Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 9.3-9.3.x - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1004 odpowiedzi w tym temacie

#301 MC_

MC_
  • 6 923 postów

Napisano 29 marca 2016 - 20:18

Zgadza sie. Moj iP6 na finalnym sofcie chodzi gorzej niz na betach.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#302 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 29 marca 2016 - 20:58

U każdego inaczej. Lubię podejmować ryzyko i tak tez zrobiłem teraz aktualizując na 9.3 poprawkę ważąca 1.4gb, gdzie wcześniej update wynosił ok 250mb. Wszystko poszło sprawnie. Jak wcześniej nie miałem żadnych problemów ani z linkami , ani z aktywacja, tak teraz tez niczego na moim 5s nie zaobserwowałem. Nie chce wywoływać wilka z lasu, ale serio współczuje ludziom, którzy się każdego dnia borykają z rożnymi problemami w swoich zabawkach jak nie z bateria to jakimiś chrupkami itp. Dla mnie iOS 9.3 porównujac do 9 , czy 9.1 bomba. Tego życzę wszystkim tu obecnym i nie tylko na forum. Cieszcie się ze swoich telefonów od 4s po 6s+. By żyło się lepiej. Uszanowanie

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#303 voytach

voytach
  • 226 postów

Napisano 29 marca 2016 - 21:19

Nie wiem czy wiesz ale komplikacje w wielu przypadkach występują po czasie- nie od razu po instalacji 9.3...

#304 bf7a1f7821

bf7a1f7821

Trancex

• 597 postów

Napisano 29 marca 2016 - 21:20

Wierzę. Mi przez tydzień odpukać nic złego się nie działo. Zobaczymy jak będzie teraz.

IP XS Max | MacBook Pro 2020 | Ipad Air2 | AW 4 SS

#305 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 29 marca 2016 - 22:37

Zgadza sie. Moj iP6 na finalnym sofcie chodzi gorzej niz na betach.

Mój 6s też. 

#306 Geble

Geble

• 1 183 postów

Napisano 30 marca 2016 - 05:35

Dziwna to sprawa, bo u mnie też po początkowych emejzingach (o czym pisałem na drugi dzień po wyjściu oficjalnej wersji) nadszedł czas kiedy wracają koszmary poprzednich wersji dziewiątek. Tu coś chrupnie, tam coś chrupnie, tu się zamyśli dłużej niż powinien. Na szczęście uniknąłem problemu z linkami, bo chyba bym nie wytrzymał. Z ciekawości wziąłem wczoraj na chwilę 6+ małżonki, który po aktualizacji dostał drugie życie i zaczął działać jak na 8.4.1 i, ku mojemu zdziwieniu, też zaczął się krztusić. 

Jedynie iPad Air 2 trzyma formę i działa jak należy.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#307 ROMEL

ROMEL
  • 60 postów

Napisano 30 marca 2016 - 05:43

Qrcze, jak to jest...Apple ma do optymalizacji kilka modeli ichniego sprzętu, od dłuższego czasu maja z tym mniejsze lub większe problemy, poprawki w sumie nie są poprawkami bo uwalają kolejna rzecz...czy IOS jest już na takim poziomie zaawansowania, ze tak musi być? czy to arogancja i lenistwo z ich strony? Czy nie panują nad apkami zewnętrznymi i to one powoduje bałagan?

#308 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 30 marca 2016 - 06:28

Coś za coś. Wydaje mi się, że wszystkie te "chrupnięcia" i spowolnienia z animacjami zaczęły się, kiedy wprowadzono oszczędzanie energii. Każdy chce aby jego smarfon działał dłużej na jednym ładowaniu i wielu tu pisało: "bateria - super". Tylko te oszczędności skądś wynikają - maksymalnego obniżenia taktowania procesora. Spróbujcie przez cały dzień nic nie jeść, a później wystartować w maratonie - efekt będzie ten sam...

#309 MC_

MC_
  • 6 923 postów

Napisano 30 marca 2016 - 06:46

Tyle, ze ja opcji oszczedzania energii wcale nie uzywam.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#310 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 30 marca 2016 - 07:20

Zaktualizowałem swojego ip6 do 9.3 i nie widzę żadnej poprawy w porównaniu do 9.2.1. Dalej zdarzają się bardzo nieprzyjemne chrupniecia. Lipa jednym słowem. W międzyczasie jako drugi telefon kupiłem sobie sgs7. Dawno nie miałem androida i jestem w szoku. Zainstalowałem to wszystko co mam na ip6, sporo zdjęć i muzyki. I muszę powiedzieć że prędkość działania bije na głowę IPhona. Testuje go dosyć intensywnie i nie zdarzyła mi się żadna przycinka, zwis aplikacji czy restart (od tygodnia).dzisiejszy andek 6.0.1 naprawdę daje rade. Do tego bateria trzyma o ok.30% dłużej niż na ip6. Polecam jakby ktoś chciał spróbować.
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#311 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 30 marca 2016 - 07:44

Zaktualizowałem swojego ip6 do 9.3 i nie widzę żadnej poprawy w porównaniu do 9.2.1. Dalej zdarzają się bardzo nieprzyjemne chrupniecia. Lipa jednym słowem. W międzyczasie jako drugi telefon kupiłem sobie sgs7. Dawno nie miałem androida i jestem w szoku. Zainstalowałem to wszystko co mam na ip6, sporo zdjęć i muzyki. I muszę powiedzieć że prędkość działania bije na głowę IPhona. Testuje go dosyć intensywnie i nie zdarzyła mi się żadna przycinka, zwis aplikacji czy restart (od tygodnia).dzisiejszy andek 6.0.1 naprawdę daje rade. Do tego bateria trzyma o ok.30% dłużej niż na ip6. Polecam jakby ktoś chciał spróbować.

nie pitol, bo androidy tna az milo i daleko im do plynnosci ios. 

#312 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 marca 2016 - 07:48

Widać, że dawno androida na oczy nie widziałeś. 

Wiadomo, że zdarzają się przycięcia, również na SGS7 ale bardzo rzadko. 

Niestety iOS 9 już po mału dogania w tym aspekcie starsze androidy, choć póki co jestem bardzo zadowolony. Kilka dni temu zakupiłem iPhone 6s plus i zauważyłem, że telefon jakoś płynniej chodzi niż zwykła 6s. 

• Giallorosso lubi to

iPhone 12 mini 

#313 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 30 marca 2016 - 07:53

Widać, że dawno androida na oczy nie widziałeś. 

Wiadomo, że zdarzają się przycięcia, również na SGS7 ale bardzo rzadko. 

Niestety iOS 9 już po mału dogania w tym aspekcie starsze androidy, choć póki co jestem bardzo zadowolony. Kilka dni temu zakupiłem iPhone 6s plus i zauważyłem, że telefon jakoś płynniej chodzi niż zwykła 6s. 

widze za kazdym razem kiedy jestem w mm.to, ze jest szybki nie oznacza, ze animacja jest plynna.

#314 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 marca 2016 - 08:31

Pewnie używasz dzień w dzień flagowca z Android, prawda? :) 

Czy tylko gablotka...?

• Giallorosso lubi to

#315 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 30 marca 2016 - 08:34

Czytam wasze posty i średnio chce mi się wierzyć, że macie takie problemy z działaniem. Na mojej 6S przed 9.3 działała bardzo ok. Szybko, bez przycięć, a na 9.3 jest jeszcze lepiej. Naprawdę ciężko mi uwierzyć, że ten sam sprzęt działa tak różnie. A przecież widzę takie rzeczy. W końcu przez spowolnienie 5S kupiłem 6S. 

 MacBook Pro 13' Retina Early 2015  Magic Mouse  iPhone 6S 16GB Gwiezdna Szarość

#316 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 30 marca 2016 - 08:39

Co Ty opowiadasz, mam w rękach s7, potwierdzam to co pisze kolega wyżej pisze. Porównujac do 6 będzie szybszy, jeśli już do 6s to wybór już jest trudny. Jednak ekran, aparat i niektóre funkcje z niego przydałby się w iPhone :-). Szkoda tylko że nie ma do wyboru czystego Androida na nim, bo ten touch wizz wydaje się jeszcze trochę zawalony. Jednak jest postęp do tego co widziałem w note 4.

#317 meduza88

meduza88
  • 304 postów
Napisano 30 marca 2016 - 08:53

Co Ty opowiadasz, mam w rękach s7, potwierdzam to co pisze kolega wyżej pisze. Porównujac do 6 będzie szybszy, jeśli już do 6s to wybór już jest trudny. Jednak ekran, aparat i niektóre funkcje z niego przydałby się w iPhone :-). Szkoda tylko że nie ma do wyboru czystego Androida na nim, bo ten touch wizz wydaje się jeszcze trochę zawalony. Jednak jest postęp do tego co widziałem w note 4.

Proponuje dokladnie przyjrzec sie animacji i haczeniu obrazu w S7 czy S6. To, ze cos dziala szybko nie oznacza, ze plynnie. Kolory matrycy sa tak podkrecone, ze az nienaturalne. Totalnie przejaskrawione. Jedyne na plus to czern. 

Użytkownik meduza88 edytował ten post 30 marca 2016 - 08:54

#318 michalniusz

michalniusz
  • 293 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 marca 2016 - 09:08

Dyskusja o iOS9.3, a zaczynają się wycieczki w stronę Androida. Ludzie dajcie sobie spokój. To jest forum o Apple i skupcie się na problemach z tym sprzętem związanych. Męczycie tymi porównaniami i zawracacie gitarę pierdołami. Chciałbym poczytać o Waszych Galaxy super-zabawkach, to bym sobie wklepał w pole przeglądarki inny adres IP.  :wacko:

• 6c1fb0760d lubi to

MacBookPro 13,3"  |  iPhone 5 | iPhone 7

#319 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 30 marca 2016 - 09:32

U mnie potrafi czasem chrupnąć zarówno na Air 2 jak i ip6s. Na szczęście nie mam problemów z linkami.
Problem, który miałem w ip6s w 9.2.1 i pozostał w 9.3 to losowe pokazywanie aplikacji, które zużywają baterię. Czasem są, czasem nie ma. Reinstalacja systemu bez odzyskiwania kopii czyli ustawianie na nowo nie pomogło.
Córka ma tez ip6s i nie ma tego problemu.

#320 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 30 marca 2016 - 12:14

Mam problem. Przestało mi działać safari jak i inne przeglądarki. Nie mogę otworzyć wyników wyszukanych w google. Tak samo nie mogę otwierać zakładek na onecie itp. Chociaż stało się tak już dzień przed aktualizacją. Myślałem, że aktualizacja pomoże a tu nadal nic.

Śmieszne jest ta funkcja zmieniająca barwę ekranu. Nie zauważyłem poprawy jakości snu :)

#321 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 30 marca 2016 - 12:20

@japusz miałem to samo, pomógł reset całkowity i na nowo wgrana kopia, na razie działa.

#322 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 30 marca 2016 - 12:53

...

Użytkownik tzk edytował ten post 30 marca 2016 - 13:09

#323 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 30 marca 2016 - 12:53

Jakbym jeszcze był bardziej ogarnięty w tych kwestiach i wiedział jak to zrobić :)

#324 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 30 marca 2016 - 13:24

Jakbym jeszcze był bardziej ogarnięty w tych kwestiach i wiedział jak to zrobić :)

Nie wiem czy się rozumiemy :-) ustawienia-ogólne-wyzeruj-wymaż zawartość i ustawienia, potem iPhone jako nowy i pózniej przywrócenie kopii z iCloud, safari zaczęło normalnie działać, linki Google się otwierają. Mam 6s plus.

#325 japusz

japusz
  • 361 postów

Napisano 30 marca 2016 - 13:30

aha,ok. Myślałem, że jakaś bardziej skomplikowana procedura. Tylko, że na iCloud nie mam najnowszej kopii bo nie mam na nim już miejsca. Chyba będę musiał wykupić dodatkową przestrzeń, z czym noszę się już od dłuższego czasu. Tym bardziej, że mam też iPada. 

Zresztą czytałem, że przywracanie kopii mało komu pomogło na ten problem, albo pomogło ale tylko na krótki czas. Chyba poczekam na aktualizację rozwiązującą problem. Bo chyba takowa się pokaże. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych