Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Instalacja aplikacji spoza naszego regionu.

• Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 cheaterenator

cheaterenator
  • 3 posts

Posted 28 February 2016 - 12:17

Witam.

Mam takie pytanie, czy istnieje jakiś sposób, aby na ipadzie który jest powiązany z moim kontem, i tym samym - moją lokalizacją; zainstalować aplikację przeznaczoną dla innego regionu?

Konkretnie chodzi mi o jedną grę: https://itunes.apple.com/my/app/thunder-strike/id956067700?mt=8

Niestety, nie jest ona dostępna w naszym appstorze, próbując otworzyć ten link na ipadzie dostaję informację iż wskazana aplikacja jest dostępna w Malezyjskiej wersji appstore, ale po przełączeniu na nią i tak nie mam możliwości pobrania gry bo ipad nadal jest powiązany z moim - Polskim kontem.

Dodam jeszcze, że zależy mi na tej grze, bo gram w jej "klona" tj. wersję wypuszczoną na nasz region już prawie rok czasu, ale niestety osoby odpowiedzialne za rozwój naszej wersji całkowicie olewają temat i chciałbym przejść na wersję gdzie się dzieje coś nowego. Od razu zaznaczam że chcę pobrać tę grę normalnie ze sklepu, nie chodzi tu o jakieś wersje pirackie czy coś w tym stylu.

Wiem, że mogę wylogować się ze swojego konta, i utworzyć nowe, ale nie wiem czy wtedy nie stracę wszystkich zainstalowanych obecnie aplikacji, a tego chciałbym uniknąć.

#2 Andaar

Andaar
  • 1688 posts

Posted 28 February 2016 - 13:23

Nic nie stracisz, utwórz po prostu malezyjskie konto i przeloguj się, pobierz apkę i możesz spokojnie wrócić do polskiego konta iTunes (ja tak robię gdy chcę coś pobrać lub zrealizować giftcard i coś kupić w amerykańskim AppStore).

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users