Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Iphone 6 zablokowany przycisk wyciszenia

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 dexter77

dexter77
  • 120 posts

Posted 19 February 2016 - 19:32

Witam, chciałem dziś wyciszyć telefon, a tu niespodzianka - boczny przycisk nie zaskakuje, tj. wraca na swoje miejsce jak na sprężynie. Ktoś z Was miał może taki problem? Telefon nie upadł ani nie uległ wcześniej żadnemu uszkodzeniu.

#2 Finkiel

Finkiel
  • 110 posts

Posted 19 February 2016 - 20:26

Nigdy o czymś takim nie słyszałem, wielu osobom się blokował, albo nie wyciszał, ale żeby wracał na miejsce :/ Może dostał się tam jakiś kurz, czy inny pył, spróbuj zajrzeć i ewentualnie delikatnie wyczyścić tępą częścią igły. A jeśli nie to lepiej oddaj na gwarancję (o ile jeszcze masz), ewentualnie możesz sobie włączyć mute w assistive touch.

EDIT: A tak jeszcze spytam, słyszysz kliknięcie przy próbie przełączenia?

Edited by Finkiel, 19 February 2016 - 20:28.

#3 dexter77

dexter77
  • 120 posts

Posted 19 February 2016 - 20:31

Można to nazwać blokadą, w zasadzie jest na pozycji dolnej (jako wyciszony) i nie moge go przesunąć do góry. Gwarancje mam, w grudniu już raz reklamowałem inną wadę związaną z wykonaniem...
Kliknięcia nie ma.

#4 Bartekino

Bartekino
  • 2 posts

Posted 19 February 2016 - 21:44

Witam. Dokładnie dzisiaj spotkało mnie to samo. Biorę telefon aby go wyciszyć a tu nic przycisk niby sie przesuwa ale wraca do swojej pozycjia dźwięki jak są tak są włączone. Sprawdzałem nic tam nie widać zeby wpadło. Coś kiepskie te 6 ja swój co prawda pierwszy raz oddam ma gwarancje ale ma dopiero 3 miesiące a tu od podatku głośnik od rozmów delikatnie czeszczy teraz ten przycisk a na dodatek z przyciskiem hom zaczyna coś sie dziać :) z piątka przez dwa lata żadnego problemu. Co do przycisku wyciszania telefon ani mi nie spadł sam w kieszeni sie popsuł co jest śmieszniejsze :(
Dodam ze u mnie tez kliknięcia nie ma

#5 dexter77

dexter77
  • 120 posts

Posted 19 February 2016 - 21:46

Dokładnie, sam używałem 4 przez dobrych kilka lat, a z 6 co chwile coś nie tak - jakość wykonania jest bardzo kiepska. Jutro podjade do Cortland i zobaczę co mi powiedzą na miejscu z tym przyciskiem. Niecałe pół roku i dwa razy serwis.. Aż strach pomyśleć co będzie jak gwarancja minie.

#6 Bartekino

Bartekino
  • 2 posts

Posted 19 February 2016 - 22:01

Powiem szczerze ze tez zaczynam sie o to martwić co to będzie po gwarancji. Może czas pomysleć nad zmiana na inna markę. Napisz mi jutro co Ci powiedzieli bo ja niestety najbliżej do Apple mam 50km. Troszkę więcej można by oczekiwać w zamian za kasę która płacimy za jabuszko :)

#7 dexter77

dexter77
  • 120 posts

Posted 20 February 2016 - 21:54

Byłem w Cortland, telefon oddany na gwarancję, ciekawe jaki będzie finał. Generalnie jeśli apple nie poprawi jakości wykonania telefonów następne kupno będzie w kierunku innej marki. Co jak co, ale za taką kwotę pewne rzeczy ze sprzętem miejsca mieć nie powinny, to odstający ekran, to zablokowany przycisk, następnie pewnie zapali się w kieszeni :D Z każdą wersją iPhone jakość idzie niestety w dół :(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users