Witam wszystkich forumowiczów. Mój iPhone 5S został zniszczony - nie działa ekran, dotyk, panel przycisku górnego jest oderwany połowicznie, przez co przycisk tez nie działa, obudowa wgnieciona, pasek wifi i aparatu zapewne też. Chciałbym wyjąć z tego telefonu dane, lub je po prostu trwale usunąć.
Próbowałem przez iTunes - po podłączeniu telefonu do ładowarki, co 3-4 sekundy pika coś w telefonie, jakby kabel się odłączał/ Wyskakuje komunikat na komputerze: iTunes nie mógl połączyć się z iPhonem, gdyż jest on zablokowany hasłem. Prosze podać na urządzeniu swoje hasło. Chodzi o hasło blokady ekranu? Innego nie nadawałem.
Prawdopodobnie, już nie pamiętam, ale nie korzystałem z iCloud, miałem te usługę wyłączoną od pewnego czasu. Próbowałem usunąć to, co na chmurze było przez iClouda, ale też poproszono mnie o zatwierdzenie operacji na telefonie. Wiem, że naprawienie tego nie jest opłacalne, ale czy ktoś się orientuje, ile kosztowałby twardy reset ze wszystkich danych, jesli nie byłoby sposobu domowego? pozdrawiam i dziekuję za odpowiedź.