Programowanie w c/c++ ipad air 2
Napisano 21 lutego 2016 - 16:54
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem ipad air 2 oraz iphone 6s Plus. Wcześniej użytkowałem androida i nie było z tym problemu ale tutaj już się pojawił. Potrzebuje aplikacji w której będę mógł na tablecie programować w języku C oraz C++. Jestem w stanie zapłacić za dobrze działający kompilator z edytorem. Wszystkie aplikacje które testowałem nie działały poprawnie wyskakiwały błędy przy kompilacji bądź nie rozpoznawały kodu poprawnie napisanego. Czy ktoś miał już z tym problemu. Jestem studentem informatyki i nie chce mi się taszczyć cały czas starego laptopa na uczelnie bądź za każdym razem jak mam potrzebę czegoś napisania wyciągać komputer.
Mam nadzieję że ktoś mi pomoże
Napisano 23 lutego 2016 - 11:02
Wiem, że to nie jest do końca rozwiązanie Twojego problemu (na iPadzie/iPhonie nie ma możliwości kompilacji w językach C), ale przejdźmy do meritum. Ja korzystam (niby dopiero się uczę, ale ludzie zachwalają nawet ten program) z Textastic, a do kompilacji CodeToGo (szukałem kiedyś innego rozwiązania, ale nie znalazłem, aby można kompilować bez połączenia sieciowego).
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 23 lutego 2016 - 12:12
Napisano 23 lutego 2016 - 12:44
W Textastic wygodniej się pisze, ale niestety nie ma podpowiedzi (przynajmniej nie zauważyłem włącznika). Co do CodeToGo, to niestety przed odpaleniem trzeba już zadeklarować.
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Napisano 23 lutego 2016 - 13:29
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych