Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iPhone 6s][iOS 9.2.1] Drenaż baterii w każdy poniedziałek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rafał Tonn

Rafał Tonn
  • 18 postów

Napisano 14 marca 2016 - 20:54

Nowy iPhone 6s z systemem iOS 9.2.1
Najpierw dane zostały przywrócone z iPhone 6, którego miałem wcześniej i na którym nie było żadnych problemów.
Niestety telefon w każdy poniedziałek drenował baterię (w około 8h schodziło 85% energii pomimo praktycznie braku korzystania z niego).
Od wtorku do niedzieli problem nie występuje i telefon w 8 godzin pobiera około 20-30%.

Co próbowałem:
1. Instalacja iOS na czysto bez odzyskiwania danych z iCloud (wszystko oprócz kontaktów zostało zainstalowane na nowo)
2. Wyłączone praktycznie wszystkie ficzery (pobieranie danych w tle na większości aplikacji, GPS, ograniczenie ruchu)

Tak wygląda zużycie baterii w menu Bateria

W zwykły dzień
Załączony plik  2.png   119,97 KB   0 Ilość pobrań

W poniedziałek
Załączony plik  1.png   140,64 KB   0 Ilość pobrań

Zauważyłem, że w poniedziałki telefon wysyła/pobiera dane w "Dokumenty i synchronizacja" w sumie około 70-100MB (w inne dni nie więcej niż 5MB)
Załączony plik  3.png   99,84 KB   0 Ilość pobrań

Jak namierzyć usługę/aplikację, która nie lubi poniedziałków? ;-)

#2 tomasz

tomasz

• 10 981 postów

Napisano 15 marca 2016 - 20:58

Sprawdzałeś go programem Coconut Battery?

Jeśli tak to wklej co pokazuje.

#3 Rafał Tonn

Rafał Tonn
  • 18 postów

Napisano 15 marca 2016 - 22:41

Tak. Telefon był sprawdzany. Wszystko wskazuje, że jest OK. Niestety problem występuje cały czas. Może ma ktoś jakieś pomysły, albo mu się coś podobnego działo?

Załączony plik  Zrzut ekranu 2016-03-15 20.58.44.png   57,59 KB   0 Ilość pobrań

#4 pacco

pacco
  • 83 postów

Napisano 15 marca 2016 - 23:07

Ciężka sprawa... ja na Twoim miejscu wgrałbym na nowo ios po czym systematycznie wgrywał apki... obserwując  zachowanie tel. co sie dzieje... Może jakaś aplikacja a nie widac jej w uzyciu... Nic innego nie przychodzi mi do głowy. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych