Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 5s - ruszająca się bateria + problem z pamięcią

Najlepsza odpowiedź indu , 04 marca 2016 - 14:53

Jeżeli chodzi o ilość pamięci to poszukaj, było na forum i wujek google odpowie Ci na to pytanie bardzo szybko. 

Jeżeli chodzi o baterie  i wersje twojego telefonu typu chiński refub, to wypadałoby przykleić tą baterię odpowiednią taśmą. Jeżeli będzie ona użyta w odpowiedni sposób to nie ma szans żeby coś się rozkleiło. Jeżeli chodzi o ekran to czasami udaje się wyjąć go w całości, ale jak masz chińskiego składaka to jest duże prawdopodobieństwo, że już nie włożysz go ponownie. 

Przejdź do postu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 jedker

jedker
  • 8 postów

Napisano 04 marca 2016 - 14:51

Cześć, 

jakiś czas temu zakupiłem iphone'a refurbished. 

Po upadku telefonu, bateria (tak sądzę, że o nią chodzi) poluzowała się i lata w środku. Machając, nawet lekko telefonem można odczuć luzy wewnątrz. Odczucie jest identyczne jak z zeschniętym jajkiem i latającą kulką żółtka w środku ;-)

Poza powyższym, telefon działa bez zastrzeżeń. 

Byłem w jakimś podrzędnym salonie w którym powiedzieli żebym się nie martwił bo póki działa nic w środku nie może się wydarzyć.

I tu pytanie do bardziej doświadczonych - czy mogę to zostawić bez obaw, że luzy zwiększą się i spowodują pogorszenie sytuacji? Z powodu pobitego wyświetlacza nie można otworzyć i przymocować baterii - trzeba będzie wymienić cały panel, a to już zwiększa koszty

zostawić jak jest - może coś się stać? czy wymienić panel i przyczepić baterię?

I druga sprawa:
Na załączonych screenach widać, że w użyciu mam 8,4GB i wolne 3,2GB (daje nam prawie 12gb, reszta pewnie system).

Jak widać - nie ma takiej opcji, że aplikacje zajmują 8,5GB. Licząc na piechotę wyszło mi jakieś 5G. Gdzie jest 3,4 GB? Wydaje mi się, że problem wystąpił gdy włączyłem upload zdjęć na icloud. 

help? :)

coś nie poszło z załącznikiem - dostępny pod linkiem: http://postimg.org/image/d08xp72tj/

#2 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 04 marca 2016 - 14:53   Najlepsza odpowiedź

Jeżeli chodzi o ilość pamięci to poszukaj, było na forum i wujek google odpowie Ci na to pytanie bardzo szybko. 

Jeżeli chodzi o baterie  i wersje twojego telefonu typu chiński refub, to wypadałoby przykleić tą baterię odpowiednią taśmą. Jeżeli będzie ona użyta w odpowiedni sposób to nie ma szans żeby coś się rozkleiło. Jeżeli chodzi o ekran to czasami udaje się wyjąć go w całości, ale jak masz chińskiego składaka to jest duże prawdopodobieństwo, że już nie włożysz go ponownie. 

#3 jedker

jedker
  • 8 postów

Napisano 10 marca 2016 - 17:13

pamięć rozwiązana - pomogła kopia zapasowa i reset telefonu. 
Jeżeli chodzi o refub, nie wiedziałem, że są z chińskich części - byłem przekonany, że są to urządzenia po naprawie ale z orginalnymi częściami.

Doczytałem co i jak - nigdy więcej w tę stronę już nie pójdę ;) 

tak czy siak, dzięki!

#4 Div

Div
  • 13 postów

Napisano 15 czerwca 2016 - 17:19

Witam,

kupiłem nowy telefon z T-Mobile iPhone 5S i od razu rusza się bateria w środku, można to jakoś szybko załatwić czy tylko serwis?

pozdrawiam

#5 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 15 czerwca 2016 - 17:20

A skad wiesz, ze rusza sie bateria?

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#6 Div

Div
  • 13 postów

Napisano 15 czerwca 2016 - 17:41

na dole czuć, że coś dużego dokładnie tak jak tutaj