Witam wszystkich. Mam iPhone 6. Za około miesiąc ruszam w podróż pieszą po Europie - będę w szczególności na terytorium Niemiec i Francji. Bez codziennego standardowego dostępu do netu. Telefon mam w Play. Play oferuje paczki internetowe roamingowe - 25, 100, 300 i 500 MB. Mam do Was pytanie, ponieważ nie mam bladego pojęcia jak to sprawdzić - ile tych MB będzie zużywała aplikacja standardowo "wgrana" już przy kupnie telefonu o nazwie "Mapy"? Jeżeli będę włączał tę aplikację aby zwyczajnie zobaczyć sobie tylko gdzie jestem i po "rozszerzeniu" mapy zobaczyć którędy dalej iść - to ile ta aplikacja za granicą będzie zużywała MB? Czy to jest w ogóle do wyliczenia? Chociaż ogólnie? Bardzo proszę o pomoc, bo ma to dla mnie kolosalne znaczenie. Nie chciałbym sie zdziwić, że aplikacja jest "megabajtowożerna" i po kilku sprawdzeniach koszty pójdą okrutnie w górę

Ile MB zużywa aplikacja "Mapy"?
Napisano 09 marca 2016 - 11:15
Napisano 09 marca 2016 - 11:24
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 09 marca 2016 - 12:03
Po pierwsze nie mapy, bo daleko nie zajdziesz, tylko pobierz sobie Google Maps i 500 MB powinno Ci wystarczyć spokojnie jak nie będziesz włączał map satelitarnych. Do tego kup sobie za grosze np. AutoMapę z AppStore i będziesz miał mapy Offline bez potrzeby internetu.
Dzięki.
A same Google Maps wystarczą?
Napisano 09 marca 2016 - 12:17
Spróbuj OffMaps², kosztuje tylko 0,99$ (ściągasz mapy na urządzenie i korzystasz z nich offline) lub Trails, który również posiada mapy offline, a do tego różne softowowodotryski. Jeśli chcesz coś dobrego do podróży pieszych to polecam program BaseCamp i jakieś urządzenie Garmina z serii eTrex. Niecałe 400zł, a pewność, że bateria nie padnie podczas podróży.
Napisano 09 marca 2016 - 12:55
Dzięki
Napisano 09 marca 2016 - 13:08
nokia here maps masz za free, działają bardzo dobrze i działają offline
Napisano 09 marca 2016 - 13:38
W mapach Google można sobie zapisać mapę i wtedy nie potrzeba połączenia z Internetem, tyle, że cała Europa to chyba zajmie sporo.
- tomciar lubi to
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych