iPhone SE - Pierwsze wrażenia
Napisano 15 maja 2016 - 17:31
pozostaje wiec jedna kwestia...Czy to smartphone na miarę czasu w jakim został wypuszczony?
Według mnie stanowczo nie.
Być może dla ludzi ciagle korzystających z iOS którzy nigdy nie skusili się na jakiegoś androida z wyświetlaczem amoled 2k to praktycznie żadna różnica gdy wezmą do ręki takiego iPhone 5se ale moje pierwsze wrażenie to był uśmiech na twarzy i myśl"kurde to chyba jakaś chińska zabawka"
- kalvin lubi to
Napisano 15 maja 2016 - 18:22
Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, AirPods 2, Apple Watch Series 3
Napisano 15 maja 2016 - 18:23
Być może dla ludzi ciagle korzystających z iOS którzy nigdy nie skusili się na jakiegoś androida z wyświetlaczem amoled 2k to praktycznie żadna różnica gdy wezmą do ręki takiego iPhone 5se ale moje pierwsze wrażenie to był uśmiech na twarzy i myśl"kurde to chyba jakaś chińska zabawka"
dla mnie telefon to w pierwszej kolejności system, dlatego android odpada w przedbiegach, sorry :/
a co do ekranów, bawiłem się kilkoma flagowcami Samsunga, ekrany amoled, nienaturalnie nasycone, "landrynkowe" kolory.. wolę ekran w moim 5s, ale.. co kto lubi..
Napisano 15 maja 2016 - 18:26
Byłby śmiech jakby się nie sprzedawał ale się sprzedaje i to dobrze. Wiec widocznie takie zapotrzebowanie było. Proste jak but i tu nie ma co dyskutować.
Było, było. Po Nexusach, Lumiach 640, 950 naprawdę czekałem na coś bezproblemowego, szybkiego o dobrej baterii. Gdybym potrzebował paletkę do pingla to takową wolę kupić w Decathlon.
Napisano 15 maja 2016 - 21:20
Problem z iPhonem 6s jest taki że ma za duże ramki na górze, dole i po bokach. Gdy Apple je zmniejszy (a sądzę że tak się stanie w modelu który wypuszczą w przyszłym roku) to sens istnienia iPhone SE czy stworzenia jego następcy będzie nikły bo iPhone z ekranem 4,7 będzie zbliżony rozmiarami do iPhone SE i też będzie komfortowy w rękach. Również miałem wątpliwości czy przesiadać się z 6s Plusa na SE ale jednak wole poczekać z wymianą jeszcze rok na iPhone 7s/8 z mniejszymi ramkami i większym ekranem niż SE i myślę że lepiej na tym wyjdę . Pozdrawiam
Komputer: iMac 21,5 Late 2013, Intel Iris Pro, Intel Core i5 2,7ghz, 8gb ram Sprzęt Mobilny: iPhone 6s Plus 64gb Gwiezdna Szarość, Macbook 12 Early 2015 Gwiezdna Szarość
Napisano 16 maja 2016 - 00:26
Z tym ze jest poręczny niknie polemizuje-design rzecz gustu a o tym nie ma sensu dyskutować.
pozostaje wiec jedna kwestia...Czy to smartphone na miarę czasu w jakim został wypuszczony?
Według mnie stanowczo nie.
Miałem to "coś" od Scheissunga z tym amoledem 2k raz w ręku, i nigdy wiecej. Moje pierwsze wrażenie to kpiący uśmiech na twarzy i myśl: niewiarygodne są te kompletnie nie naturalne kolory, to musi byc jakaś chińska podróbka smartfona.
- harti lubi to
- HP 17.3" Touch Pentium 8GB RAM 512GB SSD Windows 10
- MacBook Pro 15.4
Napisano 16 maja 2016 - 04:30
Problem z iPhonem 6s jest taki że ma za duże ramki na górze, dole i po bokach. Gdy Apple je zmniejszy (a sądzę że tak się stanie w modelu który wypuszczą w przyszłym roku) to sens istnienia iPhone SE czy stworzenia jego następcy będzie nikły bo iPhone z ekranem 4,7 będzie zbliżony rozmiarami do iPhone SE i też będzie komfortowy w rękach. Również miałem wątpliwości czy przesiadać się z 6s Plusa na SE ale jednak wole poczekać z wymianą jeszcze rok na iPhone 7s/8 z mniejszymi ramkami i większym ekranem niż SE i myślę że lepiej na tym wyjdę . Pozdrawiam
Jeżeli masz rękę i palce standardowe - rozmiar europejski to jedną ręką więcej niż 4-4.3'' komfortowo nie obsłużysz. Chwyć słuchawkę i jak cyrklem machnij kciukiem. Udało się na 4.7 ? Szczerze wątpię.
Napisano 16 maja 2016 - 08:36
Ale popularność SE chyba przerosła Apple, na całym świecie czas oczekiwania to 2-3 weeks. U polskich dystrybutorów do miesiąca.
MacBook 12/ iPhone X/ iPad Mini 4/ AW
Napisano 16 maja 2016 - 09:52
jeżeli by tak było to super
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 16 maja 2016 - 10:09
6S to przede wszystkim flagowy telefon Apple, SE to jego tańszy odpowiednik - mniejszy i bez 3D Touch. Bawiłem się tym urządzeniem w iSpocie. Niestety, nie jestem w stanie zrozumieć zachwytu i sentymentu do małego iPhone'a.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 16 maja 2016 - 11:51
6S to przede wszystkim flagowy telefon Apple, SE to jego tańszy odpowiednik - mniejszy i bez 3D Touch. Bawiłem się tym urządzeniem w iSpocie. Niestety, nie jestem w stanie zrozumieć zachwytu i sentymentu do małego iPhone'a.
No widzisz... Ty nie rozumiesz, a ja jak najbardziej. Po wizycie w iSpocie i obejrzeniu SE bez zastanowienia zamieniłem 6s na SE 3D Touch'a rzadko korzystałem, Touch ID z 5s daje radę, a przedniej kamery nie używam ponieważ nie pstrykam zdjęć "z rąsi" ani nigdy nie rozmawiałem przez FaceTime.
- Amex lubi to
Komputer: MacBook Air z M2 / 8 CPU / 10 GPU / 16 Neural Engine / 16 GB Ram / Dysk SSD 256 GB / Kolor Północ / MacOS Sequoia 15 - Beta 2
Telefon: iPhone 15 Pro / 128 GB / Tytan Naturalny / iOS 18 - Beta 3
Napisano 16 maja 2016 - 11:59
Chyba s4 miałeś w ręku. zreszta nawet w nim tonacje można ustawić tak żeby kolory były jak najbardziej naturalne.
Ustawiając s7 na tryb "kino"masz kolory naturalne jak cycki 18 latki;)
zreszta nie o tonacje mi chodzi tylko smieszna rozdzielczość która aż bije po oczach i jeśli tego nie widzisz to znaczy ze z innymi systemami i smartphonami masz do czynienia na spacerze po galerii handlowej.
- Maxavelli i kalvin lubią to
Napisano 16 maja 2016 - 12:44
zreszta nie o tonacje mi chodzi tylko smieszna rozdzielczość która aż bije po oczach
w 6 S Plus właśnie mam fhd i nie uważam że jest za mała. W SE na tak małym ekranie starczy ta co jest, wskaż mi jakieś 4 " z fhd. Posiadam w domu również S7 i w porównaniu do 6S plus to różnicę widać na czarnym kolorze, reszta mi obojętna i jakoś nie jaram się aż tak tym " kolorowym" amoledem.
Po co te docinki z galeriami, słabe to....
Napisano 16 maja 2016 - 13:59
- blogger lubi to
Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, AirPods 2, Apple Watch Series 3
Napisano 16 maja 2016 - 14:44
Po kilku cyklach bateria się rozruszał i wyszło, że 9.3.2 beta 4 zżera około 10% więcej niż 9.3.1 a na tym ostatnim po 26h miałem 8h i pozostało 20%. 7-9 cykli.
Napisano 16 maja 2016 - 19:51
Napisano 16 maja 2016 - 20:20
A ja kupiłem SE po przesiadce z iPhone 5 i poczekam do premiery 8 na ten czas powinien wystarczyć
Fantastycznie. Jakie miasto? Jaki kolor paragonu?
Napisano 16 maja 2016 - 22:23
A ja kupiłem SE po przesiadce z iPhone 5 i poczekam do premiery 8 na ten czas powinien wystarczyć
Na pewno, szczególnie, że Apple zaraz rzuci iOS 10 i każdy obecny sprzęt będzie do wymiany, bo przecież to będzie tak emejzing zaawansowany system, że trzeba będzie zmienić urządzenie, bo obecne nie dadzą rady uciągnąć różowych i przeźroczystych grafik...
Napisano 17 maja 2016 - 04:35
- HP 17.3" Touch Pentium 8GB RAM 512GB SSD Windows 10
- MacBook Pro 15.4
Napisano 17 maja 2016 - 06:18
Na pewno, szczególnie, że Apple zaraz rzuci iOS 10 i każdy obecny sprzęt będzie do wymiany, bo przecież to będzie tak emejzing zaawansowany system, że trzeba będzie zmienić urządzenie, bo obecne nie dadzą rady uciągnąć różowych i przeźroczystych grafik...
Przecież SE ma jeden z najszybszych procesorów w układach mobilnych, więc nie pienicz głupot.
Napisano 17 maja 2016 - 06:23
Przecież SE ma jeden z najszybszych procesorów w układach mobilnych, więc nie pienicz głupot.
Może mieć ale optymalizacja od iOS7 to żart więc z pewnością można stwierdzić, że iOS10 będzie kulawo działał na obecnych urządzeniach.
iOS9 nie ma wszystkich płynnych animacji na iPad Pro...
Napisano 17 maja 2016 - 06:32
Może mieć ale optymalizacja od iOS7 to żart więc z pewnością można stwierdzić, że iOS10 będzie kulawo działał na obecnych urządzeniach.
iOS9 nie ma wszystkich płynnych animacji na iPad Pro...
Po wczorajszym update-cie wszystko u mnie hula aż miło Nie mam problemów z animacjami. Owszem - zdarzały się BETY (podkreślam BETY), gdzie animacje mocno cięły, ale na oficjalnych wersjach wszystko chodzi dobrze.
Napisano 17 maja 2016 - 07:34
Napisano 17 maja 2016 - 08:32
Czyli po 8mc system w końcu jest dopracowany. Wszyscy byliśmy beta testerami.
Zawsze tak jest praktycznie w każdym sprzęcie. Akurat tutaj Apple nie jest najgorsze.
Napisano 17 maja 2016 - 09:33
Po 11 miesiącach, bo od czerwca można było testować xdCzyli po 8mc system w końcu jest dopracowany. Wszyscy byliśmy beta testerami.
- Molimo lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych