Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zwarcie w gniazdku i brak reakcji telefonu- czy da się odzyskać dane?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 magdazakiewicz

magdazakiewicz
  • 3 postów

Napisano 17 lutego 2016 - 20:39

Witam,

Podłączyłam Iphona6 do ładowania (telefon z USA- wtyczka podłączona pod przejściówkę) i poszło jakieś zwarcie. Telefon od razu się wyłączył i nie działa. Niestety nie miałam zrobionego backupu ( jak zwykle zwlekanie do ostatniej chwili).

Czy jest chociaż 1% szans na odzyskanie danych w szczególności zdjęć (ponad 3 tys)? Bardzo mi na tym zależy.

Telefon jest jeszcze na gwarancji do kwietnia, byłam w serwisie ale niestety nie odzyskują danych..

Na icloud napisane jest, że był jakiś buckup we wrześniu ale nie widzę tam żadnych zdjęć

#2 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 17 lutego 2016 - 20:53

Witam,

Podłączyłam Iphona6 do ładowania (telefon z USA- wtyczka podłączona pod przejściówkę) i poszło jakieś zwarcie. Telefon od razu się wyłączył i nie działa. Niestety nie miałam zrobionego backupu ( jak zwykle zwlekanie do ostatniej chwili).

Czy jest chociaż 1% szans na odzyskanie danych w szczególności zdjęć (ponad 3 tys)? Bardzo mi na tym zależy.

Telefon jest jeszcze na gwarancji do kwietnia, byłam w serwisie ale niestety nie odzyskują danych..

Na icloud napisane jest, że był jakiś buckup we wrześniu ale nie widzę tam żadnych zdjęć

Jak oddasz do autoryzowanego serwisu to pewnie dostaniesz nowy telefon, ale danych CI nie odzyskaja, a jak dasz do nieautoryzowanego serwisu i go nawet naprawią, albo beda probowac (co nie wiem czy jest mozliwe) to stracisz gwarancje i mozliwosc dostania nowego telefonu na gwarancji. Trudna sprawa

#3 magdazakiewicz

magdazakiewicz
  • 3 postów

Napisano 17 lutego 2016 - 23:15

Właśnie o to chodzi, że nie widzę opcji korzystnej czyli i dane i telefon tylko albo dane albo nowy telefon...

#4 MiniX

MiniX
  • 135 postów
  • SkądPolska

Napisano 17 lutego 2016 - 23:25

A nie miałaś włączonego strumienia zdjęć? 

Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych, są tylko ci pozamykani w zakładach i ci co nie zostali jeszcze przebadani...

#5 magdazakiewicz

magdazakiewicz
  • 3 postów

Napisano 18 lutego 2016 - 14:41

Nie pamiętam, wydaje mi się, że nie. Na iCloud nic nie ma niestety.

#6 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 lutego 2016 - 14:44

Możesz do nas przysłać ten telefon, zajmujemy się takimi przypadkami. Zazwyczaj udaje się naprawić telefon i odzyskać dane.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#7 Casper.

Casper.
  • 287 postów

Napisano 18 lutego 2016 - 20:41

iCloud, który ma 5GB i tak by nie pomieścił 3 tysięcy zdjęć bo one zajeły by więcej niż dostępne 5 GB 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych