Cześć wszystkim forumowiczom!
Zwracam się do Was z pytaniem. Kupiłem Macbooka Pro Retina 15, late 2013 w UK, oczywiście w komplecie z ładowarką do gniazda UK. Kolega powiedział mi że wystarczy, kupić przejsciówkę do gnaizdka w domu PL/UK i w nią wpinać ładowarkę. Ładowałem go w ten sposób już kilka razy, ale dzisiaj zauważyłem , że zasilacz jest niesamowicie gorący, a wtyczka to gniazda w komputerze ciepła. Czy takie ładowanie jest bezpieczne, czy może lepiej kupić oryginalną ładowarkę PL do niego za 400 zł ? Dodam, że mam za sobą w ten sposób dopiero 8 ładowań , Mac ładuje się do pełna i trzyma około 7-8 godzin, ale ta temperatura mnie martwi .
Pozdrawiam Was.

Ładowarka UK - Przejsciówka PL - czy bezpiecznie tak ładować?
Napisano 25 lutego 2016 - 01:54
Gość_piomic75_*
Napisano 25 lutego 2016 - 09:22
Uzywam kilku urzadzen z polska wtyczka i adpterem UK i nie mam z tym najmniejszego problemu. Wtyczki Uk sa bezpieczniejsze, w wiekszosci przypadkow maja pelne uziemienie i bezpiecznik w wtyczce urzadzenia. Nie jestem pewnien, ale wina nie obarczalbym przejsciowki, sprawdzilbym sam zasilacz.Jesli CI to bardzo przeszkadza, tanszym rozwiazaniem bedzie zamontowac Polska wtyczke w miejsce wtyczki UK.
Napisano 25 lutego 2016 - 09:32
Zasilacz jest ten sam na całym świecie tylko końcówki do gniazdka są różne, więc nie masz się o co martwić. Możesz używać z przejściówką ale najlepiej kupić oryginalną końcówkę do zasilacza, coś takiego:
Odłączysz angielską końcówkę, podłączysz tę i masz zasilacz jak ten kupiony w Polsce. Końcówka kosztuje 20 złotych.
A to że zasilacz się grzeje to normalne.
Użytkownik macsupport edytował ten post 25 lutego 2016 - 09:32
Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl
ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków
kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych