Cześć wszystkim,
szukam edytora do przejrzenia i zaktualizowania mojej książki (za $ lub %, dowolnie).
Slice-6.png 207,03 KB 2 Ilość pobrań
Rys historyczny
W 2006 roku (lol, dziesięć lat temu…) zacząłem pisać Poradniki dla początkujących z OS X. Najpierw jako posty na blogu, potem ebook, aż w końcu na półkach Empików i księgarni pojawiło się papierowe wydanie.
Książka jest delikatnie ( ) nieaktualna. Aktualizowałem ją trzy razy, od Tigera, przez Leoparda, do obecnej wersji która jest do Mountain Liona. Teoretycznie do Mavericks, bo nie było prawie żadnych zmian w systemie w tematach opisanych w książce.
Kiedy zamknąłem bloga udostępniłem książkę online za darmo. Pobrało ją ponad 15 tys. osób w sumie, a papierową wersję kupiło kolejne 5 tys.
To-do
Apple trochę mi biznes popsuło wydając nowy system operacyjny co rok, no ale co zrobisz. Chciałbym w tym roku wydać papierową aktualizację do Poradników. Szukam edytora który będzie pracował ze mną nad aktualizacją treści.
Zadanie nie jest karkołomne, ale wymaga rzetelności, dobrego oka do szczegółów i nienagannego języka. Interesujące? Pisz na pawel+poradniki@turbo.cat oraz zadawaj pytania w tym wątku.
Użytkownik njet edytował ten post 20 marca 2016 - 11:19