Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 9.3-9.3.x - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1004 odpowiedzi w tym temacie

#351 maciek5s

maciek5s
  • 1 108 postów
Napisano 31 marca 2016 - 18:50

Mi pobrało 9.3 na nowo. W ustawieniach mam dalej 9.3 ( 13E237 ) iPhone 5S.

bo to była poprawka dla 5s, niedlugo powinna wyskoczyc Ci 9.3.1 do pobrania

dokładnie to: http://myapple.pl/po...-wersje-ios-9-3

Użytkownik maciek5s edytował ten post 31 marca 2016 - 18:51

iPhone 5s Mac mini  Watch Series 1

#352 phillix

phillix
  • 166 postów

Napisano 31 marca 2016 - 18:55

Dziwne, teraz przez iTunes pobieram 9.3.1 ( 1,85 GB ).

Przy okazji ponawiam pytanko: 

Gdy edytuję film ( obetnę początek i koniec ) to nie mam opcji 'Zachowaj jako nowy' i 'Przytnij oryginał' - mam jedynie 'Zachowaj jako nowy' i to nie koniec -> czasami wyznaczam sobie fragment, który chcę zachować, klikam 'Gotowe' i nic się nie ładuje, po prostu stoi, mogę kliknąć jedynie Anuluj, zero efektów.

Chyba, że to przez udostępnianie rolki do iCloud? Z wyłączonym dostępem do internetu ten sam efekt.

Użytkownik phillix edytował ten post 31 marca 2016 - 18:56

#353 Dastia

Dastia
  • 906 postów

Napisano 31 marca 2016 - 20:23

Zgadza sie. Moj iP6 na finalnym sofcie chodzi gorzej niz na betach.

Mi się też tak wydaje, a rzadko narzekam ;)

iPhone 14 PRO Max

#354 mike_88

mike_88
  • 50 postów

Napisano 31 marca 2016 - 20:27

U mnie słabo z baterią, tylko 6h w użyciu i koniec. Płynność systemu na + w porównaniu do 9.2.1 ale bateria to porażka.

#355 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2016 - 20:29

Potwierdzam 6 h w użyciu to max ip6s. Na 9.2 było lepiej

#356 NeeRek

NeeRek
  • 250 postów

Napisano 31 marca 2016 - 20:50

U mnie tak samo 6h w użyciu Max : IPhone 6 . Na 8.3 w użyciu od 8 do 10 godzin . Bateria porażka :/

#357 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 31 marca 2016 - 20:56

U mnie tak samo 6h w użyciu Max : IPhone 6 . Na 8.3 w użyciu od 8 do 10 godzin . Bateria porażka :/

Potwierdzam- 6 godzin z minutami to maksimum (iP6S)

#358 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2016 - 20:59

Jak kupiłem 6s miałem chyba 9.1 juz nie pamietam ale miałem 10 godz w użyciu bez problemu a przy 6 miałem za to 80 w gotowości a teraz to max 32

#359 mike_88

mike_88
  • 50 postów

Napisano 31 marca 2016 - 21:03

Zobaczymy czy 9.3.1 dokona cud zmian, może niechcący coś poprawili :P

#360 snake160

snake160
  • 297 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2016 - 21:18

Standardowo bateria lubi spaść o 2% miałem 40 i spadło na 38...

Standardowo bateria lubi spaść o 2% miałem 40 i spadło na 38...

Użytkownik snake160 edytował ten post 31 marca 2016 - 21:18

#361 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 31 marca 2016 - 21:26

Skończcie już chrzanić o tym "chrupaniu" animacji. Bo już nudne się zrobiło. 

Co wy ludzie używacie tych telefonów/aplikacji normalnie czy tylko klikacie te ikonki, zamykacie, klikacie, zamykacie, przesuwacie ekran w jedną i spowrotem, zamykacie i kurde podziwiacie "chrupanie" albo nie? Z innymi sprzętami jak tv, myszka, lodówka, smycz dla psa też macie takie problemy? Animacje im chrupią, noż normalnie LOLek jak stąd nie wiem gdzie.

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 31 marca 2016 - 21:28

• MaciejNowak, michalniusz i satmar lubią to

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#362 krzyssp

krzyssp
  • 58 postów

Napisano 31 marca 2016 - 22:41

Tak tak, a ludzkie oko nie widzi więcej niż 30FPS. Wydaje mi się że od telefonu za taką kasę warto by oczekiwać że nie będzie on chrupał, ale co ja tam wiem. 

#363 czesiekwiesiek

czesiekwiesiek
  • 1 089 postów

Napisano 31 marca 2016 - 23:00

Czy ja pisałem że tego nie widzę? Nie, nie pisałem. Więc co mi tu wyskakujesz ile ludzkie oko widzi.

Oczekiwać bo jakieś przycięcia durnych aplikacji są czasem? No litości. Rozumiem jak by mi się aplikacja uruchamiała 2s. zamiast 0.001s, to rozumiem, ale jakieś durne animacje które nie mają żadnego wpływu na szybkość działania aplikacji, serio to jest problem? Tak jak mówie, używacie ich dla zabawy widocznie i stąd problemy wasze bo animacja przytnie, jakby to było wasze narzędzie, a nie zabawka to byście na takie pierdoły nie patrzeli. Ściereczka też idzie w ruch 10 razy na dzień, nie? Przecież to wasze "oczko w głowie" musi być czyściutkie, żadnych przycięć itp. No polew mam jak nie wiem.

Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 31 marca 2016 - 23:13

Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, ​AirPods 2, Apple Watch Series 3

#364 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 31 marca 2016 - 23:19

@czesiekwiesiek

weź coś na uspokojenie i nie mów ludziom o czym mają dyskutować dopóki piszą o iOS 9.3 w temacie iOS 9.3.

#365 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 01 kwietnia 2016 - 06:04

Dokładnie. Od tego jest ten temat, bo o emejzing funkcjach, można poczytać na stronie Apple'a.

#366 modlin

modlin
  • 538 postów
  • SkądLynchburg, TN

Napisano 01 kwietnia 2016 - 09:03

Czy ja pisałem że tego nie widzę? Nie, nie pisałem. Więc co mi tu wyskakujesz ile ludzkie oko widzi.

Oczekiwać bo jakieś przycięcia durnych aplikacji są czasem? No litości. Rozumiem jak by mi się aplikacja uruchamiała 2s. zamiast 0.001s, to rozumiem, ale jakieś durne animacje które nie mają żadnego wpływu na szybkość działania aplikacji, serio to jest problem? Tak jak mówie, używacie ich dla zabawy widocznie i stąd problemy wasze bo animacja przytnie, jakby to było wasze narzędzie, a nie zabawka to byście na takie pierdoły nie patrzeli. Ściereczka też idzie w ruch 10 razy na dzień, nie? Przecież to wasze "oczko w głowie" musi być czyściutkie, żadnych przycięć itp. No polew mam jak nie wiem.

Jest mi wstyd za Ciebie. Ludzie mają prawo oczekiwać że telefon za miliony złotych będzie działał sprawnie. Zwłaszcza, że w przypadku iP do ios 6, wszystko śmigało jak szalone, a potem to zepsuli. 

Tak więc, zabij się. 

Pozdrawiam

TENNESSEE WHISKEY • 40% ALCOHOL BY VOLUME [80 PROOF] • DISTILLED AND BOTTLED BY JACK DANIEL DISTILLERY, LEM MOTLOW, PROPRIETOR, ROUTE 1, LYNCHBURG [POP.361], TENNESSEE 37352.

#367 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 09:10

Czy ktoś już aktualizował iPhone 6 z 9.2.1 do 9.3.1 ? Jak stabilność/ bateria ?

#368 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 01 kwietnia 2016 - 09:13

Jest mi wstyd za Ciebie. Ludzie mają prawo oczekiwać że telefon za miliony złotych będzie działał sprawnie. Zwłaszcza, że w przypadku iP do ios 6, wszystko śmigało jak szalone, a potem to zepsuli. 

Tak więc, zabij się. 

Pozdrawiam

Użytkownik meduza88 edytował ten post 01 kwietnia 2016 - 10:06

#369 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 09:51

Kochani serio wyluzujcie... Kolega przedwczoraj pokazywał mi w pracy Galaxy Edge 7. Telefon tak samo potrafi chrupnąć a w dodatku Samsung nie umiał nawet opracować rozpoznawania przypadkowych dotknięć ekranu przez co klikając literę W, osoby praworęczne jednocześnie wcisną przycisk enter. Efekt jest taki, że przy pisaniu SMS-a pojawia się wiele krzaków. Zrobienie zdjęcia i wyświetlenie Galerii oraz przesunięcie zdjęcia w chwili kiedy się ono 'pikselizuje' powoduje crash aplikacji i przycięcia, chrupnięcia etc.

Tak to już bywa ze sprzętem, że nigdy nie będzie idealny. MacBook pro też mi chrupie w OS X, czy to z kolei powoduje, że ten sprzęt jest bezwartościowy? Nie, nie jest. Cena tych urządzeń topowych jest już do siebie zbliżona, więc niestety - taki mamy klimat, że w PL średnia pensja według GUS to <4k PLN. Biorąc to pod uwagę to faktycznie ten sprzęt jest drogi, ale serio nie stawiajmy się w roli hipokrytów... Po prostu kolega czesiekwiesiek dobrze to ujął... korzystajcie z telefonu a nie doszukujcie się ciągle czegoś.

Zawsze można zrobić jeszcze takie porównanie... czy nasz sprzęt działa idealnie? Nie nie działa. Czy dostanę w tej cenie coś na rynku co mnie bardziej zadowoli? Jeśli tak, to kupuję to. Ja nie znajduję nic lepszego dla siebie. Mam swój ekosystem w domu i swoje  workflow i mi dobrze.

Nawet  Apple Watch, który jest na ręku do czasu ostatniej aktualizacji działał kiepsko - przycięcia, chrupnięcia etc. W porównaniu jednak do np Gear S2 działa rewelacyjnie. Coś co wydawało mi się słabe, nagle w porównaniu head2head staje się rewelacyjne. Tak to po prostu bywa z technologią. Za rok czy dwa to co teraz jest super będzie elektrośmieciem.

Użytkownik l.gajewski edytował ten post 01 kwietnia 2016 - 09:56

#370 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 01 kwietnia 2016 - 10:05

Kochani serio wyluzujcie... Kolega przedwczoraj pokazywał mi w pracy Galaxy Edge 7. Telefon tak samo potrafi chrupnąć a w dodatku Samsung nie umiał nawet opracować rozpoznawania przypadkowych dotknięć ekranu przez co klikając literę W, osoby praworęczne jednocześnie wcisną przycisk enter. Efekt jest taki, że przy pisaniu SMS-a pojawia się wiele krzaków. Zrobienie zdjęcia i wyświetlenie Galerii oraz przesunięcie zdjęcia w chwili kiedy się ono 'pikselizuje' powoduje crash aplikacji i przycięcia, chrupnięcia etc.

Tak to już bywa ze sprzętem, że nigdy nie będzie idealny. MacBook pro też mi chrupie w OS X, czy to z kolei powoduje, że ten sprzęt jest bezwartościowy? Nie, nie jest. Cena tych urządzeń topowych jest już do siebie zbliżona, więc niestety - taki mamy klimat, że w PL średnia pensja według GUS to <4k PLN. Biorąc to pod uwagę to faktycznie ten sprzęt jest drogi, ale serio nie stawiajmy się w roli hipokrytów... Po prostu kolega czesiekwiesiek dobrze to ujął... korzystajcie z telefonu a nie doszukujcie się ciągle czegoś.

Zawsze można zrobić jeszcze takie porównanie... czy nasz sprzęt działa idealnie? Nie nie działa. Czy dostanę w tej cenie coś na rynku co mnie bardziej zadowoli? Jeśli tak, to kupuję to. Ja nie znajduję nic lepszego dla siebie. Mam swój ekosystem w domu i swoje  workflow i mi dobrze.

Nawet  Apple Watch, który jest na ręku do czasu ostatniej aktualizacji działał kiepsko - przycięcia, chrupnięcia etc. W porównaniu jednak do np Gear S2 działa rewelacyjnie. Coś co wydawało mi się słabe, nagle w porównaniu head2head staje się rewelacyjne. Tak to po prostu bywa z technologią. Za rok czy dwa to co teraz jest super będzie elektrośmieciem.

W zupelnosci sie z Toba zgadzam. Nawet taki Samsung S7 "chrupie" i to ostro. Do czego jednak zmierzam. Osobiscie nie mam zadnych problemow na moim 5S i ios 9.3.1.Dziala bardzo dobrze i nic sie nie wiesza. Bywa oczywiscie, ze minimalnie potrafi "zahaczyc", ale jest to bardzo sporadyczne i prawie niezauwazalne. Na 6 mojej dziewczyny tez wszystko dziala idealnie. Cieszmy sie tym, bo w porownaniu do Androida lub innych systemow IOS jest swietnym systemem.

#371 mike_88

mike_88
  • 50 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 10:07

Ok ok ok... Wszystko się zgadza ale forum poniekąd po to jest żeby sobie trochę ponarzekać, prawda? :) 

Czy ktoś już aktualizował iPhone 6 z 9.2.1 do 9.3.1 ? Jak stabilność/ bateria ?

Wczoraj zaktualizowałem i mam wrażenie, że jest płynniej. Pewnie zaraz mnie ktoś skrytykuje, że iP6 przyspieszył o kolejne 0,000000001s ale takie jest moje subiektywne odczucie. Przypomnę, że nie miałem problemów z otwieraniem linków w Safari itd.

#372 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 01 kwietnia 2016 - 10:15

Ok ok ok... Wszystko się zgadza ale forum poniekąd po to jest żeby sobie trochę ponarzekać, prawda? :)

Wczoraj zaktualizowałem i mam wrażenie, że jest płynniej. Pewnie zaraz mnie ktoś skrytykuje, że iP6 przyspieszył o kolejne 0,000000001s ale takie jest moje subiektywne odczucie. Przypomnę, że nie miałem problemów z otwieraniem linków w Safari itd.

Tez zauwazylem poprawe plynnosci.

#373 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 10:15

Aktualizacja do 9.3.1 wyeliminowała "chrupanie" ;)

#374 mike_88

mike_88
  • 50 postów

Napisano 01 kwietnia 2016 - 10:26

Aktualizacja do 9.3.1 wyeliminowała "chrupanie" ;)

Nie no... Czasem coś lekko szarpnie ale w porównaniu do 9.2.1 to jak dzień do nocy

#375 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 kwietnia 2016 - 11:10

czesiekwiesiek chyba od niedawna używa iPhone'a :-) Nie wierzę, że ktoś, kto zaczął np. od 2G, albo chociaż od 3GS/4, nie będzie się wkurzał na to jak teraz działa iOS. 

• kristof461 lubi to

MacBook Pro (13-calowy, 2017 r.)

iPhone 14 Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych