Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak znaleźć właściciela iPhone ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Karolina Jagiełło

Karolina Jagiełło
  • 3 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 10:33

Witam serdecznie

Przepraszam jeśli nie w tm miejscu szukam pomocy, jestem laikiem i babcią w temacie technologii :) proszę o wyrozumiałość.

W moje ręce dostał się iPhone 4, po włączeniu urządzenia jest wyświetlany monit o identyfikator Apple ID i hasło poprzedniego właściciela, jest on wymazany  ale jest nadal połączone z kontem poprzedniego właściciela.

Mam podejrzenie, że został znaleziony lub skradziony.

Byłam na policji ale nie jest zgłoszony.

Jak mam odnaleźć właściciela ? Karta nieaktywna, bez kontaktów.

Dziękuję i pozdrawiam

#2 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 12:05

Jak iPhone dostał się w twoje ręce ? Ktoś ci go dał, kupiłaś, znalazłaś na chodniku ?

#3 Karolina Jagiełło

Karolina Jagiełło
  • 3 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 13:38

Jestem  mama zastępczą dla 7 latka, jego matka dała ten telefon dla niego. Pytając skąd go ma odpowiedziała, że kupiła w lombardzie. Zastanawia mnie to, dlatego że powiedziała inną nazwę tego telefonu. Jest znana z tego, że kradnie ( ma wyrok ). Gdy powiedziałam, że ma blokadę kazała go oddać podobno wymienią. Nie dała ładowarki ani papierów. Chcę go oddać właścicielowi a nie jej.

Jeśli mam tylko numer IDEI mogę znaleźć właściciela??

Jestem  mama zastępczą dla 7 latka, jego matka dała ten telefon dla niego. Pytając skąd go ma odpowiedziała, że kupiła w lombardzie. Zastanawia mnie to, dlatego że powiedziała inną nazwę tego telefonu. Jest znana z tego, że kradnie ( ma wyrok ). Gdy powiedziałam, że ma blokadę kazała go oddać podobno wymienią. Nie dała ładowarki ani papierów. Chcę go oddać właścicielowi a nie jej.

Jeśli mam tylko numer IMEI mogę znaleźć właściciela??

#4 pkobierecki

pkobierecki
  • 1 239 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 13:55

Dotarcie do właściciela będzie ciężkie. Po tym numerze IMEI czy tam innym nie znajdziesz. Przy monicie na ekranie pojawia się kawałek adresu e-mail ale z tego co pamiętam chyba nie ma go w całości więc nie napiszesz na niego wiadomości. iPhone mógł być znaleziony/kradziony ponieważ to co widzisz to funkcja "Find my iPhone". Jest to zabezpieczenie przed użyciem telefonu bez wiedzy prawowitego właściciela. Wszystkie komisy przed sprzedażą każą wyłączać tą funkcję, ponieważ telefon wtedy jest nieużywalny a aktualnie obejście tego jest raczej niemożliwe. Oddaj jej ten telefon, może zna właściciela, może uda się to wyłączyć, ty raczej nie znajdziesz właściciela. 

#5 Karolina Jagiełło

Karolina Jagiełło
  • 3 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 14:07

Dotarcie do właściciela będzie ciężkie. Po tym numerze IMEI czy tam innym nie znajdziesz. Przy monicie na ekranie pojawia się kawałek adresu e-mail ale z tego co pamiętam chyba nie ma go w całości więc nie napiszesz na niego wiadomości. iPhone mógł być znaleziony/kradziony ponieważ to co widzisz to funkcja "Find my iPhone". Jest to zabezpieczenie przed użyciem telefonu bez wiedzy prawowitego właściciela. Wszystkie komisy przed sprzedażą każą wyłączać tą funkcję, ponieważ telefon wtedy jest nieużywalny a aktualnie obejście tego jest raczej niemożliwe. Oddaj jej ten telefon, może zna właściciela, może uda się to wyłączyć, ty raczej nie znajdziesz właściciela. 

Dziękuję

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych