Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z otwieraniem zdjeć,filmów

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Sayous

Sayous
  • 73 posts

Posted 18 March 2016 - 08:19

Witam od jakiegos czasu zauważyłem ze mój iPhone 5s ios 9.2.1 bardzo długo otwiera (wyostrza) zdjęcia oraz filmy zrobione/nagrane iphone
Co moze byc tego powodem ? Dodam ze telefon nie ma wgranej cydi.

#2 landr

landr
  • 1396 posts

Posted 18 March 2016 - 10:03

Zrób reset (power+home trzymane razem 15 sek)....

#3 Sayous

Sayous
  • 73 posts

Posted 18 March 2016 - 11:11

Nic to nie dało :/ nadal jak chce otworzyć nagranie to ładuje i ładuje i ładuje .... Tak samo zdjęcia długo wyostrza :/

#4 Gori77

Gori77
  • 37 posts

Posted 18 March 2016 - 16:43

Nie masz może włączonej opcji oszczędzania pamięci iPhone w ustawieniach biblioteki iCloud ? Długie wyostrzanie zdjęcia i ładowanie filmów świadczy o pobieraniu (odświerzaniu) zdjęcia z chmury.

#5 MasterM

MasterM
  • 1658 posts

Posted 19 March 2016 - 09:53

Ja na Maku mam tak, że w aplikacji zdjęcia też dane zdjęcie wyostrzane jest bardzo długo. Nie korzystam ze zdjęć w iCloudzie.

#6 Sayous

Sayous
  • 73 posts

Posted 19 March 2016 - 11:26

To jak zrobic zeby nie korzystać ze zdjeć w iCloud tylko z tych co mam w telefonie ?

#7 Gori77

Gori77
  • 37 posts

Posted 19 March 2016 - 12:01

Wejdź w ustawienia->iCloud->zdjęcia i zobacz czy masz zaznaczoną opcję "optymalizuj dysk iPhon'a". Jeżeli jest zaznaczona wybierz opcje "pobieraj i zostaw oryginały".

#8 Sayous

Sayous
  • 73 posts

Posted 20 March 2016 - 13:44

Niestety nadal to samo :/ skasowałem zdjęcia z iCloud i nic to nie dało :/ dalej długo sie wyostrzają jak je Chce przeglądać na iphone o filmach juz nie wspomnę :/ wyłączyłem nawet internet podczas przegladania i nic . A jesli dam ustawienia fabryczne to potem pobierze mi z iCloud na telefon zdjęcia i filmy ? Moze to cos da ? A moze da sie gdzies w ustawieniach zrobic aby aktualizował zdiecia i filmy tylko wtedy jesli mu pozwolę oraz zeby nie łączył sie z iCloud ?

Edited by Sayous, 20 March 2016 - 13:55.

#9 Gori77

Gori77
  • 37 posts

Posted 20 March 2016 - 19:45

Po wybraniu "pobieraj i pozostaw oryginały" do iCloud zdjęcia i filmy bedą wysyłane bodajże tylko w zasięgu wifi. Oczywiście możesz wyłączyć bibliotekę iCloud, ale w wypadku awari telefonu lub innego nieszczęścia zawsze jest szansa ze zdjecia zdarza sie przesłać do iCloud, dzięki czemu ich nie stracisz. Spróbuj teraz nagrać jakiś film, zrób kilka zdjeć i zobacz jak to będzie działać (czy dalej będzie się długo ładować). U mnie zdjęcia i filmy odświerzaja się długo ale tylko te wykonane drugim iphonem (mam je na tym samym apple id), bo mam wspólna bibliotekę iCloud. Bez netu nie odtworzę filmu nagranego innym iphonem. Być może wcześniej wykonane zdjecia nadal chcą się odświeżać w chmurze, nowe powinny już działać bez problemu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users