Witam!
Z góry przepraszam, jeżeli dany problem był już poruszony, ale przeglądałem forum i takiego nie znalazłem. Na internecie też jest sporo zaczętych wątków na ten temat, ale żaden nie jest zakończony. Zakupiłem wczoraj używany Iphone 5s, kupiony w Anglii, używany tutaj na sieci T-mobile, podobno bez simlocka. Wymieniłem wczoraj kartę z microsim na nano w mojej sieci (Plus). Karta miała być aktywowana w ciągu godziny. Z racji że było to dość późnym wieczorem postanowiłem poczekać do rana. Dziś zadzwoniłem do Plusa i twierdzą, że karta jest aktywna. Faktycznie, Iphone pokazuje zasięg, pojawiło się nawet 3G, natomiast po komunikacie "Aktywowanie Iphone" pojawia się kolejny o groźnym tytule "Nieważna karta sim", dalej mówi tak "Iphone zawiera kartę sim pochodzącą od operatora, którego zasadyaktywacji przypisane obecnie przez serwer aktywacji traktują jako nieobsługiwanego. Iphone nie jest źródłem tego problemu. Zainstaluj artę sim od obsługiwanego operatora lub poproś operatora o pomoc (Iphone wymaga odlokowania).." Musze dodać, że pierwszy raz mam Iphone w życiu, jestem totalnym świeżakiem w tym temacie i pilnie proszę was, bardziej doświadczonych użytkowników o pomoc!
Pozdrawiam!

Nieważna karta sim Iphone 5s
Napisano 28 lutego 2016 - 09:58
Napisano 28 lutego 2016 - 10:43
Masz simlocka - jeśli na Tmobile UK czy tam EE to odblokowanie między 200-400 - i od razu uprzedzam kolejne pytania: nie nie można ściągnąć taniej ominąć itp.
Dla pewności wykup raport i sprawdź cenę odblokowania przekalkuluj i ablo odblokujesz albo masz ipoda.
Napisano 28 lutego 2016 - 10:49
Jest możliwość, że na polskim T-mobile działa bez problemów, tak jak sprzedawca deklarował?
Napisano 28 lutego 2016 - 11:10
Jeśli ma simlocka to jak ma działać ? Oszukał Cię.
Napisano 28 lutego 2016 - 11:34
Jest możliwość, że na polskim T-mobile działa bez problemów, tak jak sprzedawca deklarował?
Podaj imei na pw sprawdzę.
Napisano 28 lutego 2016 - 12:02
No właśnie dziwna sprawa, bo przed chwilą kupiłem starter w punkcie T-mobile, dociąłem kartę i działa. Tylko że mnie to nie ratuje, bo mam jeszcze 20 miesięcy z plusem, nie po to kupiłem telefon, żeby wiązać się z T-mobile. Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?
Napisano 28 lutego 2016 - 12:09
Jak z tmobile działa to masz simlock EMEA - działa tylko w sieciach certyfikowanych przez Apple - czyli w każdej tylko nie plus.
Napisz imei niech kolega to potwierdzi jak się zaoferował - jeśli się potwierdzi to odblokowanie ok 30-40zł.
Napisano 28 lutego 2016 - 12:17
Imei już napisałem do kolegi wyżej, także czekam na informacje. Powiedz mi jeszcze, czy takie rzeczy robią w sieciówkach typu teletorium? Czy muszę szukać jakiegoś innego serwisu? Tak jak mówię, jestem zielony w temacie, więc przepraszam za męczące i dla niektórych oczywiste pytania.
Napisano 28 lutego 2016 - 12:35
Dobra, to czekam jeszcze na potwierdzenie od kolegi wyżej i napiszę pod wskazany adres, dzięki!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych