Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Udostępnianie kalendarza iOS - brak powiadomień

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 bob4u

bob4u
  • 20 postów

Napisano 21 lutego 2016 - 20:08

Witam,

udostępniłem swój kalendarz żonie (oboje używamy iPhona 6s z najnowszym sw). Żona kalendarz zaakceptowała. Problem polega na tym, że w kalendarzu wprowadziłem szereg wydarzeń i dla każdego z nich przypisałem powiadomienie (dzień wcześniej i na 10 minut przed planowanym wydarzeniem). Ja u siebie normalnie dostaję powiadomienia zgodnie z ustawieniami, żona ich nie dostaje. 

Co zrobić aby ona też była informowana zgodnie z ustawieniami jakie wprowadziłem??

#2 bob4u

bob4u
  • 20 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 15:56

A zadając pytanie nieco inaczej, czy w ogóle coś takiego da się zrobić? Jest ktoś kto korzysta z tego?

#3 alucky

alucky
  • 186 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 18:50

Na pewno masz stworzoną rodzine, w takim razie zobacz czy ty i żona macie ustawione "kalendarz rodzina" jako domyślny. Mogę się mylić ale spróbuj.

#4 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 18:56

Ja korzystam z Chmury Rodzinnej. Wszyscy dodani domownicy uzyskują dostęp do Kalendarza (oraz Przypomnień) o nazwie Wspólny. Tam każdy z nich może zapisać wydarzenie (z alarmem lub bez) które będzie widoczne również. Prywatne wydarzenia mogę nadal zapisywać swoim w kalendarzu widocznym tylko u mnie. 

#5 bob4u

bob4u
  • 20 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 19:43

Tak mam stworzona rodzinę i mamy kalendarz "rodzina" który jest współdzielony. Nie jest to jednak mój domyślny kalendarz.

Stworzyłem specjalny kalendarz "śmieci" który udostępniłem żonie. ma ona także możliwość jego edycji. Widzi na swoim telefonie wydarzenia w nim zapisane ale nie dostaje powiadomień (alertów).

Niestety nie mam kalendarza o nazwie "wspólny" - tworzy się on automatycznie, czy stworzyłeś go sam "DUKE123".

Problem jest tylko z alertami.

#6 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 20:09

Niestety nie mam kalendarza o nazwie "wspólny" - tworzy się on automatycznie, czy stworzyłeś go sam "DUKE123".

Problem jest tylko z alertami.

U mnie sam się stworzył po aktywacji Chmury Rodzinnej. Nie jest kalendarzem domyślny, ale w momencie dodawania nowego wydarzenia mogę wybrać w jakim kalendarzu zostania umieszczone. 

P.S. Nie mam problemów z alertami.

#7 bob4u

bob4u
  • 20 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 20:49

Czyli jak coś dodasz do kalendarza, ustawisz alert a kalendarz jest współdzielony, to wszyscy dostają na swoich urządzeniach powiadomienia - alerty?

#8 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 21:00

Tak. Jeżeli dodam wydarzenie z alertem do wspólnego kalendarza to u wszystkich domowników w takiej formie (z powiadomienie) jest widoczne. Alarm pojawia się o wybranej godzinie.

Czy Twoja żona ma włączone powiadomienia z kalendarzy w swoim telefonie? Ze swojego prywatnego kalendarza dostaje alerty?

#9 bob4u

bob4u
  • 20 postów

Napisano 22 lutego 2016 - 22:35

Tak, ma włączone powiadomienia dla kalendarza.

#10 alucky

alucky
  • 186 postów

Napisano 11 sierpnia 2016 - 15:52

Odgrzeje temat..... chodzi mi o przypomnienia, mam stworzoną chmurę rodzinną i ustawione przypomnienia "rodzina" jako główne. Kiedy dodam przypomnienie w grupie "rodzina" u siebie, alert pojawia się o wyznaczonej godzinie. Niestety na telefonie żony alert się nie pojawia chociaż też ma w przypomnieniach "rodzina" jako główne. Co może być przyczyną? Ktoś kiedyś miał taki problem i go rozwiązał?

Odgrzeje temat..... chodzi mi o przypomnienia, mam stworzoną chmurę rodzinną i ustawione przypomnienia "rodzina" jako główne. Kiedy dodam przypomnienie w grupie "rodzina" u siebie, alert pojawia się o wyznaczonej godzinie. Niestety na telefonie żony alert się nie pojawia chociaż też ma w przypomnieniach "rodzina" jako główne. Co może być przyczyną? Ktoś kiedyś miał taki problem i go rozwiązał?

Na przyszłość, doszukałem się, że alerty w przypomnieniach ustawione na jednym urządzeniu nie będą działać na drugim. Szkoda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych