Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 9.3-9.3.x - Dyskusja

• Please log in to reply
1004 replies to this topic

#201 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2016 - 18:28

Jeśli na 8.4.1 mam możliwość przełączenia na 2G to na 9.3 też będę miał tą możliwość? (TMobile)

Będziesz miał mam tmobile i mogę przełączać 2g 3g lte

#202 voytach

voytach
  • 226 posts

Posted 25 March 2016 - 19:27

Będziesz miał mam tmobile i mogę przełączać 2g 3g lte

No ja bylbym ostrozny z ta pewnością

#203 snake160

snake160
  • 297 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2016 - 20:28

No ja bylbym ostrozny z ta pewnością

Mówię co ja mam w tmobile więc jak ktoś też ma ta samą sieć to cudów nie ma nie rozumiem twojej ostrożności

#204 k0sa

k0sa
  • 52 posts

Posted 25 March 2016 - 20:43

W Orange na 5s normalnie - 2G, 3G, 4G.

Telefon: iPhone 6S 64 GB, iPhone 4S 16 GB Komputer: iMac 21,5 (połowa 2011) Odtwarzacz: iPod Nano 3G i iPod Shuffle 3G

#205 voytach

voytach
  • 226 posts

Posted 25 March 2016 - 21:15

Wczesniej mialem wybor teraz nie mam.

Attached Files

#206 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2064 posts
  • SkądRzym

Posted 25 March 2016 - 21:43

W Tmobile jedt na 2g

#207 meduza88

meduza88
  • 304 posts
Posted 26 March 2016 - 09:51

no i gdzie ta moja aktualizacja ? na 5s ciagle pokazuje 9.2.1

#208 036f6c57bf

036f6c57bf
  • 1336 posts
Posted 26 March 2016 - 10:30

no i gdzie ta moja aktualizacja ? na 5s ciagle pokazuje 9.2.1

Miałem tak w poniedziałek kiedy serwer był przeciążony ;)

#209 meduza88

meduza88
  • 304 posts
Posted 26 March 2016 - 10:40

Miałem tak w poniedziałek kiedy serwer był przeciążony ;)

Ciekawe tylko, ze w dniu wydania pokazywalo 9.3 a od wczoraj znowu 9.2.1

#210 zorba

zorba
  • 156 posts

Posted 26 March 2016 - 10:41

Może to w związku z wydaniem poprawki 9.3

#211 meduza88

meduza88
  • 304 posts
Posted 26 March 2016 - 10:42

Może to w związku z wydaniem poprawki 9.3

poprawki do poprawionego systemu?

#212 zorba

zorba
  • 156 posts

Posted 26 March 2016 - 10:54

poprawki do poprawionego systemu?

Tak http://myapple.pl/po...rszych-urzadzen

Wprawdzie to poprawka tylko dla iPada i starszych urządzeń ale może dlatego Twój telefon jeszcze jej nie widzi ;-) 

#213 iNdeed

iNdeed
  • 164 posts

Posted 26 March 2016 - 11:42

Inżynierowie iOS kolejny raz dali ciała. Przy tak długim programie beta, gdzie miliony ludzi ludzi testowali 7 wersji iOS 9.3 wypuścili ostatecznie inna wersje jako oficjalna... No i mamy tego skutek w postaci problemów z aktywacją na starszych modelach.

Sama aktualizacja jest najlepsza wersja iOS 9 do tej pory. Tak powinien wyglądać i chodzić ten system podczas premiery 6s. Starsze urządzenia jak iPad 3 i iPhone 4s działają trochę lepiej. Na 6s można powiedzieć ze działa idealnie. Jedynie zdarzyło mi się kilka razy zamrożenie safari. Po wciśnięciu Home i powrocie do safari było już ok. Nie wykluczam chociaż ze to wina adblockera. W końcu tez nie ma tego cholernie irytującego opoźnienia przy odblokowaniu, a Touch ID działa bez żadnych opóźnień. Nie sposób tez zauważyć optymalizacji safari które działa zauważalnie szybciej co potwierdzają wszystkie przeglądarkowe benchmarki.

Generalnie nie potrafię zrozumieć dlaczego ktoś wciąż siedzi na ios 8.4.1, w szczególności na iPhonie 5s. iOS 9.3 działa tak samo szybko a ma kilka nowych funkcji (dla mnie warto dla samego adblocka) i bateria działa zauważalnie lepiej.

#214 krzyssp

krzyssp
  • 58 posts

Posted 26 March 2016 - 12:38

Inżynierowie iOS kolejny raz dali ciała. Przy tak długim programie beta, gdzie miliony ludzi ludzi testowali 7 wersji iOS 9.3 wypuścili ostatecznie inna wersje jako oficjalna... No i mamy tego skutek w postaci problemów z aktywacją na starszych modelach.

Sama aktualizacja jest najlepsza wersja iOS 9 do tej pory. Tak powinien wyglądać i chodzić ten system podczas premiery 6s. Starsze urządzenia jak iPad 3 i iPhone 4s działają trochę lepiej. Na 6s można powiedzieć ze działa idealnie. Jedynie zdarzyło mi się kilka razy zamrożenie safari. Po wciśnięciu Home i powrocie do safari było już ok. Nie wykluczam chociaż ze to wina adblockera. W końcu tez nie ma tego cholernie irytującego opoźnienia przy odblokowaniu, a Touch ID działa bez żadnych opóźnień. Nie sposób tez zauważyć optymalizacji safari które działa zauważalnie szybciej co potwierdzają wszystkie przeglądarkowe benchmarki.

Generalnie nie potrafię zrozumieć dlaczego ktoś wciąż siedzi na ios 8.4.1, w szczególności na iPhonie 5s. iOS 9.3 działa tak samo szybko a ma kilka nowych funkcji (dla mnie warto dla samego adblocka) i bateria działa zauważalnie lepiej.

(iPhone 6) Pierwsze wersje iOS 9 działały słabiej, miały lagi przy Spotlight - więc zostałem na 8.4.1. Teraz przy 9.3 słyszę że już jest spoko, ale ciągle siedzę na 8.4.1 ponieważ wolę tydzień poczekać i dowiedzieć się co Apple zwaliło i czy będę mógł z tym żyć. 

BTW, ma ktoś z Was problem z otwieraniem linków na iOS 9?

#215 meduza88

meduza88
  • 304 posts
Posted 26 March 2016 - 13:04

(iPhone 6) Pierwsze wersje iOS 9 działały słabiej, miały lagi przy Spotlight - więc zostałem na 8.4.1. Teraz przy 9.3 słyszę że już jest spoko, ale ciągle siedzę na 8.4.1 ponieważ wolę tydzień poczekać i dowiedzieć się co Apple zwaliło i czy będę mógł z tym żyć. 

BTW, ma ktoś z Was problem z otwieraniem linków na iOS 9?

Dokladnie.Bede siedzial tak dlugo na 8.4.1, az ios 9 bedzie tak samo idealnie plynny.

#216 iNdeed

iNdeed
  • 164 posts

Posted 26 March 2016 - 13:16

Aha czyli lepiej jak bateria krócej trzyma, strony wczytują się w safari wolniej i są zawalone reklamami, a system pozbawiony jest aktualnych zabezpieczeń, bo animacje czasem przytną, a aplikacje uruchamiają się ułamki sekund dłużej hhahahaha
  • 6c1fb0760d likes this

#217 Lita

Lita
  • 651 posts

Posted 26 March 2016 - 13:25

[edited] never mind :) 

Edited by Lita, 26 March 2016 - 13:28.

 Telefon: iPhone 8 PLUS, 64GB Gold,
 Tablet: iPad Pro 9,7 WiFi Cellular, 32GB
 Apple TV4
 Apple TV3

#218 meduza88

meduza88
  • 304 posts
Posted 26 March 2016 - 13:26

Bateria trzyma bardzo dobrze.Apple do telefonu dodaje ladowarke.Telefon jest bezpieczny.Animacje dzialaja idealnie i nic nie przycina.Jestem bardzo zadowolony, szczegolnie gdy czytam te posty utrapionych uzytkownikow zmagajacymi sie z problemami.

#219 iNdeed

iNdeed
  • 164 posts

Posted 26 March 2016 - 13:27

@lita Nie można. Uruchom siri paznokciem, a nie palcem przypisanym do Touch ID to zobaczysz tak to nie działa :)

Edited by iNdeed, 26 March 2016 - 13:40.

• Lita likes this

#220 krzyssp

krzyssp
  • 58 posts

Posted 26 March 2016 - 14:51

Aha czyli lepiej jak bateria krócej trzyma, strony wczytują się w safari wolniej i są zawalone reklamami, a system pozbawiony jest aktualnych zabezpieczeń, bo animacje czasem przytną, a aplikacje uruchamiają się ułamki sekund dłużej hhahahaha

Proszę bardzo, wyśmiewaj się ze mnie, ale chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Telefon jest dla mnie ważnym urządzeniem i nie zamierzam sobie pozwolić na to aby przez aktualizację systemu mieć z nim jakieś problemy. Z tego powodu zamierzam zaaktualizować sobie telefon, ale dopiero po jakimś czasie od wydania systemu, tak żebym mógł być pewien że będzie on działał dobrze.

#221 iNdeed

iNdeed
  • 164 posts

Posted 26 March 2016 - 16:16

http://www.chip.pl/n...mach-ios-i-os-x

Proszę bardzo, choćby ta luka. Wasze telefony są całkowicie otwarte na przejęcie danych.
Do tego dochodzi niekompatybilność ze wszystkimi appkami z AppStore, gorsza wydajność w safari, słabsze zarządzanie energią, brak nowych funkcji. Płynność i szybkość systemu jest praktycznie bez zmian. Pozostają wasze urojenia. Kwestia tego, ze boisz sie aktualizować bo system jest niesprawdzony to już w ogóle herezje. Błąd aktualizacji naprawili w nowej rewizji. Z domu tez nie wychodzisz bo możesz mieć wypadek? Ale to dyskusja bez sensu. Coś na wzór rozmowy z antyszczepionkowcami. Czyli jak z betonem.
  • 6c1fb0760d likes this

#222 meduza88

meduza88
  • 304 posts
Posted 26 March 2016 - 16:33

http://www.chip.pl/news/bezpieczenstwo/luki-bezpieczenstwa/2016/03/uwaga-krytyczna-luka-w-systemach-ios-i-os-x

Proszę bardzo, choćby ta luka. Wasze telefony są całkowicie otwarte na przejęcie danych.
Do tego dochodzi niekompatybilność ze wszystkimi appkami z AppStore, gorsza wydajność w safari, słabsze zarządzanie energią, brak nowych funkcji. Płynność i szybkość systemu jest praktycznie bez zmian. Pozostają wasze urojenia. Kwestia tego, ze boisz sie aktualizować bo system jest niesprawdzony to już w ogóle herezje. Błąd aktualizacji naprawili w nowej rewizji. Z domu tez nie wychodzisz bo możesz mieć wypadek? Ale to dyskusja bez sensu. Coś na wzór rozmowy z antyszczepionkowcami. Czyli jak z betonem.

a co niby mieli by mi wykrasc z telefonu? zdjecie psa? albo wiadomosci w whatsapp? Mnie szarpanie animacji bardzo denerwuje.Przyklad.Przejdz z pozycji pionowej do poziomej w messenger lub GG. Albo chwilowe zamrozenia przy otwieraniu folderow lub programow.

#223 krzyssp

krzyssp
  • 58 posts

Posted 26 March 2016 - 17:15

http://www.chip.pl/news/bezpieczenstwo/luki-bezpieczenstwa/2016/03/uwaga-krytyczna-luka-w-systemach-ios-i-os-x

Co to znaczy otwarte na przejęcie danych - muszę wejść na jakąś stronę w internecie albo zainstalować jakąś aplikacje? Wystarczy uważać. Zrozum więc agresywny kolego - to że czekam aż Wy mi przetestujecie ten system i jest to tylko i wyłącznie moja decyzja (której powody już podałem) i która w żaden sposób nie wpływa na innych ludzi a tylko i wyłącznie na mnie, więc przestań się wtrącać w nie swoje sprawy.

#224 iNdeed

iNdeed
  • 164 posts

Posted 26 March 2016 - 17:37

http://tech.wp.pl/ka...l?ticaid=116b8a

Wszystkiego można dokonać zdalnie, nawet byś niewiedzial ze Twoje dane są wysyłane.

Dlaczego piszesz, ze jestem agresywny? Poprostu argumentuje swoje wypowiedzi, w odwrotności do was... Straszycie ludzi, żeby nie aktualizowali, nie podając żadnych racjonalnych powodów.

#225 ROMEL

ROMEL
  • 60 posts

Posted 26 March 2016 - 17:38

A ja z innej beczki...
Na Ipku5 siedziałem na 7mej becie, było wszystko ok, przyszło powiadomienie co do oficjalnej wersji 9.3.
Przy próbach instalacji wywalało błąd przy weryfikacji uaktualnienia...
Wyłączyłem konto Beta testera - nic nie pomagało...w końcu na sile poszło przez iTunes.
Ale....
Nie działają mi linki, czy to w Google, czy na FB, nawet jak ktoś mi linkę Smsem wyślę, po wyłączeniu Java zaczyna działać,
ale strony przestają być czytelne bez javy....poszperałem trochę i okazuje się że bardzo dużo ludzi ma ten sam problem na różnym sprzęcie...
Max w poniedziałek ma być 9.3.1 niby....

Ktoś coś w tym temacie???

Ja właśnie ściągam IPSW 9.2.1 :(

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users