Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Źle przypisane gesty gładzika

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Michał Krystek

Michał Krystek
  • 1 postów

Napisano 22 marca 2016 - 11:21

Witam
Zauwazylem, ze po aktualizacji do wersji 10.11.4 gesty gladzika dzialaja nieprawidlowo. Po aktualizacji pojedyncze stukniecie dwoma palcami uruchamia Biurko, a powinno odpowiadac PPM. W preferencjach wszystko ustawione prawidlowo, dokladnie tak samo jak przed aktualizacja. Prosze o pomoc.

#2 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 marca 2016 - 12:47

Wejdź w Preferencje systemowe i gładzik następnie sprawdź ustawienia.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#3 maxvong

maxvong
  • 46 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 kwietnia 2016 - 16:41

Mam inny przypadek z gładzikiem. Doszło do samoistnego przywrócenia domyślnych ustawień gładzika, bez mojej ingerencji. Czy u Was, też coś takiego miało miejsce? Stało to się po rozładowaniu Maca Pro do zera. Po naładowaniu nagle inne ustawienie. Oprócz tego, zaczął mi się uruchamiać wygaszacz ekranu, który zawsze był wyłączony. Wszystko działa teraz jak chcę ale ciekawi mnie ta samoistna zmiana. Ktoś coś?

iPhone 6 64GB | MBP 13 | iPad 2 16GB

#4 Sołtys

Sołtys
  • 43 postów
  • SkądCzarna Łąka

Napisano 03 maja 2016 - 21:33

Od jakiegoś czasu mam dziwne zachowanie gładzika (ale też i klawiatury). W jakim bliżej niezidentyfikowanym momencie gładzik zaczyna inaczej reagować na gesty. Np. pojedyncze pacnięcie działa jak PPM, pacnięcie trzema palcami w oknie findera otwiera szybki podgląd, strzałki w bok na klawiaturze przełączają pomiędzy biurkami (programami pełnoekranowymi). Na linkach w Safari pojedyncze pacnięcie daje efekt jak PPM, podwójne otwiera link (zamiast pojedyncze). Wszystkie ustawienia w preferencjach gładzika i klawiatury są bez zmian. Pomaga restart komputera. Czasami na kilka dni, czasami na godzinę, dwie. Po restarcie czasem nie ma kursora w oknie logowania.

Czy powodem może być konflikt z jakim programem? Dzisiaj miałem uruchomione: Safari z dwiema zakładkami, Mail, Finder z kilkoma kartami, Mac Family Tree, i Viper. Już.

Pozdrawiam, Sławek

Przed chwilą znowu. Rym razem tylko było Safari.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych