunes nie może zweryfikować urządzenia" co za tym idzie, nie mogę zrobić backupu/restore ani nic.
  • reset urządzenia nie pomógł
  • podłaczanie i odłącznie również
  • wyłączenie również nie pomogło
Ktoś jest w stanie pomóc?

Pozdrawiam,
Artur

UPDATE: udało się naprawić.

#4 Daggett

Daggett
  • 2 posts

Posted 23 March 2016 - 09:06

Mam ten sam problem
Możesz napisać jak to rozwiązałeś ?

Okej, mi też się udało. Musiałem wejść w tryb awaryjny, iTunes pobrał jeszcze raz iOS 9.3. przywrócić do stanu fabrycznego. Niestety wszystkie dane poleciały. No ale to chyba było jedyne wyjście, żeby nie zostać z przyciskiem do papieru. Jeśli ArturM rozwiązał to inaczej, to może jeszcze się tenol wstrzymaj. 

#5 xmientus

xmientus
  • 1 posts

Posted 23 March 2016 - 10:38

Cześć! U mnie problem występuje od wczoraj po aktualizacji i nie mogę go rozwiązać w żaden z podanych sposobów. W tej chwili na iPad 2 mam napis "uaktualnianie zakończone iPad został uaktualniony pomyślnie. Jeszcze tylko kilka kroków i gotowe!" wciskam "Dalej" i " Aktywowanie iPada może potrwać kilka minut." i po kilku minutach wyskakuje błąd: " Błąd aktywacji IPada" , "iPad nie został aktywowany; serwer jest tymczasowo niedostępny. Spróbuj podłączyć iPada do iTunes i aktywować go, albo spróbuj ponownie za kilka minut  i wciskanie " PONÓW"  kilkanaście razy na dobę nie dało efektu.

Po podłączeniu do komputera do programu iTunes wyskakuje komunikat: iTunes nie może zweryfikować urządzenia. Odłącz urządzenie i podłącz je ponownie. Jeśli błąd będzie się utrzymywał, odwiedź najbliższy sklep Apple Store, aby uzyskać pomoc.Aby znaleźć najbliższy sklep Apple Store, kliknij tutaj.

Rozwiązał ktoś podobny problem???

#6 Extreme191

Extreme191
  • 2 posts

Posted 23 March 2016 - 16:31

witajcie też mam Ipada 2 gsm i mam ten sam problem co wy wlasnie pobieram przez itunes na nowo ios 9.3 zobacze czy pomoze.

#7 ArturM

ArturM
  • 317 posts
  • SkądDublin, IE

Posted 24 March 2016 - 18:41

Rozwiązałem problem w dość prosty sposób - podłączyłem do komputera i udało się go aktywować.

Na drugim iPadzie już nie było tak łatwo - także trzeba było ściągnąć na nowo 9.3 poprzez iTunes i zainstalować na czysto nowy system (nie miałem backupu) także czysta instalka bez danych - na szczęście to był iPad do filmów także nie miał zdjęć nic. 

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users